Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
37,5 éves vagyok és egyelőre eléggé az ismerkedés elején. Azt is mondhatnánk hogy totál elkéstem de talán nem. Szerintetek még érdemes belevágni a családalapításba ha csak 40-42 éves koromra jutok el oda? Ha igen miért, és ha nem?
Nincs ilyen megkotes.
40-42 eves korban is lehetsz apa.
Nyilvan valahol "termeszetesebb" fiatalabban, de ha ennyi idosen talaltad meg a megfelelo szemelyt es szeretnel is azza valni, akkor rajta.
Szerintem inkabb noknel van nagyobb kockazata a kesoi terhessegnek. Ferfiaknal annyi, h max kevesebb ideig elvezheted a tarsasagukat.
Ilyen tarsadalmi elvarasokon ne kattogj, csak megbolondit.
Elj ugy, h neked jo legyen. Ez az egy eleted van csak.
Ha találsz olyan párt, akivel érdemes, akkor igen, akivel minden rendben, szeretitek egymást őszintén, társak vagytok.
Csak azért ne, hogy mindenképpen legyen, aztán pár év múlva elváltok, a gyerek meg szív a veszekedő szülei miatt.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igazából azért is mondtam 40-42-őt mert míg megismersz valakit és belevágsz ilyen életreszóló "projektbe" mint a családalapítás, a gyerek ( és a szülők ) számára is a legjobb ha egy összeillő pár teszi ezt meg és nem csak azért mert a gyerek miatt akarják minél előbb. Sajnos én mint elvált szülők gyereke tudom milyen az amikor csak a gyerekek miatt jön össze két ember.
És hát 42-ig van 4.5 évem, de nyilván én sem így tervezem/terveztem, férfiként sem tartottam ideálisnak a túl késői családalapítást, de mi számít későinek, férfiként?
Nőként továbbra is azt mondom 35-40 max, de férfiként szerintem ez lehet 40-45 is.
Kérdés mit mondanak erre a többiek?
Nem a társadalmi elvárások fontosak hanem a logikus meglátások, azok alapján kell mérlegelni.
Nyilván fel is kell nevelni, és én azt is szeretném hogy még ismerje a nagyszüleit. Erre nyilván ahogy idősödik az ember annál kevesebb esély van, de talán még van valamennyi. Az hogy én nem fogok unokázni az annyira nem zavar, az a gyereknek lesz rossz.
A másik ami necces hogy sok nő csak 2 gyereket tud elképzelni ( még 40 körül is ), és ahogy idősödik az ember egyre kevésbé vágna abba bele.
Ismerek olyan nőt aki 47 évesen vállalt 3. gyereket, szerintem az túlzás. Ahogy a férfinál sem tartom a 47 év körüli apává válást jónak.
Persze èn 36 voltam de az a lényeg mennyire vagy fitt ès ràtermett.
Találkoztam fitt apukàval a Balatonon 2 fiúval 44 évesen lett apa az elsővel és 46 a màsodikkal.
Jót beszélgettünk erről a késői gyerekvállalásrol
Férfiként könnyebb helyzetben vagyunk, simán belefér 50+-osan is a gyerek. A nőket jobban szorítja az idő.
Sztem 40-42 év az simán jó még.
9-es nyilván nincs megkötés de ez egy soktényezős dolog és nem csak magunkra kell gondolni, talán ebben sokan máshogy gondolkodnak, de a gyerek érdekeit is nézni kell, meg persze az anyáét is, hogy ő milyen idős.
Az ideális továbbra is a 30-as korosztály de manapság nehéz ebbe beleférni, főleg az anyagi meg egyéb dolgok miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!