Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a "fear of missing out" dolog nagyon megnehezíti a társkeresést?
Bocsánat azoktól akik nem tudnak angolul, de ez egy olyan kifejezés, amire nem tudtam kapásból magyar megfelelőt írni. Valami olyasmit jelent, hogy az ember azért nem mer elköteleződni valaki mellett, mert mindig azt érzi találhat jobbat, még rengeteg lehetőség áll előtte és ha nem gyűjt össze nagyon sok élményt meg tapasztalatot, akkor sivár lesz az élete.
Amúgy jó dolog az, ha valaki több emberrel is megpróbál párkapcsolatot összehozni, jobban megismeri saját határait, de a szakértők szerint olyan 4-5 partner felett már nagyon gyengül az elköteleződésre, kötődésre való képesség, egy kicsit elkopik érzelmileg az ember és nehéz lesz egy hosszútávú házasságban hűségesen megmaradni, családot egybentartani.
Ez a kifejezés (attól félni, hogy kimaradsz valamiből) ÉLMÉNYEKRE vonatkozik, nem emberekre.
"és ha nem gyűjt össze nagyon sok élményt meg tapasztalatot, akkor sivár lesz az élete"
Ez egy annyira ostoba mondat, már ne is haragudj, szerintem egyszerűen nincsen olyan ember, aki ezt gondolja.
Nincs igazad. Pont a mai kor emberére jellemző a FOMO jelenség.
"Félelem attól hogy lemaradok valamiről". A párválasztásban igen csak jelen van, főleg amióta internet van, és közösségi média megjelent.
Egyre több ember van aki "ebben szenved", mert mindig azt gondolja, hogy le ne maradjon a szebbről, jobbról, érdekesebbről stb.
Ezt úgy szokták szemléltetni, mintha egy forgalmas vasútállomáson rohangálnál a sínek között és fel akarnál szállni az összes vonatra egyszerre. Mert lehet hogy a Pécsre induló vonat jobb lesz, mint amelyik Nyíregyházára megy, vagy amelyik a Balaton felé veszi az irányt.
Te meg bedilizel, mert csak szaladgálsz a sínek között, mert mindegyikre fel akarsz szállni. Ahelyett hogy kiválasztanál egyet, ami nem biztos hogy mindenben tökéletes (biztos hogy nem mert nincs tökéletes), felszállnál rá, és élveznéd az utazást. De nem, te a tökéletesre vársz, mindenkiben találsz hibát....jöhet a következő.
Vannak akik eleve kötődési problémásak, ők így élik le az életüket hogy folyamatosan jelen van náluk a Fomo.
A túlingereltség és a FOMO, szerintem egyenlő mértékben.
Mert hiába vagy tudatos és választasz vonatot, ha miután felültél rá, azt érzed az utazás öröme helyett, hogy fél óra múlva már rommá unod magad.
#7:
Párkapcsolat keresése szempontjából kérdezte a kérdező.
Igazad van abban is amit te írsz, de a FOMO társkeresés szempontjából is jelen van, egyre erősebben mióta közösségi média van. Ott látod hogy "esetleg miről maradsz le" (a potenciális partnereket tekintve).
Régen még nem volt internet, nem voltak okostelefonok, addig nem volt ez a "jelenség" ennyire érzékelhetően jelen. A társkeresés során attól van a "félelem hogy lemaradsz valakiről" és nem valamiről.
9-es, 7-es vagyok. Igazad van, a kérdezőnek konkrétan pont nem válaszoltam 😅
Szóval igen, nagyon megnehezíti, mert nyomást helyez a párt keresőkre és olyan dolgokból is elvárás lesz, amiből a média, főleg közösségi média nyomása/agymosása nélkül nem lenne az adott egyénnek elvárása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!