Biológiai szempontból mi az igazság a böjtölésről?
Azért nem a táplálkozásba írom, mert ott sok a fanatikus kókler. Nem mintha én annyira értenék hozzá, de nem hiszek el mindent, csak mert van róla cikk az interneten.
A böjtölésről elég sok jót lehet olvasni, többek között fogyást, hatékonyabb sejtregenerációt, javuló inzulinérzékenységet, a növekedési hormon termelődés fokozódását, a gének funkciójának javulását és gyorsuló anyagcserét ígérnek nekünk.
Mik ezeknek az élettani alapjai, vagy vannak e egyáltalán?
Amerikában sokan "jóltápláltak" mégsem néznek ki egészségesnek.
De nem csak szélsőségek vannak.
A böjt fizikailag akkor hasznos, ha éppen túlevésben vagy (mint az amerikaiak és az európaiak többsége).
Ekkor jelentkeznek azok az előnyök, amelyeket említesz.
De olyan sok előnye nincsen - és vigyázni kell, nehogy libikóka-diéta legyen belőle.
Igen, ha már képtelenek vagyunk az étkezési mennyiségünket és ételminőséget az egészséges szinten tartani, akkor néha közé szúrt böjt többet használ, mint árt.
Amúgy a testünk nem az egész nap üres gyomorra van tervezve, csak az elviselésére.
"mesterségesen kell előállítani"
Ez nem használ az egészségnek, csak kibírja az ember.
Ráadásul, ha bőven van táplálék, akkor így nagyon el fogsz hízni, a böjtöléssel együtt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!