Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok ember miért nem akar családot? Annyira jó egyedül?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 9. 19:23
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
88%

Család alatt mit értesz? Mert sokan csak a gyerekeket.

Férjet szeretnék, gyereket nem, de rengeteg pasi akar valamiért gyereket, nehéz találni normálisat.

2023. ápr. 9. 21:07
 12/39 anonim ***** válasza:
98%

Én 27 vagyok, és nem akarok gyereket, de férjet igen.

Mi az oka, hogy nem akarok gyereket?

1. Sok a mentális betegség a családomban, ami örökölhető, és én is kaptam hajlamot depresszióra, és az is voltam sok évig. Illetve szorongásos típús vagyok. Ezeket az "áldásokat" nem akarom tovább adni egy leendő gyereknek, mert amennyit én szenvedtem azt nem kívánom senkinek.

2. Nem hiszem, hogy jó anya lennék

Ettől függetlenül úgy gondolom, nem lesz rossz életem, de családot emiatt nem szeretnék. Férjet majd igen, vagy egy párkapcsolatot nyilván, de gyereket nem.

2023. ápr. 9. 21:14
 13/39 anonim ***** válasza:
98%
Én sem akarok gyereket, de ettől még nem vagyok magányos.
2023. ápr. 9. 21:18
 14/39 anonim ***** válasza:
97%
Nem jön össze a szerelem. Ahogy az meg van, rögtön akarnak és minden addig felhozott akadályról kiderül, hogy áthidalható. Kell a szerelem ahhoz, hogy az ember elég rózsaszínben lássa ezt a nyomorúságos világot.
2023. ápr. 9. 21:23
 15/39 anonim ***** válasza:
92%

A család nem csak gyereket jelent, nem feltétele a családnak, szóval attól még lehet az embernek párja/házastársa, ergo nem jelenti automatikusan azt, hogy magányos is az ember.

Én is férjnél vagyok már 8 éve, de gyereket eszünk ágában nincs vállalni, a gondolattól is ráz a hideg.

2023. ápr. 9. 21:27
 16/39 anonim ***** válasza:
85%
Nincs rá pénzem.
2023. ápr. 9. 21:33
 17/39 anonim ***** válasza:
91%
Ez nagyon összetett dolog. Van, ahol a körülmények nem megfelelőek, nincs meg a háttér. Mert az baromság, hogy csak szeretet kell, ha a gyerek télen fázik, meg éhezik, akkor azon ez nem segít. És aki nyomorba szül, az nem szereti a gyerekét, hiszen felelőtlenül vállalja. Van, akinek nincs meg a partner hozzá, és inkább akkor nem erőltetni. Van, aki esetleges örökölhető betegség miatt mond le erről. Vagy van, akinek nem lehet gyereke, hiába akarna, szóval tapintatlan b@sztatás ezt felhozni. És vannak, akik egyszerűen nem akarnak. Mert nem mindenki szeretné ennek szentelni az életét. Én is ehhez tartozom, idegen gondolat a terhesség, nincsenek anyai vágyaim, őszintén, nem szeretem a gyerekeket. Viszont ennek ellenére családban élek. Van párom, macskáink, társasági életem, munkám. Nekem ez elég a boldogsághoz.
2023. ápr. 9. 21:36
 18/39 anonim ***** válasza:
91%

Nem akarok egyedülálló anya lenni. Nekem ez a legnagyobb félelmem. Anyám egyedül nevelt fel minket, amíg fater élte világát. Pontosan láttam, hogy milyen xar.

Arra meg semmi garancia, hogy tartós lesz egy kapcsolat. Arra se, hogy jó lesz. Erre is nagyon sok a negatív példa.

Az se vonz, hogy az én testem meg az én egészségem megy rá a terhességre meg a szülésre.

Régen még akartam gyereket, de egyik kapcsolatom pocsékabb volt, mint a másik. Így egyelőre férfit se akarok az életembe, teljesen jól megvagyok. Gyereket meg így 30 felé már nem akarok egyáltalán.

2023. ápr. 9. 21:59
 19/39 anonim ***** válasza:
83%
Én nagyon akartam családot meg is lett boldog voltam mig a párom el nem b@szta az egészet. Most a gyerek miatt vagyunk együtt mert nem akarom ,hogy a párom a szar fizetésével a gyerekkel nyomorogjon egy albérletben. Ha lehetne vissza csinálnám.
2023. ápr. 9. 22:21
 20/39 anonim ***** válasza:
94%

Akartam családot.

Aztán eljutottam a pontra,hogy nem kell se férj,se gyerek.

1.Nem lehet ismerkedni.Élőben szinte lehetetlen,legalábbis nagyon kevés az esélye,hogy összefutsz az igazival egy parkolóban.Társkeresők világa egy valódi rémálom,csupa nem normális,komolytalan ember.Aki nem szexet keres,annak majdnem lehetetlen ott is.

2.Ha össze is jön egy kapcsolat,nem lehet megbízni benne,úgyis megcsalnak,egy nap úgyis rád unnak.

3.Lehet sok volt előttem a rossz példa,de velem csak ilyenek történtek,sosem tiszteltek egy kapcsolatomban sem,sosem szerettek igazán.

Az ilyen kezdjük lazán,majd idővel komolyabb kapcsolat lehet meg nem nekem való.

Gyereket meg ha valaki nem akar,nem kell sorolni szerintem az okokat.

Mik történtek az utóbbi években?

Háború

Járvány

Gazdasági válság

És olyan társadalmi problémák,hogy csoda,ha az a szegény gyerek normális tudna maradni élete végéig.

Sosem lenne pénze saját lakásra,ahogy a mostani generációnak sem.

Szerintem ez már pont az az élet,ahova egy gyereket pont az ő érdekében nem érdemes megszülni. 24/l

2023. ápr. 9. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!