Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Abban mennyi igazság van,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abban mennyi igazság van, hogy a nők ketyegő biológiai órájuk miatt leviszik a mércét?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon a legtöbben olyan véleményeket írnak ezzel kapcsolatban, hogy ez nem befolyásolja és igazából nem is annyira fontos az, hogy gyerekük legyen, ha nincs megfelelő pár, akkor nem alapítanak családot. A való életben meg én azért több példát látok arra, hogy mégis. A rokonságomban is van ilyen eset, hogy távolról látszik nincs szerelem és társadalmi státuszban is alacsonyabb férfit választ valaki magának, mert már közel 35 éves és gyereket szeretne vállalni, mondjuk lehet szülői nyomás is van benne, de nem hiszem az a döntő.

Én úgy látom az mégis eléggé meghatározó ki milyen anyagi meg kulturális szinten áll, mert biztos anyagi háttérel akár egyedül is lehet gyereket vállalni, anélkül sokkal nehezebben. Na mindegy lehet persze ma már alapból tényleg sokkal kevesebben akarnak családot, mint régebben, de az tény, hogy valamiféle kompromisszumot muszáj kötni a párválasztásnál és minél később történik ez meg, minél sietősebben, annál nagyobb lehet ennek a mértéke, ez végülis az üzleti világban is így van és persze férfiara is igaz, de a nőkre talán hangsúlyozottabban.

2023. okt. 12. 21:26
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
72%

Nyugodtan hidd el, a tudatosan gyerekmentes nők (és férfiak) azt mondják szerencsére, hogy nincs gyerekem, nem pedig azt, hogy sajnos, főleg mikor pl végigmoziztak egy taknyában hörgő, bolt közepén üvöltő gyereket… Úgyhogy talán ne magadból indulj ki, mert nem te és a te véleményed az etalon és a meghatározó.

Aki ezer százalékig biztos, hogy nem akar gyereket az NEM fogja megbánni, bármennyire is szeretnéd ezt hinni. De ha már megbánás: miért is nem esik szó a másik oldalról, mikor is valaki a gyerekvállalást bánja meg?? Mert, hogy ebből is van bőven, csak sokan nem (mernek) beszélnek róla, mert megkövezik őket, azonban meg lehet nézni ezen az oldalon is hány ilyen kérdés van. De pl a Reddit is tele van vele.

Mikor nagy ritkán valami okostojás jön a kéretlen kis jóslataival, mint pl hogy “jaj úgyis megbánod majd, hogy nem szültél”, akkor csak vigyorogva annyit mondok, hogy inkább azt bánjam meg (amit egyébként nem fogok), hogy nincs, mint azt, hogy van. :) Erre általában lefagynak és csak hebegnek össze-vissza.

Szóval nem, egyáltalán nem lesz mindenkiben “bárcsak lenne gyerekem” érzés, aki nem akar gyereket abban éppen hogy az lesz, “de jó, hogy nem vállaltam”.

Mindenki úgy él, ahogy akar és ahogy neki megfelelő, a gyerekvállalás pedig abszolút magánügy, idegeneknek semmi joguk belepofázni. Ha te akarsz vállalj gyereket, másokat viszont hagyj szépen békén.

2023. okt. 14. 19:15
 32/38 anonim ***** válasza:
72%

"Náluk is el fog jönni ez a pont, csak akkor már késő lesz. Majd úgy a 40-es éveikben ott lesz a "bárcsak lenne gyerekem" érzés."

Nem fog. De megbánnám, inkább azt bánjam meg, hogy nincs, mint azt, hogy van.

2023. okt. 14. 19:39
 33/38 anonim ***** válasza:
0%

Relax, senki nem mondta, hogy neked mindenáron szülnöd kell. Viszont én azt látom a saját ismerősi körömben, hogy a a 40 körüli/40 feletti gyermektelen emberek jellemzően boldogtalanok. Depresszívek, megkeseredettek, életuntak. Megy a cigi, az alkohol. Bele vannak bxzulva a kutyákba-macskákba. Foglalkoznak minden baromsággal. Egyik gyermektelen női ismerősömnek volt az a mániája, hogy semmit nem vett ami pálmaolajat tartalmaz, mert azzal ártana a majmoknak (és persze ezt mindenkire rá akarta erőltetni, annyira rá volt függve a témára). Ja meg persze a gyermektelen nőknek a mániája a négerek, arabok stb "szegény bevándorlók brü-hü-hü :(" hozzáállás.

És mindez érthető is, mert az anyai ösztönök biológiailag ott vannak a nőkben, és ha nincs gyerek, valahogy akkor is ki kell ezeket magukból adniuk.

2023. okt. 15. 10:39
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
33. Nekem meg ez ilyen wishful thinking-nek tűnik a részedről. Te valamiért azt szeretnéd!, hogy a tudatosan gyermektelen nők is bánják meg, hogy gyermektelenek és ezért így képzeled el a belső világukat magadnak ahogy leírtad.
2023. okt. 15. 12:24
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Tudod 33 a bevándorlókon kívül az a normális hozzáállás, amit leírtál és ez elvárható lenne a gyerekes szülőktől is. A tudatos vásárlás, a környezetvédelem és az ártatlan, kiszolgáltatott házi- és vadállatok védelme, segítése, amennyire lehetőségeink engedik.

Nem nyakra-faszra szülni és telibebaszni a bolygónkat.

Aki meg sem született, azt nem kell megvédeni, de aki már igen, és segítségre szorul, legyen az akár egy állat, azt igenis meg kell.

2023. okt. 15. 12:37
 36/38 anonim ***** válasza:
78%

33 Jaj ez annyira tipikus... Valaki SZERINTED boldogtalan - amit egyébként sokszor csak te képzelsz oda, hogy ezzel is próbáld magad igazolni, mennyire igazad van a gyerekteleneket illetően - és te egyből megállapítod, hogy biztos azért van, mert nincs gyereke. Minden baja arra vezethető vissza, hogy nem szült, bezzeg a gyerekesek milyen csuda boldogok, ugye? Ja, hogy nem feltétlen. A mi ismerősi körünkben is vannak 40-es gyerektelen férfiak és nők, egy kivételével mindegyik boldog, kiegyensúlyozott és élvezi az életét. Az az egy pedig azért boldogtalan jelenleg, mert sok-sok apró probléma tornyosult most fel az életében, semmi köze nincsen a gyerek nem vállaláshoz. Szóval nagyon szoktam szeretni, mikor az ilyen kívülállók sokszor ránézésre meg tudják állapítani, hogy a másik miért is boldogtalan, már ha egyáltalán valóban az.🤦🏻‍♀️

Na és akkor még arról nem is beszéltem, hogy mennyi gyerekes, leharcolt, pattanásig feszült, állandóan stresszes, kvázi idegroncs van körülöttünk. Valahogy ilyenkor az mindig mellőzve van, hogy mennyi ember bánja meg a gyerekvállalást vagy mennyi mondja azt, hogy mennyire irtózatosan nehéz, rengeteg idegeskedés, stressz, kínlódás, energia, pénz stb egy gyereket felnevelni. Ilyenkor csak azt szajkózzák, hogy bezzeg XY boldogtalan, mert nem szült, ezzel próbálva legitimálni a saját kis véleményét.

Azzal pedig végképp nem értem mi a baj, hogy sokan állatbarátok és szeretik a kutyájukat/macskájukat. Miért fáj ez neked?

Olyan pedig, hogy anyai ösztön nincs, ezt kedves férfiak hirdetik sokszor előszeretettel, ezzel rátestálva a nőre a gyerekkel kapcsolatos kb minden feladatot, mondván "jaj hát te jobban tudod, hogy kell, mert hát az anyai ösztön". Fenéket, a nő is úgy tanulja meg, hogy kell egy babát ellátni, hogy beletanul, olvass, érdeklődik a témában stb stb, szóval kár ezzel példálózni.

2023. okt. 15. 13:51
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

#36! "Na, és akkor még arról nem is beszéltem, hogy mennyi gyerekes, leharcolt, pattanásig feszült, állandóan stresszes, kvázi idegroncs van körülöttünk. Valahogy ilyenkor az mindig mellőzve van, hogy mennyi ember bánja meg a gyerekvállalást..."

Nem a vitapartnered vagyok és nem is akarok az lenni, de azért az vicces, mennyire nem látod, és ez az oldalon amúgy is jellemző a tudatos gyerektelenekre, hogy ugyanazt csináljátok, amivel a másikat vádoljátok.

Látod az embert, hogy leharcolt, feszült, stresszes idegroncs és ez csakis kizárólag attól lehet, mert gyereke van. Soha senki nem látott még gyerektelen stresszes embert, illetve egy anyának a gyereken kívül élete sincs. Teljesen kizárt, hogy a háttérben munkahelyi stressz/párkapcsolati problémák/ anyagi gondok vagy bármi más legyen. Egy anya csak és kizárólag attól lehet ideges, hogy gyereke van🤣

"Olyan pedig, hogy anyai ösztön nincs, ezt kedves férfiak hirdetik sokszor előszeretettel, ezzel rátestálva a nőre a gyerekkel kapcsolatos kb minden feladatot, mondván "jaj hát te jobban tudod, hogy kell, mert hát az anyai ösztön."

Erről kérdezz meg egy pszichológust. Azt már bizonyították, hogy van, de azt még senki, hogy nincs. Legyél te az első!😁

2023. okt. 15. 14:25
 38/38 anonim ***** válasza:
78%

37 Hát nem tudom te hogy vagy vele, de mikor az általam említett nők és férfiak éppen arról panaszkodnak mindenkinek a társaságban, hogy mennyire stresszes az életüket, mennyire fáradtak, idegesek, állandóan rohannak és szó szerint kijelentik, hogy kész idegroncsok, akkor nem igazán nehéz kitalálni, hogy miért is idegroncsok... :D Vagy amikor ott vagyunk nálunk és látjuk, hogy totálisan szét vannak esve, az egyik gyerek ide ordít, a másik oda ordít. Nehéz kitalálni, mi lehet az oka az idegességnek, valóban.

Nekem nem tisztem találomra megállapítani a másikról, hogy éppen mi a baja a saját elképzeléseim és véleményem alátámasztása érdekében.

"Azt már bizonyították, hogy van, de azt még senki, hogy nincs"

Dehogynem! Rengeteg tanulmány foglalkozott a témával és cáfolt rá a korábban megállapítottakra az ún. "anyai ösztönnel" kapcsolatban. Az ösztönöket tudományosan úgy definiálják, mint a rögzített viselkedések biológiailag vezérelt mintái, amelyek az ingerekre adott válaszként jelentkeznek. Na már most az anyaságról valójában nem találták meg az ilyen rögzített viselkedési minták egyikét sem. Nekünk embereknek meglehetősen kevés ösztönünk maradt meg, köszönhetően a fejlett agyunknak. Azok a jelenségek, amikre sokan előszeretettel hivatkoznak, mint anyai ösztön, pl "de hát megérzem, h mi baja a babának és tudom hogy nyugtassam meg, mint valami hatodik érzék" nem másból adódik, mint gyakorlás és idő.

Ez az egész anyai ösztön mítosz cserébe sokkal nehezebbé teszi a friss szülők dolgát.

[link]

Tessék itt egy PH.D-s biológiaprofesszor járja körbe a témát:

[link]

De rengeteg tanulmány van fent a neten, ha érdekel, lehet tanulni. :)

2023. okt. 15. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!