Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gáz, ha valaki kicsit füllent az életkorával kapcsolatban Tinderen?
Nem durva hazugságra gondolok, hanem 35->31 év (ráadásul férfi, vagyis a biológiai óra sem ketyeg úgy). A képek is frissek, vagyis a valóságot tükrözik (amúgy ismeretlenek 28-32 közé tippelnek).
Miért van erre szükség (szerintem)? Mert egyszerűen rengeteg nő (nem tinik, hanem a 26-33 korosztály) egyszerűen nem húzza fel eddig a csúszkát és így esélyem sincs...
18. Az én nagypapám 89 éves, még él és kijár a kertbe kapálni. Mi értelme az idióta egyéni példáknak?
A másik, hogy ha ennyire szerelmes vagy a statisztikákba, akkor belemehetünk jobban. A várható élettartam nem csak a nemtől függ, hanem például az iskolázottságtól, lakóhely típusától, dohányzástól, aktív életmódtól. Tehát ha egy nagyvárosi, diplomás, nem dohányzó, aktív életmódot életet élő férfit nézel, ott az átlagos élettartam mondjuk 10-15 évvel magasabb. Parancsolj, akkor ilyen férfit is lehet választani.
Meg nyilván, hogyha néha van egy-egy férfi, akihez tényleg rendszeresen vonzódnak 10-15 évvel fiatalabb nők, akkor gondolhatod, hogy az a férfi jól néz ki és vonzó sok mindenben, nem pedig a korán öregedő, kövér, alkesz munkásember archetípusát testesíti meg.
Kicsit kezd elmenni másik irányba a vita.
Inkább azt magyarázzák már el egyesek, hogy mi az a hatalmas különbség egy 31 és 35 éves férfi között, ami miatt az előbbi "OK", az utóbbi "fúj, soha!". Pláne akkor, ha konkrétan ugyanarról az emberről van szó.
De ugyanez a kérdés akkor is, ha élőben ismerkedtek (pl. meghív egy szórakozóhelyen). Ha beszélgetés közben azt mondja, hogy 35, akkor elhajtjátok, ha azt, hogy 31, akkor ismerkedtek tovább...
Mert azt megértem, hogy 21 vs. 25 között van különbség, mert az egyik vsz. tanul, a másik dolgozik. De 31 és 35 között?
24. Figyelj élőben lehet ha beszélgetnék valakivel egy kicsit és megtetszene, akkor nem zavarna hogy 31 helyett 35 éves, ha nekem amúgy tinderen 31 a korhatár és a másikról sem mondtam volna meg, hogy 35.
De az ilyen appokon valahol meg kell húzni a korhatárt. Neked miért ott van, ahol? Lehet neked be van állítva, hogy 20-tól 30 évesig a nők. Miért az van? Miért nem 31? És ha 31, miért nem 32? És ha 32, miért nem 33?... És így tovább. Valahol meg kell húzni a korhatárt, ha másért nem, mert az app így működik és nem, nem fogom kitolni 18-100-ig, hogy mindenkit láthassak, merthogy mindig csak még +1 év beleférjen.
Egyedül akkor tartanám ezt normálisnak, amit csinálsz, ha a profilodba egyből ki is írnád, hogy amúgy 35 éves vagy. És akkor mutatna téged a több fiatalabb nőnek, ha annyira ezt akarod, de egyből látnák is a valódi korod, ha elolvassák a profilod és az alapján tudnának dönteni.
#25: nekem 35-ön van a határ, de ennek egyszerű oka van: ha 35 évesen megismerkedtünk, akkor is kell még 1-2 év, mire a családalapításig eljutunk, de ez még gyorsabb tempónál is azt jelenti, hogy kb. 38 évesen szülne, ami már alapból necces biológiailag.
Az alsó korhatár 23-on van, mert ebben a korban általában már dolgoznak, míg a diákoknak nagyon más életvitele van. Természetesen, a késő 20-as, kora 30-as a korosztály a preferált, azért is, mert pl. egy 25 éves 3 év múlva is könnyen meggondolhatja magát, akkor én meg már lassan 40 évesként kerülnék vissza a startvonalra.
Gondolkodtam azon, hogy a bemutatkozásban kiírom az igazi korom, de az meg lehet, hogy nagyon kétségbeesettnek tűnne... Még várok pár hónapot, addig hátha kellek valakinek 35 évesen is 😅
Jajj te, nagyon kétségbeesett lehetsz, pedig az, hogy pár hónapig kevés a match az semmit sem jelent. Ez csak egy negatív széria. Egy hét múlva ismét itt a tavasz, tessék élőben ismerkedni.
Kérdésre a válasz, próbald meg, veszteni valód gyakorlatilag nincsen. Bár ha 32éves nő is megfelel akkor ha 31-re állítod magad akkor pont azok kosarából kerülsz ki akik <35 családot (gyereket) terveznek. Én max 33-ra írnám. Talán két évet még el neznék hasonló szituációban.
31N
#27: Kedves vagy, amúgy tényleg kétségbe vagyok esve 🥺 Nem így terveztem a magánéletem. Az élet egyéb területein mindent meg szoktam oldani, mert ott működik a problémafelismerés-tervezés-munka-eredmény logikai kapcsolat. Itt pedig az egész egy kib...tt szerencsekerék 30 fölött, sőt minél több munkát fektet bele az ember, annál kevesebb a siker.
Ezért gondoltam, hogy elkezdek alternatív megközelítés után nézni.
Nekem az életkor nem számít (jó, családalapítás esetén elgondolkodnék, hogy 30-as nőként nyerő-e mondjuk 50 feletti férfitól gyerek), de ne hazugsággal indítson a másik, szóval, számomra itt ez a red flag. De amúgy meg ne akard eldönteni, kinek mi, milyen mértékben lehet probléma, meg miben lehet hazudni, miben nem! A magasságbeli csalás miért kevésbé elfogadott? Csomó nő mondjuk 180-tól keres, nosza, akkor a 175 centis is beírja ezt. 5 centi nem a világ, ahogy 5 kilóval kevesebb vagy több sem, és nem derül ki automatikusan, mert nem mérleggel/centivel szaladgálunk. (Ha vki jelentősen eltér a valóságtól, akkor nyilván az látszik.)
El kell fogadni, hogy netes platformokon jobban számítanak a paraméterek, és ahogy te is, a nagy többség is valahol meghúzza a határt, és nem akármilyen korú, magasságú, súlyú partnert keres.
Dehogy kell elfogadni, nem gyógyíthatatlan betegség ez. Ha valakinek pár évvel fiatalabb hapsi kell, akkor megkapja...
Egyre inkább úgy érzem, hogy olyan ez, mint a használtautó piac: mindenki tudja, hogy megtekerik az órát, de ha 200ezertől többet mutat az óra, akkor már nem kell, inkább fizet a hazugságért. Oké, én épp ezért veszek inkább új kocsit. Ennek analógiájára ha valakinek tuti kell, menjen szalonba (=offline). Ha valaki pedig a használt piacon (=online) nézelődik, akkor állapotot nézzen, ne számokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!