Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Isten háta mögött vidéken élő nő hol ismerkedhetne? 30n
A "miért nem költözöl el", és a "költözz Pestre" című jótanácsokat olyan könnyű itt osztogatni. Na vajon miért nem költözik el?
Nyilván nem tudja egyedül fizetni az albérletet (ahol idővel tudna párkapcsolatot kialakítani). Nem minden munkát fizetnek meg olyan jól hogy egy megyeszékhelyen vagy Budapesten egyedül fenn tudjon tartani az ember egy albérletet. És aki egy Isten háta mögötti helyre született annak ilyen szempontból "befellegzett". A fiatalabbak 18-25 évesek még összeköltöznek többen albérletbe, de egy 30 év feletti már nem (főleg ha párkapcsolatot szeretne). És ha még a neten meg is ismerkedik valakivel, akkor arról a világvégi helyről járhat távkapcsolatba randizni (ameddig bírják a felek).
Sehogy sem jó ez, én átérzem a kérdező problémáját.
#12:
Tudom hogy többet lehet keresni, de mi rá a biztosíték hogy az elég lenne az albérletre + egyebekre. Nem mindenki jogász, orvos, mérnök, vagy IT szakember. Nagyon sok munka nincs megfizetve (még egy nagyobb városban sem) annyira, hogy az albérlet kifizetése után még kajára is maradjon.
Ha úgy lenne ahogy mondod, több ezer ember lazán el tudna költözni a szülői házból. De majd ha nyilvánosságra hozzák tavasszal a 2022-es népszámlálási eredményeket akkor majd látni fogod hogy hány fiatal lakik otthon kényszerűségből!
KSH 2019-es adatok szerint:
"A jelentés szerint 2019-ben a 18–34 éves magyarok 62 százaléka még nem hagyta el a szülői házat, szemben a 2005. évi 50 százalékkal."
"Na vajon miért nem költözik el?"
Kiegészíteném: nem csak anyagi okai lehetnek. A nagyváros nem mindenkinek vonzó. Én gyakran utazok, de a fővárosból bőven elég annyi, amennyit így látok, nekem nem lenne kellemes életvitelszerűen ott élni. Az pedig azért elég nyomós érv, hogy az ember jól érezze magát. Éltem 4 évig megyeszékhelyen, bőven elég volt.
Az is lehet visszatartó erő, hogy az ember nem akarja feladni az addigi munkáját. Igen, lehet, hogy találhat hasonlót. Sőt, biztosan. De ott könnyen lehet, hogy közel a "nulláról" kell kezdenie, míg a jelenlegi helyen már egy nívós helyet kivívott magának.
Az is lehet, hogy pl. nem akarja otthagyni a rokonait. Került már életveszélybe rokonom... nagy szerencse volt, hogy a közelben voltam, és nem 150 km-re.
Meg biztos lehet még tucatnyi ok, amiért valaki nem akar a fővárosba költözni.
De nem is kell. Elég kevés helyet ismerek Magyarországon, ahonnan ne lehetne elérni max. fél órányi tömegközlekedéssel legalább egy közepes méretű várost. Nem mondom, hogy nincs ilyen, de azért... ritka.
Azt is nehezen hinném, hogy a lakóhelyén csak igénytelen csövesek lennének. Azért ennyire már ne írjuk le a falusiakat! Büdös, koszos alkoholisták meg a Blahán is vannak, pedig az egyáltalán nem falu. ;-)
Meg az sem túl hihető, hogy ő lenne a teleülésén az egyedüli 25 és 35 közötti személy. Vagy ha igen, akkor tessék 2 km-t utazni, és máris lesz több megfelelő korú hím példány.
#14: Nem, nem szokás "összejárni", sőt, a legtöbb faluban kifejezetten gyér az élet. Igen, mindenki ismerni vél mindenkit, de a tanulók reggel mennek, és délután érkeznek haza, a dolgozó emberek reggel mennek, és késő délután érkeznek haza, akik összejárogatnak, azok legfeljebb a nyugdíjasok, és a kismamák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!