Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Szólítottak már le titeket random helyeken, pl. utcán, boltban, ilyesmi? Ha igen, hányszor és mit reagáltatok? Utáljátok az ilyet?
Engem néha megtalálnak ilyen helyeken. Az esetek 100%-ában a lerövidebb menekülö útvonalat választom a szituációból.
Amikor egy hosszabb vonatúton szóbaelegyedünk egy idegennel, az rendben van. Vagy ha mondjuk az unokaöcsémet várva a sulija előtt, eldumálgatok egy apukával/ellenkező nemű bébicsősszel, de nem szeretem, amikor vásárlás / közlekedés / ügyintézés közben valaki random leszólít.
2
Hallottál már a baráti társaságról? A stíusodból ítélve mondjuk hirtelen minden világos. :D
A 2-es egy kis incel, nem kell foglalkozni vele.
Én nagy ívben kerülöm azt aki az utcán közelít. Nem várom meg, hogy ismerkedni akar, vagy jézusról beszélgetni, képeslapot eladni a háromfülű félsüket tengerimalacok megsegítésére, vagy koldulni. Nem érdekel. Még tini koromban kis nyámnyila voltam minden idiótának megálltam, de szerencsére már felnőttem.
"I dont speak hungarian sorry"
Ezzel szoktam lekoptatni.
A Belga egyik dalszövegrészlete ugrik be az esetről:
"Metróba mész nem állsz meg
Dolgozni mész nem állsz meg
Suliba mész nem állsz meg
Postára mész nem állsz meg
Közértbe mész nem állsz meg
Tanfolyamra mész nem állsz meg
Futni mész nem állsz meg"
Igen, szólítottak már le. Adott esettől függ, hogy mi a véleményem róla. Én nem ellenzem alapvetően, de azért nem mindegy, hogy milyen stílusban és milyen helyzetben történik. Akkor nincs vele bajom, ha kulturáltan történik (köszön az illető, megkérdezi, hogy van-e időm, zavar-e, kulturáltan bókol, az esetleges visszautasítást kultúremberként kezeli, nem pedig tőrőlmetszett bunkóként; nem taperol, nem szorít a sarokba) és nem akkor, amikor egyértelm. Akkor van vele gondom, amikor:
- a bókolás abban merül ki, hogy "sunáználak", "jó' néző' ki, cica", "verném a f...omat a szádba", "jó a segged / csöcsöd", "nem szeretnél velem szórakozni, bébi?" + ilyen ezeréves vagy hülye, vagy alpári csajozós viccek, mint az "Elvesztettem a telefonszámom, megadnád a tied?"... vagy "Szép lábak, mikor nyitnak?" meg "Bekéne Antal vagyok, de neked csak Bekéne Tóni"
- egyértelműen olyankor alkalmatlankodik az illető, amikor nagyon nem érek rá... az ember azt gondolná, alapvetés, de volt olyan alkalom, amikor konkrétan akkor jött oda valaki bókolni meg randira invitálni, amikor a postán konkrétan már ott tartottam az ügyintézésben, hogy a postai ügyintézővel beszéltem... vagy amikor éppen telefonáltam...
tehát hogy akkor ne zaklasson senki ilyen baromira nem annyira fontos dolgokkal, amikor mással beszélek vagy egyértelműen mással foglalkozom. Ja, és ne próbálja kiszedni / kirángatni a fülemből a fülhallgatót
ill. ha látványosan nagyon sietek, akkor ne állja el az utam, főleg ne többször
Amúgy volt olyan, hogy egy ilyen leszólításból elmentem randira - nem folytattam az ismerkedést, mert nagyon nem passzoltunk össze személyiségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!