Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják azt hogy nincsen kiút a friendzónából, amikor létezik az idővel megszépül a másik jelenség?
Alapból aki "friendzone"-ba kerül az egy idióta, aki nem képes megérteni a NEM-et.
Nincs kiút, mert alapból nem kell odakerülni. Ha te többet akarsz a csajtól és ő nemet mond, akkor továbbálsz. Ennyi a történet.
A vonzalmat nem lehet erőltetni, attól még nem leszel vonzó, hogy majd a saj megismeri a "csodálatos" személyiséged, meg elhalmozod minden jóval, csomó pénzt költesz rá stb.
Csak ki fog használni, anyagilag, érzelmileg, lelkileg.
Lehet hogy tévedek, de szerintem friendzone és friendzone között is vannak különbségek. Vagy lehet más a jelenség neve az egyiknél, de kifejtem mire gondolok.
Szóval van a klasszikus friendzone ahol az egyik felet abszolút nem vonzza a másik, és ezért csak és kizárólagos barátság. Ebből szerintem nincs kitörés, és ha a másik fél reménykedik és kamura barátkozik vele hogy majd hátha átbillen szexbe vagy kapcsolatba, azzal igazából magával is kitol meg a másikkal is. Legtöbbször esély sincs rá, így ostobaság is ilyesmire várni. Az úgy enyhén szólva toxikus tud lenni.
Viszont van amikor mindkét fél bejön a másiknak, akár meg is van az úgynevezett kémia, csak az aktuális élethelyzetek, állapotok nem teszik lehetővé hogy legyen valami. Ilyenkor tovább is lehet állni és később visszanézni, vagy esetleg ha tényleg jól kijöttök, fenntartani egyfajta barátságot. De itt nagyon fontos különbség az első példával szemben hogy igenis megvan a szikra, csak épp vissza kell fogni ilyen vagy olyan okokból. És ha őszintén végiggondoljátok, sokszor ezekből kifejezetten izgalmas dolgok tudnak idővel kialakulni. Aztán van amikor semmi. De a lényeg hogy ennél a második példánál nincsenek kőbe vésve a szabályok, élethelyzettől függ, vagy aktuális közös élményektől. Néha pont alkohol hatására billen át, akár hibaként, akár valami szép új dolog kezdeteként. Változó végkimenetelű, de szerintem teljesen létező jelenség.
11
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Te vagy ennél a kérdésnél a 4-es válaszoló?
Szerintem az életben az optimizmus pont ugyanolyan káros jelenség, mint a pesszimizmus. Én a realizmusban hiszek.
Ha 2 ember találkozik, akkor 3 eshetőség van. Ez a 3 eshetőség konkrétan ott eldől.
1. Tetszik az illető és vonzó számomra.
2. Nem tetszik, nem tartom vonzónak.
3. So-so, nem rossz, de azért jónak se mondható.
Amiről te írsz, az a 3. eshetőségben fordulhat elő. Még nem ismer annyira, nyilván fontos a külső, de azért bizonyos dolgokkal lehet kompenzálni, lehet épp olyan időszakában van a másik, hogy nem tud elképzelni magának mint partner, stb.
De a lényeges dolog, hogy a kiindulópont, hogy valamennyire azért tetszel neki.
De ha a 2. opció van, akkor lehetsz te a jótét lélek, akkor sem fogsz kelleni neki. Nem fogsz megszépülni, mert ilyen nincs. Az emberek véleménye formálódhat belső értékekről (hiszen a belső értékeket később ismered meg, az sok összetevős dolog), de a külső az nem változik, az stabil, fix, állandó. Ha pedig valami nem szép számodra, az később sem lesz szép.
Ha rajzolok körzővel egy kört, meg még egyet szabad kézzel, ha 1 nap 10x nézel rá a szabadkezes körre, az akkor sem lesz olyan szép, mint a körzővel rajzolt.
Én is tudok mondani olyan nőt, aki so-so számomra, nem ismerem, de lehet ha jobban megismerném akkor még akár belé is tudnék szeretni. De ez azért van, mert alapból látok benne valamit, ami tetszik a külsejében.
De tudok olyat is, aki abszolút nem, és bármit megtehetne, akkor sem tudnék vele smárolni, szexelni, összebújni, stb.
Kérdező, hol láttál ilyet?
(Csak szólok, a netflix nem ér.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!