Mi az, ami biztosan igaz?
Figyelt kérdés
Most Descartes filozófiájától függetlenül.2018. máj. 11. 21:48
2/28 anonim válasza:
Az, hogy biztosra nem tudhatunk semmit.
3/28 anonim válasza:
Az 1+1=2 már csak azért sem teljesen igaz, mert valójában két dologról állítod, hogy egyenlő egy dologgal.
4/28 Mojjo válasza:
Az,hogy Ben Affleck csapnivaló Batman.
5/28 anonim válasza:
Biztos az, hogy egyszer mindnyájan meghalunk.
Ahogy apám mondta: biztos csak a halál meg az adó!
6/28 anonim válasza:
Biztos a halál, meg a rendőrbiztos!
7/28 A kérdező kommentje:
Én filozófiai vonalra gondoltam volna... de nem baj.
Cogito, ergo sum. Azaz gondolkodom, tehát vagyok, ahogy Descartes is mondta. Tudniillik ő úgy gondolta, hogy az érzékeink becsaphatnak minket, így amit látunk, tapintunk, hallunk nem biztos, hogy igaz. Lehet, hogy a gondolatainkat manipulálják, ezért a matematika sem biztos, hogy igaz, és így tovább. Ebben a témában érdekelne a véleményetek.
2018. máj. 11. 23:34
8/28 anonim válasza:
Igaz-ról csak logikai rendszerekben (matematika) beszélhetünk. Természettudományban semmi nem igaz, ott tényekről van szó. Társadalomtudományban pedig semmi sem igaz és semmi sem tény.
9/28 anonim válasza:
az, hogy a fideszes lop, csal, hazudik
10/28 anonim válasza:
Ismerjük Descartes filozófiáját, de te a kérdésben egyenesen azt kérted, hogy ne az ő szempontjából nézzük a dolgokat.
Akkor most miért jössz ezzel?
Bevallom, ebben az esetben nem értem egészen a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!