Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Prof. Dr. Bagdy Emőke szerint a nők lázadása zajlik és egy férfiellenes kultúra van kialakulóban. Igaza lehet?
#8: "Sajnos nincs kollektív tudat és kollektív kontroll"
Előbbit tömegpszichózisnak hívják. Utóbbit totalitárius diktatúrának.
"Ha meg úgy érzik hogy több vesződség lenne egy férfival, mint amennyi örömet lelnének benne, akkor egyszerűen nem kezdenek vele."
Én pont így vagyok hosszú évek óta. Inkább az egyedüllétet választottam. Szerintem ezzel nincs semmi baj. A másik idejét sem pocsékolom a semmiért, és a saját időmet is hasznosabb dolgokkal töltöm. Mellesleg sokkal kiegyensúlyozottabb a lelkivilágom is így, mint egy kapcsolatban lehetne.
Engem mindig annyira izgat, hogy mik ezek a megugorhatatlan, elképesztő, sőt hajmeresztő elvárások.
Én nagyon egyszerű, hogy mit várok el és, hogy őszinte legyek, nem kapom meg. Érzelmi odafordulást, érdeklődést, kölcsönös segítségnyújtást és egyenlő feladatvállalást. Azt, hogy tudjunk beszélgetni, hogy elfogadja a hiányosságaimat és én is képes legyek elfogadni az övéit, hogy igényelje a társaságom. Hogy hasonló legyen a humorunk és a szociális normáink.
Magyarán, egy hasonló személyiségű, viselkedési normákkal és értelmi képességekkel rendelkező férfit keresnék, aki szeret és tisztel.
Azért, ha ez megugorhatatlan, akkor valóban vakvágányon fut a világ.
A párom egy részét képes ennek teljesíteni, sőt, az elején, a beetetési időszakban az egészet. Csak aztán érdekesebbé válik minden is, mint én és marha szar azt érezni, hogy unalmas vagy annak, akit szeretsz.
Tehát, a magam részéről nem értek egyet a professzor asszonnyal. Nem lázadás és főleg nem a férfiak ellen irányuló hadviselés az, amit elvárok. Hanem egy egészséges kapcsolatot keresek, amiben boldog lehetek.
16os, szerintem jól csinálta, de még mindig kellene valami szűrő, hogy meggyérüljön a szakma, de más szűrő alapján juthassanak tovább. Pl ő ne csússzon át rajta, más meg igen:)
Egyébként én értem, mit mond, csak nem értek vele egyet. Régen elég volt, ha odaböffentett a férfi a nőknek, már el kellett alélni, most meg többet várunk, mint a semmi. Értem én, hogy ez megrázó és nem így volt nagyon nagyon sokáig, de jó irányba tartunk, mert már nekünk is jó, nem csak nekik.
Nem is volt olyan rég, hogy házastársi kötelességnek tudták be a szexet(még bizonyos helyeken most is így van), és a férfi bármikor megdughatta kényszerrel hitvesét, mert annak kötelessége volt. Mióta védve vagyunk, "kinyílt a csipánk" és rájöttünk, hogy dönthetünk, ki, mikor, mennyi ideig dugjon minket, és ezt a döntést nem kell szégyellnünk. A férfiak meg ahelyett, hogy visszasírják a régi időket, amikor el voltunk nyomva, alkalmazkodjanak az új helyzethez. De úgy sem lesz sokáig, mert továbbra is mi vagyunk a gyengébbik nem, hiába van nálunk több magasan képzett nő, mint férfi, lenyomnak erővel, hanggal, vezetői beosztások javarészt férfiaké, meg lehet nézni, hogy viselkednek női vezetőkkel..
Politikában is látszik, minden fontos területen férfiak vannak bent, akkor is, ha kevésbé érdemesek a posztra. Most megjelentek az első erősebb nőellenes szövegelések, hogy hol a helyünk, mi a dolgunk(család), megnyitották az egyszülős központot, röghöz kötnek CSOKkal, férfiakat tesznek vezetői pozícióba, nőket meg kirakatposztokba..
Nagyon rossz világ jön itt még a nőkre, nem szabadulunk sokáig, addig kell élvezni, amíg tart. Nézd a sulikat, a lányok a rosszabb helyeken nagyon erős kisebbségben vannak, a jó iskolákban meg erős többségben. 20 éve is így volt, az erős iskolák osztályaiban szinte csak lányok jártak, mégis a rosszabbul képzett férfiak futottak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!