Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Abban mennyi igazság van,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abban mennyi igazság van, hogy a nők ketyegő biológiai órájuk miatt leviszik a mércét?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon a legtöbben olyan véleményeket írnak ezzel kapcsolatban, hogy ez nem befolyásolja és igazából nem is annyira fontos az, hogy gyerekük legyen, ha nincs megfelelő pár, akkor nem alapítanak családot. A való életben meg én azért több példát látok arra, hogy mégis. A rokonságomban is van ilyen eset, hogy távolról látszik nincs szerelem és társadalmi státuszban is alacsonyabb férfit választ valaki magának, mert már közel 35 éves és gyereket szeretne vállalni, mondjuk lehet szülői nyomás is van benne, de nem hiszem az a döntő.

Én úgy látom az mégis eléggé meghatározó ki milyen anyagi meg kulturális szinten áll, mert biztos anyagi háttérel akár egyedül is lehet gyereket vállalni, anélkül sokkal nehezebben. Na mindegy lehet persze ma már alapból tényleg sokkal kevesebben akarnak családot, mint régebben, de az tény, hogy valamiféle kompromisszumot muszáj kötni a párválasztásnál és minél később történik ez meg, minél sietősebben, annál nagyobb lehet ennek a mértéke, ez végülis az üzleti világban is így van és persze férfiara is igaz, de a nőkre talán hangsúlyozottabban.

2023. okt. 12. 21:26
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%
Semennyi. Egy nő sem áll szóba olyan férfival, aki nem néz ki jobban, mint a legutóbbi exe.
2023. okt. 13. 08:16
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

Én azt vettem észre, hogy inkább változik a mérce, persze emberfüggő a dolog.

Valaki tökéletesen elvan egyedül is és van lehetősége válogatni, hogy a számára legtökéletesebb partnert kiválassza,

Van aki pedig ahogy telik az idő, egyre elkeserdettebb lesz, egyre inkább családot akar, megállapodni, csak nem talál olyan partnert aki minden téren passzol hozzá.

Szóval ők jellemzően bizonyos igényeikből lejjebb adnak és érdekes módon az addig mellőzött férfiak már megfelelőek lesznek: a nyugodt, stabil anyagi helyzető, korábban akár nőknél sikertelenebb férfiak felértékelődnek, legalábbis olyan szinten, hogy "jók lesznek arra, hogy normális családi hátteret teremtsenek". Az ilyen férfiak a tipikus "béták".

2023. okt. 13. 08:41
 23/38 anonim ***** válasza:
97%
A valóságban nem az van, amit itt hisztek. Nem használnak az emberek ilyen bvzis kifejezéseket, hogy alfa béta, a valóságban nem minden ronda férfi szuper belül, a helyesek meg gonoszak. Ha benyel a neten egy szubkultúra, az embereket az fejben nagyon szétbssza.
2023. okt. 13. 08:48
 24/38 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek, hogy a társadalom sokkal színesebb annál, hogy így bekategorizáljuk. Nyilván vannak, akik jobb adottságokkal születnek, könnyebben ismerkednek és vannak, akiknek ez nehezebben megy. Az ilyen kifejezéseket, hogy "selejt" szerintem nem illendő senkire sem használni, mindenkinek van jó oldala is, csak lehet nem kompatibilis párkapcsolatra éppen a másikkal. Itt a kulcskérdés, mint már említettem úgyis az, hogy akar valaki családot vagy sem és milyen áldozatot hajlandó ennek érdekében meghozni. Ha igen, akkor annak van egy életkori korlátja, amit mindenképpen figyelembe kell vennie. Ha nem akar, akkor nyilván addig válogathat, ameddig akar, mert 60 évesen is lehet párt találni.

2023. okt. 13. 09:22
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

De a gyerekvállalás azt a kapcsolatot is megviseli, amiben gondosan megválogattuk a másikat. Egy "szamárral" a ló helyett senki nincs előrébb.

Nem akarok gyereket, de elképzelni nem tudom, hogy olyan ember félig gyereke nőjön bennem, akit nem szeretek/választottam volna 100%-osan. Akkor inkább egyéjszakás valami jóképűvel.

2023. okt. 13. 09:26
 26/38 anonim ***** válasza:
22%

Egy biztos, hogy ha férfiként sosem álltak veled szóba nem a szinteden lévő nők, akkor később se fognak.

Pont ma gondoltam át hogy milyen kaliberű nők voltak eddig az életemben és így semmilyen illúzióm nincs hogy kik a "szintem". Nem is reménykedem hogy ez változni fog és majd csoda történik. Ettől függetlenül én azt mondom, hogy így is lehet boldognak lenni és meglátják/értékelik a szépet a másikban mégha tudják is hogy külsőre nem a legszebb emberrel vannak együtt.

2023. okt. 13. 10:01
 27/38 anonim ***** válasza:
30%

Sajnos én is azt látom, hogy a gyermekmentes élet már egyre inkább elterjedt életút. Egyre kevesebb gyereket vállalnak az emberek, egyre kevesebb gyerek születik, és egyre idősebb korban szülnek a nők.

Ha megnézem a 25-35 közötti kolléganőimet, kb a 20%-uknak van gyereke!

Szóval szerintem a nők már egyáltalán nem pánikolnak annyira emiatt a téma miatt. Ha rájuk tör a depresszió - akkor majd elmennek koktélozni inkább a szintén gyermektelen barátnőikkel. (Lehet, hogy idősebb korban megbánják, de akkor már késő lesz.)

2023. okt. 13. 15:34
 28/38 anonim ***** válasza:
92%
Miért sajnos? Nem jobb az, ha csak az vállal gyereket, aki szülő akar lenni?
2023. okt. 13. 15:44
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
28: pont ezt írom. Náluk is el fog jönni ez a pont, csak akkor már késő lesz. Majd úgy a 40-es éveikben ott lesz a "bárcsak lenne gyerekem" érzés.
2023. okt. 14. 09:27
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog eljönni az a pont, az ilyen nők nem bánják, hogy nincs gyerekük ugyanis tudatosan nem csináltattak maguknak. Azok a nők bánják akik mindig is akartak csak nem jött össze a körülmények vagy partner hiánya miatt. Nagy különbség, mert a mostani fiatalok már egyre többen tudatosan nem akarnak és már felnőtt egy ilyen generáció aminek én is a tagja vagyok. 45 éves és mindennél jobban örülök, hogy nem lett gyerekem véletlenül, szándékosan meg nem is akartam soha és az a bizonyos érzés kösz nem fog eljönni akkor sem ha 100 évig élek. Még 2 ilyen ismerősöm van, érdekes náluk sincs az érzés a fasorban sem.
2023. okt. 14. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!