Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szemét vagy, ha hogyha nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szemét vagy, ha hogyha nincs ló jó a szamár alapon választasz partnert, de ha nem találsz partnert, tehát a lovat keresed akkor adj le a mércédből keresd a szamarat, mi ez az ellentmondás?

Figyelt kérdés

Nem csak ezen oldalon látom ezt egy csomó ember ilyen ellentmondó. Azzal nagyon sokan egyetértenek hozzáteszem én is, hogy a nincs ló jó a szamár elven választani nem eredményez jó kapcsolatot és a másiknak ártanék vele, mert szegény azt hiheti, hogy szívből szeretem, pokol lenne neki, ha kiderülne, hogy azért vagyok vele együtt, mert nem volt jobb nem kívánom eléggé, nem tudom szeretni. Én is azt mondom, hogy jobb egyedül, mint ilyen kapcsolatban.

Viszont ugyanezektől az emberektől hallom ezt az adj alább a mércédből tanácsot, hogyha társkeresési problémáid vannak. Ezzel már nem tudok egyetérteni, mert ugyanazt eredményezi, hogyha valaki a mércéjéből lejjebb ad. Mintha azt mondaná, hogy érd be szamárral. Mi ez az ellentmondás? Vagy nincs itt ellentmondás csak az A héten az előbbit mondja és B héten az utóbbit?

2024. jan. 12. 07:18
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
8,9,10es válaszoló jó példa arra amit írtam.
2024. jan. 12. 08:44
 12/30 anonim ***** válasza:
Mire?
2024. jan. 12. 08:45
 13/30 A kérdező kommentje:
Amiről a kérdésem szólt.
2024. jan. 12. 08:46
 14/30 anonim ***** válasza:
De hogy függ ez össze a válaszokkal? A kérdésekben leirtak igazak.
2024. jan. 12. 08:48
 15/30 A kérdező kommentje:
Az hogy nem látnak ellentmondást amikor baromi ellentmondásos amiről írtam. Ha valaki úgymond kevésbé szebbet választ, de ki kell emelni, hogy számára(!) az se ló, hanem szamár és a kapcsolat is halálra van ítélve emiatt. Nem működik úgy egy kapcsolat, hogy nem kívánod eléggé a másikat és nem szereted. Akinek meg erre van igénye legfőként a gyereke fogja megszívni.
2024. jan. 12. 08:54
 16/30 anonim ***** válasza:

Önvizsgálatot kell tartani. Hogy vannak-e gátlások vagy olyan elvárások, amelyek tulajdonképpen nem fontosak.

Pl nekem ilyen volt a kor. Elvártam, hogy ne legyen fiatalabb (egy perccel sem). Na ez pl egy buta elvárás. Mi van ha két nappal fiatalabb? Semmi.

Viszont a fontos elvárásokból nem szabad lejjebb adni. (pl Legyen vonzó számomra)

2024. jan. 12. 08:55
 17/30 anonim ***** válasza:
90%

"Nem működik úgy egy kapcsolat, hogy nem kívánod eléggé a másikat és nem szereted."

De ha nem adsz esélyt azért, mert nem kék szemei vannak hanem zöld, vagy nem diplomás és közben összeillenétek akkor egy idióta vagy.

Ha meg az instanők az álomkép akkor el van vágva a nyakad.

2024. jan. 12. 08:58
 18/30 A kérdező kommentje:
16, 17 de mondom én nem ilyen elvárásokról beszélek. Kit érdekel milyen színű a szeme és milyen a végzettsége, munkája van és mennyi pénze van én nem ezeket nézem, hanem azt, hogy vonzónak, szimpatikusnak tartsam, érezzem jól magam vele, tudjam szeretni és hasonlók. Úgy látom félreértettek nem elvárásokról beszéltem, hanem igényekről amikből tényleg nem lehet lejjebb adni, mivel a szerelem a vonzalom se tudatosan alakul és, ha lejjebb adja valaki azt csak tudatosan lehetne csinálni, ergo nem működik. Az elvárások viszont tudatosak és fantázialapúak amiken lehet változtatni, itt nem a lejjebb adást szoktam mondani, hanem azt, hogy átgondolni mik azok az elvárások amik nélkül boldogulni lehet és mik azok amik nélkül nem lehet. A kérdésem arról szólt, hogy vannak emberek akik nincsenek tudatában azzal, hogy a vonzalom és a szerelem az nem tudatosan irányítva működik az van vagy nincs és nem lehet azt meglépni, hogy kevésbé vonzó embernél próbálkozol, a vonzalom se objektív általában, hanem mindenkinek más a vonzó. Ha valaki ezt feladja és jólvanezígy módon belemegy kapcsolatban olyannal akihez nem vonzódik, nem szereti, az a kapcsolat nem működik. Papíron párkapcsolatban élnek, de gyakorlatban az ilyen kapcsolat nem működik. Rossz látni, hogy erre vannak igények és úgy érzem sokszor, hogy én vagyok a hülye lúzer, hogyha ilyet nem igénylek.
2024. jan. 12. 09:09
 19/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt nem ellentmondónak kell hívni hanem a helyzet hozta megalkuvónak.
2024. jan. 12. 09:09
 20/30 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy attól, hogy nem vagy szerelmes a másikba, de tetszik, vonzó számodra, jól megvagytok, kompromisszumot tudtok hozni, szeretitek egymást akkor simán leélhetitek együtt az életeteket. És az nem lejjebb adás a szó szoros értelmében. Onnan nézve, hogy a szerelem legtöbb esetben úgyis elmúlik, átalakul szeretetetté és az tart titeket össze úgyis.

Az egyik legszebb dolog a szerelem, de elmúlik legtöbbször. Kevesebb az olyan pár ahol évtizedet kitart. Szerencsések. Bár egy csomó olyan eset is van rajtuk kívül, hogy bebeszélik maguknak hogy azok még mindig és úgyis valahol király. De ahol a szeretet uralkodik, tisztelet az sem eldobható kategória.

Aki váltogatja a partnereit, mert az örök szerelmet keresi nem biztos, hogy megtalálja, de persze szíve joga.

2024. jan. 12. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!