Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők szerint a nettó 250 ezer Ft már egy korrekt fizetés Budapesten?
Vagy mennyi az annyi?
39/F
34, milyen mosószereket használsz te?
mert pl az öblítő meg a mosószer böhöm nagy sokliteres ksizerelésben van, ha te azt egy hónap alatt elfogyasztod, akkor te vszeg minden egyes ruhadarabot külön mosol a gépben:D
Ilyen fogyóeszközökre (beleértve a zsebkendőt, WC papírt stb..) nem kell havi 10ezernél többet költeni, de szerintem még ezzel is sokat mondtam.
Azt sem teljesen értem, miért kellene mindenkinek százezreket félretenni havonta. Lakásra? Van, azért nem fizetek lakbért. Autóra? Minek nekem autó a város közepén? Képzésre? Amit nem fedez az ösztöndíjam, azt a munkahelyem állja. Akkor mire? Van 4 millió forint megtakarításom úgy is, hogy nem teszek félre százezreket minden hónapban, csak 50-60-at.
Nem mindenki vegetál, aki 200-ból él. Pontosan ugyanúgy él az, aki saját lakásban lakva a város közepén keres ennyit, mint az, akinek gyereke van, autóval ingázik naponta és lakáshitelt fizet 500 nettóból.
Májusban 450 ezer forint ment el nálunk csak kajarendelésre és bevásárlásra (otp összesítő algoritmusa szerint). Oké, mi már párként költünk ennyit és bizonyára lehetne ezt kevesebből is, de azért a mindennapokban átélni ez nem volt egyáltalán extravagáns.
Nálunk van lakáshitel pluszban (360 ezer), az autó költségei (csak egy tank benzin 30 ezer körül van), és a kérdés szempontjából irreleváns pelenka és babaholmik, amik két gyerekre még viszik a pénzt. Nincs kondibérlet, nincs ilyen-olyan előfizetés, nincs körmös meg fodrász meg anyámkínja, a gyerekek miatt mostanában fizetős programokra sem megyünk (pl wellness, mint régebben), abszolút csak az alap dolgok vannak, amikre átlagosan havi szinten elmegy 1 misi (vagy néha több, ha bejön egy nem-ismétlődő kiadás, és valahogy furcsa módon minden hónapban van egy-egy ilyen). Nem élünk egyáltalán nagy lábon, én abszolút azt érzem, hogy kényelmes, de kicsit sem átlag feletti életmódot folytatunk, igenis meg kell fontolni egy-egy nyaralásra szánt összeget (idén csak 4 nap Balcsi is lesz vagy 500 ezer), igenis gyűjteni kell az új autóra meg a telefonra meg egyebekre, igenis oda kell figyelni, hogy mikor veszem az újabb szezon ruhát a gyerekeknek. Egyedül annyit érzek, hogy nem kell az akciókat kergetnem, és elég csak a szemöldököm felvonni az 1500ft/fél kg kenyéren. Én őszintén nem tudom, hogy Budapesten (mi is itt élünk) 250-ből, ráadásul albérletben(! kiadunk lakást a 13. kerületben, kereken 250-ért) hogyan él meg valaki. Oké, ha egyedül vagy, akkor lehet könnyebb spórolni, nem tudom, de emelem kalapom bárki előtt, akinek ez így elég és jó.
Mindezek ellenére ha úgy hozná a sors, hogy ismerkednem kéne, nem ez lenne a döntő, és szerintem viszonylag keveseknél az. Legalábbis a randizás időszakában, amikor heti 3-4 alkalommal összefuttok egy programra, ott még nem számít, hogy valakinek a szájából veszi ki a falatot a mozijegy ára, másnak meg ez simán belefér. Ha ez a rész nem megy, akkor gyanús, hogy a jövedelmedtől független a balszerencséd.
Félmillió forint egytlen hónapban kajára?:D Jéhéjzusmaris, szerintem ha direkt törekednénk ennek az elérésére, akkor se menne könnyen:D Naponta 15.000 forint ételre:D Nekünk már akkor felszalad a szemöldökünk, ha a havi kajaköltség 130ezer fölé megy.
Mondjuk mentségedre szóljon, te OTP összesítőt nézted ami nem képes különbséget tenni kaja és ugyanakkor vásárolt nemkaja között, ő csak azt látja, hgoy TESCO, ennyi meg ennyi. Azaz ebben a 450-ben valószínűleg egy csomó más dolog is benne van.
19 akkor szerencsétlen vagyok kb és havi 5 milla is kevés lenne.
Én anno 450et kerestem. Gyereket nevelek, albérletben élek. Van kutyám, agámám. Van autom, motorom. Dobolok, lőni is járok néha. Étterem, nyaralni is tudtam menni, élményfürdő...mikor mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!