Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a fészekrakó effektusról?
Gondolok itt arra amikor sok nő le "mamahotelezi" a 25-30 közti férfiakat, akiknek nincs saját tulajdonú lakásuk, albérletbe pedig nem akarnak menni egyedül. Majd kiderül hogy az ominózus nőnek sincs semmiféle saját tulajdona és igazából csak azért keresi azt a férfit akinek lakása van hogy befészkelje magát.
Létező jelenség ez?
A mamahotel kifejezés nem kimondottan arra értendő (legalábbis szerintem) hogy az adott férfi otthon lakik a szülőkkel. A mamahotel az én szemszögemből egy életképtelen típust jelöl, akire anyuka mos, anyuka főz és gyakorlatilag tényleg úgy él otthon, mint egy hotelben.
Azért szerintem bőven vannak olyan férfiak, akik attól függetlenül, hogy együtt élnek a szülőkkel, megtanultak önállóak lenni és ellátni magukat felnőtt ember módjára.
Ebben is lehet valami.
Elég nagy elvárás lenne a saját lakás a mai világban egy ilyen fiatalkorú férfitól. Gondolj bele, vidéken egy panel 20-25 misi, Bp.-n rá se nézz. A hitel kondíciók pedig szörnyűek, 15 misi pl. havi 166 ezer tölesztő, 20 év és a vége 30 millió lesz. Ehhez legalább nettó 600as kereset kell, ha mellette élni is akarsz.
#4 a haszonleső nőket abszolút nem érdekli, hogy miért nem tudsz lakást venni. Van bőven elég férfi, aki tud, azok közül válogatnak. Ez van, ne ezekre a nőkre pályázz és problem solved.
Én azt nem értem, mikor 25-30 feletti, nettó 600 ezer alatt kereső férfiak azzal az indokkal maradnak anyucinál, hogy lakásra gyűjtenek. Ennyi fizetésből hogy? 45 éves korodig tervezel anyáddal élni? Én nettó 500-at keresek és pontosan tudom, mennyit lehet ebből félretenni. Ha az embernek nincs autója és nem jár nyaralni, meg nem költ semmi komolyabb dologra mint mondjuk fogászat, akkor a havi 200 ezer összejöhet, de ahhoz tényleg szerényen kell élni. Na mármost a mai ingatlanárak mellett, mikor egy lakás is kerül 40 millióba, ezzel még kitörölheted a segged. Én épp ezért költöztem albiba, ekkora fizetésből nem álmodozok saját ingatlanról, mert nem akarok még 10 évig anyámékkal élni. Ismerje az ember az anyagi határait.
"nettó 600 ezer alatt kereső férfiak"
A hivatalos KSH átlagbér kb. nettó 360 ezer.
És még a KSH is elismeri, hogy nagyjából a dolgozók 80%-a nem keres ennyit.
A medián bér olyan 300 körül van. Magyarán a dolgozó lakosság FELE nem keres még nettó 300-at sem. Aki nettó 600 ezret hazavisz, az bőven a felső 5-10%-ban van már.
Viszont ahogy elnézem nem csak a felső 5-10%-nak van saját ingatlana, hanem az emberek zömének. És általban az is igaz, hogy NEM egyedül kell megteremteni egy lakás árát és igen, ha saját ingatlant akarsz akkor az lemondásokkal, spórolással jár.
Érdekes módon régen is össze tudták szedni az emberek a saját ingatlanra való pénzt, és rége nsem volt jellemző, hogy pusztán a férfi felé lett volna elvárás, hogy 30 éves korára legyen neki, hanem KÖZÖSEN a feleségükkel gyűjtögettek. Ez volt a normális.
Ráadásul most elég sok állami támogatás van, CSOK, babaváró stb. igénybe lehet venni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!