Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tapasztalatlanság egy bizonyos kor felett teljesen lenulláza az esélyeket egy párkapcsolatra?
Itt az oldalon is rengeteg ilyen jellegű kérdés van, hogy "x éves vagyok és még nem volt párkapcsolatom, most mi lesz". A válaszok megoszlanak, de többsége azt mondja, hogy aki tini vagy kora húszas éveiben nem alakítja ki az első párkapcsolatát, azzal az emberrel probléma van. Amúgy ebben is van igazság, mert nyilván, aki jó szociális készségekkel bír és nem is nagyon csúnya, az előbb-utóbb csak felkelti valakinek az érdeklődését, a tinédzserkor pont erre jó, hogy bontogassa az ember a szárnyait.
Viszont igazából nagyon sok oka lehet annak, ha valaki nem tud kialakítani párkapcsolatot, talán leginkább önbizalomhiány, nem mer nyitni vagy csak egyszerűen nem talál olyant, akivel a célok és életvitel tekintetében össze tudna egyeztetni. Az is lehet később kezdi érdekelni a téma, de valahogy ez mégis kicsit úgy működik, mint egy állásinterjún, hogy ha azt látja rajtad a cég, hogy gyakran váltogatod a munkahelyeid vagy teljesen kezdő vagy, akkor rosszabb fényben ítélnek meg, mint ha lett volna egy-két hosszabb munkahelyed. Ismerkedésnél is ha kiderül, hogy volt egy-két komoly kapcsolatod, az jó pont, de ha egy sem volt vagy csak alkalmi, az nem.
Hogyan lehet akkor meg is ezt az ellentétet valahogy feloldani, mert persze lehet kamuzni is, de mégis komoly kapcsolatot azzal indítani nem biztos, hogy szerencsés? Ha meg megmondanád őszintén, hogy igen hoztam rossz döntéseket, igen, sokat válogattam, de most kész lennék megküzdeni egy stabil kapcsolatért, akkor nem biztos elhinnék ezt neked.
Először is ne általánosítsunk! 30 év felett leltem először párra és az ok az volt, hogy nem azoknak kellettem akik nekem kellettem volna, akiknek kellettem volna azok nekem nem tetszettek. Nem volt nekem komolyabb defektem csak sajnos nem voltam jó helyen jó időben, nem volt szerencsém közös vonzalmat találni. Barátnőm megértő volt, nem ítélkezett csak furcsállta, mert nem vagyok az a tipikus lúzer, anyámasszony katonája. A stigmatizálások miatt féltem bárkivel megosztani azt, hogy teljesen tapasztalatlan vagyok, sajnos emiatt nem egy beszélgetésem ért véget mikor neten ismerkedtem. Nos nekem a barátnőm előtt is volt kalandom, teljesen ösztönösen jött minden és a csaj szerint életében nem csókolózott még ilyen jól, mint velem és ez az első komolyabb csókolózásom volt. A többi is ment rendesen. Ennyit arról a téves legendáról, hogy aki szűz az béna lesz. Párkapcsolatnál ugyanez, semmi probléma nem adódott abból, hogy nem tini koromban kezdtem. A semmiért paráztam ennyit. Az első szexuális élményem is azért működött jól, mert arra fókuszáltam, hogy jó legyen kettőnknek és lehet nem leszek lepedőakrobata megteszek mindent, hogy kellemes esténk legyen. Párkapcsolathoz is így állok hozzá közös boldogulás, közös építkezés, közös célok, egymás életünk jobbá tétele adja a párkapcsolat esszenciáját és mivel erre törekszem valszeg ez az ami miatt működőképes kettőnk között.
Emberek ne stigmatizáljátok a tapasztalatlanságot, ne gondoljatok egyből arra, hogy biztos vmi probléma van vele, főként úgy, hogy nem ismeritek! Eszméletlen nagy szorongás volt bennem ezek miatt. Tessék egyenrangúan kezelni mindenkit és ne bántsatok senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!