Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan nő, aki most újévkor megfogadta, hogy nem a lapátáll és vadászszem fogja lenyűgőzni, hanem az àtlagos, de intelligens és jófej srác?
"mennyire tud felelősséget vállani a saját és a másik ember érzelmi állapotáért"
Ezt remélem nem teljesen gondolod komolyan. Senki más nem tartozik felelősséggel a te érzelmi állapotodért, csakis te magad.
Amúgy szomorú ezt látni. Sok ilyent láttam/hallottam. Sajnos ez a hozzáállás garantálja a sikertelenséget. Ha ez a tény nem zavar, akkor hajrá, csak lészülj a következményekre.
Amúgy sok sikert!
"Ezt remélem nem teljesen gondolod komolyan. Senki más nem tartozik felelősséggel a te érzelmi állapotodért, csakis te magad."
Ez a legkárosabb bullshit, ami manapság terjed a köztudatban. Hát már hogy a búbánatos jóéletbe ne lennél felelős a másik ember érzelmi állapotáért? A toxikus/bántalmazó emberek önfelmentése az "én nem tartozom felelősséggel a másik ember érzelmeiért". Ez nyilván nem azt jelenti, hogy kutya kötelességem mindenkit boldoggá tenni, és azt sem, hogy minden érzelmi nyomorom a másik ember felelőssége. De nehogy már ne legyen felelős a másik ember, ha szándékosan vagy szimplán saját defektusaiból adódóan belémgyalogol...
Nézd, az előző kommentedből (ha te írtad) nekem nem ez jött le. Inkább az, hogy te vagy a lelkileg labilis és te várnád, hogy más oldja meg a problémáidat.
De ha nem ezt akardad írni, akkor jogos a megjegyzésed. Annyi, hogy egy toxikus/bántalmazó ember addig sem jut el, hogy önfelmentő gondolatai legyenek, mert eleve saját viselkedésének negatív mivoltát is csak ritkán ismeri fel.
Mindenesetre a kommentem többi részét fenntartom. Kontraproduktív ez a hozzáállás, ha normális emberi kapcsolat kialakítása a cél.
"Kontraproduktív ez a hozzáállás, ha normális emberi kapcsolat kialakítása a cél."
Kontraproduktív lenne elvárni egy másik embertől, hogy tartsa tiszteletben a határaimat, az érzelmi igényeimet és az emberi méltóságomat?
Mert amit írtam, semmi másról nem szól.
Ezt az "azt várom a másiktól, hogy oldja meg a problémáimat" dolgot már csak te magyaráztad bele. Még csak hasonlóra sem utalt az, amit leírtam.
Amúgy nagyon tévedsz, ha azt hiszed, a toxikus embereknek nincsenek önfelmentő gondolataik. Nagyjából másból sem áll a világlátásuk. Mutatom:
- azért hazudtam, mert rákényszerítettél/tudtam, hogy ha nem teszem, te cirkuszolni fogsz
- azért ütöttelek meg, mert kiprovokáltad
- azért hagylak el, mert önző vagy (azaz nem vetetted alá magad mindenben az én akaratomnak)
- azért ignorállak, mert te mindent túlreagálsz
- azért kritizállak, mert jót akarok neked,
stb.
Ezeket amúgy nem én állítom, hanem a szakirodalom.
27-es, pont ezeknek a könyveknek köszönhető, hogy tisztába kerültem azzal, a későbbiekben mire kell majd figyelnem ahhoz, hogy ezeket elkerüljem, épp ezért fogadtam meg a jövőre nézve épp azt, amit.
És épp ezeknek a könyveknek köszönhető az is, hogy felismerem a toxikus megjegyzéseket, mint amilyen a te legutolsó hozzászólásod is, és még időben lezárom a kommunikációt az ilyen emberekkel. Ami ebben az esetben most van.
#28 Egészségedre!
Kérlek 5 év múlva majd jelentkezz, hogy meglett-e az eredménye. 😉
Siha nem fogok lemondani a lapatallrol es a vadaszszemrol.
Et a termeszetes szelekcio. A rondak szerencsere kihalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!