Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem fontosabb az anyagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem fontosabb az anyagi biztonság, mint a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
Mindig azt láttam gyerekkoromban, hogy a szüleim nehezen élnek. Nehezen éltek, mert kicsi fizetésből kellett sok pénzt kifizetniük, aminek jó részét mi, a gyerekeik okoztuk. Emlékszem rá, a tanévkezdés édesapám egy havi fizetése volt. Annak érdekében, hogy a két gyereke iskolába járhasson. Persze évközben finanszírozhatta a menza ebédet is. Ha jött egy nagyobb víz vagy villany számla mindig a részletfizetés volt az egyedüli lehetőségünk. Az autó azt jelentette számunkra, hogy a rokonok nem eladták a régi autójukat, hanem mi még használtuk pár évig. Ha valaki megkérdezi, hogy számomra miért nem fontos a párkeresés vagy a család én mindig életem igaz történetét mondom el. Mindenki előtt merem vállalni, hogy én okultam a szüleim életéből. Sohasem leszek szegény!
2023. nov. 20. 10:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Nálam fontosabb! Többek között ezért is nem akarok gyereket! Egy rakat pénzbe kerül!
2023. nov. 20. 10:50
 2/18 anonim ***** válasza:
30%

Mindkettő fontos már akinek.

Attól, hogy szegényebb vagy, átlagos vagy nem vagy milliomos attól még gyermeked lehet nyugisan. Igen, biztos nem tudsz neki hétről hétre drága ajándékokat venni, vagy márkás cuccokban járatni, de az a kisbaba/kisgyerek nem érzékeli egyáltalán, hogy olcsóbb kabátot vettél neki. Viszont azt igen ha gazdag vagy ha nem, hogy nem szereted, nincs nyugodt légkörben,mert zajlik a vita a pároddal minden hülyeségeken. A gyermeknek elsősorban szeretetre, törődésre van szüksége. Ha te nem vagy éhenkórász, hajléktalan, szereted a gyerekeket, kész is vagy nevelni őket akkor azt kevesebb pénzzel is megteheted simán. Azt, hogy nem vagy olyan társadalmi létrán és hogy erre-arra kellene meglehet beszélni négyszemközt a pároddal. A gyermeknek az elkényeztetés, majomszeretet se jó. Hamarabb munkára kellene tanítani ha nagyobb már mint arra, hogy a pénz a világ eleje mégha részben sajnos úgyis van, mert sokkal fontosabb dolgok is léteznek rajta kívül.

2023. nov. 20. 10:56
 3/18 anonim ***** válasza:
(*nem a világ eleje.)
2023. nov. 20. 10:57
 4/18 anonim ***** válasza:
75%

Ez egy k*rva szar komment!!!!

Es baromsagot irtal!

Pont ez a lenyeg, hogy nem arrol van szo, hogy draga kabat, hanem ugy egyaltalán KABÁT!!!

Nem arrol van szó, hogy luxus.korulmények, hanem egyaltalán sajat lakas/ház meglete!

Kerdező! Én egyet ertek veled! Nálam ezert volt fontos a ferfi anyagi helyzete IS!!! parvalasztaskor. Ha nő vagy, neked is ezt javaslom! Es a hangsuly az "IS" szón van!

2023. nov. 20. 11:04
 5/18 anonim ***** válasza:
35%

"Ha te nem vagy éhenkórász, hajléktalan, szereted a gyerekeket, kész is vagy nevelni őket akkor azt kevesebb pénzzel is megteheted simán."

"Nem arrol van szó, hogy luxus.korulmények, hanem egyaltalán sajat lakas/ház meglete!"

Nem tudom miért vagy ilyen ideges, senki sem mondta neked, hogy vállalj gyerkőcöt, sőt neki se. Úgy csinál ahogy jónak érzi. Nem kell háborúzni, se a másik hozzászólását lesz@rozni főleg ha értelmezési gondjaid vannak.

2023. nov. 20. 11:14
 6/18 anonim ***** válasza:
70%

Igen a gyerek érzékeli van e rajta kabát és azt is hogy rajta kívül szinte az összes gyerek képes hálálracsesztetni mert nincs xy típusú kabátja mint a többségnek…

És igen szülőkön kívül a többi ember. Is formálja a gyerek nézeteit Is… és igen lehet csóróságban is gyereket nevelni meg kuncsorogni stb csak értelme nincs a gyerekre nézve így az életnek… neki nem lesz jó, max a szülő tudja verni a mellkasát hogy ő is hasznos”” lett a társadalomnak és lett gyereke :D a saját szórakoztatása/ társadalmi ((norma))” miatt… akkor inkább ne legyen gyereke és tartson kutyát…

2023. nov. 20. 11:16
 7/18 anonim ***** válasza:
16%

Mert ha gazdag ember gyermeke akkor nem kapja meg szintén, hogy a kabátja nem jó, hogy az apja, anyja, vagy ő ilyen olyan? Dehogynem. Másik lehetőség, hogy nyalnak egymásnak folyamat, de irigykednek, versenyeznek egymással ugyanúgy, mint a szegényebb, átlagos család gyerekei és szülei.

Nem tudod kivédeni, mint szülő, hogy a gyermeked ne sérüljön, csalódjon egyáltalán hiába szeretnéd.

Direkt leírtam, hogy átlag család, vagyis nem kuncsorogsz hónapról hónapra, mert mindketten kerestek annyit, hogy ne kelljen.

Nem csóró, koldus emberekről beszéltem.

Érthető, hogy valaki nem szeretne ilyen olyan oknál fogva, de ne már le legyen harapva a fejem azért, mert azt írtam, hogyha akar,mert kész rá, szereti őket és ketten megélnek.

Még egyszer írom nem éhenkórászokról beszéltem, szóval lehiggadhatnál már.

2023. nov. 20. 11:24
 8/18 anonim ***** válasza:
60%

A mai világban kur*ára nincs az emberek 99%-ánál hogy ketten akik legyártották közösen is neveljék fel és akár nyugdíjig együtt maradnak.

:D már ez nonszensz, és szegényebb ember nem tudja úgy elindítani a gyereket az életre sem, egyetem is iszonyatosan drága pl… jogosítvány… autó… szintén, magántanár szintén… edzések stb szintén… és ha te választhatnál a gyermek helyében, te is szívesebben lennel olyan helyen ahol van a gyermekre normálisan pénz…

2023. nov. 20. 11:30
 9/18 Laylah ***** válasza:
81%
Nekem fontosabb, másnak nem. Kiben mennyire dolgozik a késztetés egyik vagy másik irányba. Valaki addig nem vállal gyereket, amíg meg nincsenek teremtve az általa ideálisnak tartott körülmények, más pedig annyira vágyik a gyerekre, hogy az sem érdekli, ha épp csak tengődni van keretük, de legyen meg a kicsi. Én javarészt át tudom érezni, amit írt a kérdező, hasonló gyerekkorom volt nekem is, miután megszületett a második tesóm is. Nem okoltam sosem őt érte, amiért így alakult az anyagi helyzetünk, de bizony észrevettem és nyomot hagyott. Sosem akarok visszamenni oda, ahonnan elindultam, nem akarom az aprót számolgatni, terméket ott hagyni a kasszánál, mert nincs annyi pénzem, hónapról hónapra, kölcsönökből élni. Nem emiatt, de gyereket sem akarok, így nálam ez a kérdés nem kérdés.
2023. nov. 20. 11:31
 10/18 anonim ***** válasza:
29%

Nem baj, ha nem akarsz gyereket, csak akkor ne gyere ilyen kifogásokkal.

Én is baromi szegényen nőttem fel, mert a szüleim a semmire vállaltak (akkoriban divatos volt még a majd lesz valahogy-életérzés), se normális kaja, ruha, cipő nem volt soha, se meleg ház, se öröm. Csak a stressz és vita az anyagiak miatt, velünk is, nem is tartjuk már a kapcsolatot.

Én is elhatároztam, hogy sosem leszek szegény, de akkor is akartam gyerekeket, el se tudtam képzelni az életem gyerekek nélkül, ezért picsogás helyett odatette magam. Munka mellett tanultam, aztán külföldre is kiment7nk pár évre a ma már férjemmel, két helyen toltuk, spóroltunk, és vártunk 30 éves korunkig.

Addigra lett saját otthon, megtakarítás. Most van 2 gyermekünk és nem vagyunk szegények. Megjegyzem, gazdagok sem, szóval a mi gyermekeink sem méregdrága márkás kabátot hordanak, már ha ezt hozta fel valaki, de ugyan már...

2023. nov. 20. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!