Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendő egy pocakos csávó, miközben a pocakos nőket egyesek a piedesztálra emelik?
Ugyanaz a kettő, mindkettő az igénytelenség megtestesítője fiatal korban. Nekem elképzelhetetlen lenni egy kövér nővel az élet. Mostanában viszont az a tendencia hogy már ezen nők egy rétegének is a top pasi kell, persze nyilván nem kapják meg, de a saját kaliberükkel le sem állnak.
Persze, a szülés után lévő nők és az idősebb nők nem tárgya a kérdésnek, csak a fiatalkorban lévő "plus size" alkatok, akik igénytelenség miatt kövérek.
19, a baj csak az, hogy ez a mozgalom nagyon el van szeparálva. A mainstream, a közösségi média mindig csinos, sovány nőkkel volt/van/lesz tele. Ezt a body positivity dolgot nem tolják a pofánkba úgy, mint ahogy mi már észre sem vesszük, hogy a félpucér nőket mennyire.
Ma sincsenek a hétköznapi ruhaboltokban nagy méretű ruhák, a filmekben nagyméretű nők anélkül, hogy a méretük feljönne, mint téma. A férfiakat ez nem érinti, mert ők lehetnek kövérek anélkül, hogy ez feljönne valaha. Sorozatokban dagadt férfiaknak sovány, szexi feleségük van. Dagadt férfi nőt akar, eszébe sem jut, hogy lefogyjon. Nemrég volt a Family Guy rész, amiben elhangzott az "a kövér férfi nem kövér, csak a kövér nő kövér".
Nincsenek hízókúrák, fogyókúrák vannak. Senki nem akar kövér lenni.
Se férfi, se nő elé nem kell tükröt tartani, aki kövér, az hidd el, tudja, hogy az.
A body positivity lényege az, hogy ne legyél genny azzal, akit nem basznál meg. Ennyi és nem több.
Eleve mit értünk pocakos csávó alatt?
Egy Brad Pitt még némi túlsúllyal is férfias lenne, míg a melós Józsi a hordó méretű sörhasával nem feltétlenül főnyeremény. Nyilván te inkább utóbbi lehetsz.
Másrészt nőben is van pici pocakos, meg van orbitálisan elhízott aki az életben nem fog emiatt párt találni magának.
21-es vagyok, 22-esről jut eszembe: nőknél a kisebb túlsúlyt is elítélik mindig. Nem arányaiban, hanem teljesen.
Abban nőttünk fel, hogy a Bridget Jones-ban Renee Zellweger kövér, és azzal kezdi a filmet, hogy le kell fogynia. Ugyanebben a korban (mert azóta páran lefogytak), de senki nem szólt semmit, hogy Kevin James, Seth Rogen, Jack Black, Jonah Hill - és ők leading men-ek voltak, tehát nem csak a "chubby friend", mint sok arcra vagy testre csúnya színésznő - mekkorák és milyen csajokra pályáznak.
"5 - Igen, nekem is sikerült. 108ról 86ra, majd sok edzéssel 94kg, de az már izom. Én szégyelltem is a pofám mikor dagadt voltam, nem úgy mint egyes tankok. :D"
Igen, az nekünk is leesett hogy építettél egy nagyon sérülékeny egot, amit max úgy tudsz fenntartani, hogy most bosszúból másokat akarsz rugdalni egy kicsit. Ha már ignoráltak amikor dagadt voltál, most örülsz hogy végre a másik táborban lehetsz mi? :D Egy igazi sportoló nem oltogat másokat, mert kellően kényelmes a bőrében és nem érzi szükségét, hogy folyamatosan kiverje saját magára. Csak tippnek szánom, ha szeretnél kicsit kevésbé szánalmas lenni az izmok mellé.
Én olyan tízen-huszonéves debellákat látok az utcán, hogy az elképesztő!
És tök természetesen nyomják, mintha mi sem történt volna.
Az egyik kézben a hambi-energiaital, a másik kézben a telefon.
21
Itt nem az a lényeg, hogy el van-e szeparálva vagy az arcunkba van tolva, hanem az, hogy létezik ez a jelenség, ami egyszerűen és szimplán mondva káros.
Mert NEM normális ha valaki el van hízva, teljesen mindegy hogy nő vagy férfi.
De a nők azok (és jelen esetben irreleváns hogy szeparáltan vagy sem) akik bodypositivity címszó alatt terjesztik azt a f.szságot, hogy te úgy vagy jó ahogy vagy, ergo ne foglalkozz senkinek a véleményével. Ez pedig káros. Káros, mert az hogy valaki kövér például a saját egészségére nézve sem túl üdítő. De rendben van, a saját élete. Csak hogy ezzel a bodypositivity f.szsággal arra bíztat más elhízottat is, hogy nyugodtan egyél amit akarsz és élj úgy ahogy akarsz, mert az teljesen normális. Holott NEM az.
Ha szeparáltan megy, szerinted ki lesz a célközönség és ki fog bennük "példaképet" látni? Mert nem a vékonyak, hanem pont azok akiknek életmódot kellene váltaniuk a beletörődés helyett.
A bodypositivity lényege pedig az amit leírtam, semmi köze a kövérekhez, csak ők kiközösítették maguknak ezt a jelzőt és ez folyik most mindenhol a píszíség jegyében, hogy úgy vagy jó ahogy vagy, még véletlenül se mozdulj meg.
Igen, a közösségi médiában az emberek termékek és minden terméket esztétikával és szépséggel adnak el. Szomorú vagy sem, de így van.
Feltételezem ha rajzolok neked szabadkézzel egy kört és utána pedig körzővel, meg fogod tudni mondani, hogy melyik a szebb kör. Ha pedig 2 kör közül kell választanod, a szebbet és a szabályosabbat választod.
Ez így van a közösségi médiában és a marketingben is. Meg az emberekkel is. Azért reklámoznak mindent szép és vékony nőkkel, mert úgy lesz eladható az adott termék, mert a szépet mindenki szereti, a kövér, a vékony is, az alacsony is meg a magas is.
De attól mert a közösségi médiában egyre gyakrabban felbukkannak a nők által azok a posztok amik arról szólnak hogy "megmutatta xy a narancsbőrös valagát és hihetetlen mennyire szép" és 6-szor beleszövik a mondatba a bodypositivity szót, még nem lesz szép.
"Itt nem az a lényeg, hogy el van-e szeparálva vagy az arcunkba van tolva, hanem az, hogy létezik ez a jelenség, ami egyszerűen és szimplán mondva káros."
De, pontosan az a lényeg, mert nem írja felül a valóságot. Örülhetsz annak, hogy van egy online közösség, amiben nem baszogatnak, de ez azonnal szertefoszlik, ahogy kiteszed a lábad az utcára. Megkaphatod 100 embertől, hogy jól vagy úgy, ahogy vagy, nem ér semmit, amikor nem találsz a méretedben téli kabátot.
Ha valakinek érzelmi okai vannak az elhízásra, annak nem lesz plusz indok a kövéren maradásra az, hogy páran azt mondják, jó ez így.
Ez az, ahol baromi nagyot tévedsz te is, meg mindenki is, aki azt hiszi, ilyen kuurva könnyű önbizalmat szerezni. Tényleg azt hiszed, hogy ha egy kövér embernek idegenek beszólnak, ha szerencsétlen, a család is, saját magát is utálja, még a barátai is tesznek néha nem rosszindulatú megjegyzéseket, akkor egy "you go girl" üzenettől kivirágzik az önbizalma? Amikor fogyás után sem jön meg az önbizalma, mert nem hiszi el, hogy szerethető, mert mindenhonnan ez ömlött?
Én látok nagyon kövér embereket, ismerek is, oké bánata van, de nem is hajlandó lemondani arról a "KIS" örömforrásról (tehát marad 220 kiló), és az ilyennek pont jól jön "egy kis megerősítés" hogy FOGADJUK EL MAGUNKAT, JÓK VAGYUNK ÍGY 220 KILÓSAN IS, SŐT MARADHAT MÉG 30 ÉV MÚLVA IS!
Nagyon komoly "ego boost" és változást ellehetetlenítő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!