Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől számít egy pasi 30-40 között sikeresnek?

28-as vagyok:
29-es remélem akkor is ezeket fogod írni amikor majd nem lesz tanár aki taníts a kölykeidet, amikor nem lesz mentős aki bevigyen a kórházba, amikor nem lesz rendőr, hogy megvédjen, amikor nem lesz tűzoltó, hogy kimentsen az égő házadból.
Sőt amikor nem lesznek gyári munkások, nem lesznek idéánymunkások sem, hogy leszedjék a terményt, amit te kényelmesen megvásárolsz a boltban... ja és a boltba nsem lesz eladó aki esetleg segítsen kiválasztani a szarodat, nem lesz ügyfélszolgálatos akinek reklamálhatsz. Nem lesz majd szociális ápoló, gondozó aki majd öregként kivakar a saját szarodból, hányásodból stb.
Nem vagyok szociális munkás hozzátenném.
Csak az a helyzet, hogy a társadalmi hasznosság, a munka fontossága rohadtul nincs arányban az anyagi megbecsüléssel sajnos.
Vagy talán te azt gondolod, hogy a bróker meg a mindenféle manager oylan rohadtul megdolgozik a pénzéért?
A legtöbb gazdag ember mások nyomorán gazdagodik és másokat használ ki vagy éppen az újraelosztásból él.
És hozzátenném a legtöbben valóban "rongyos 200 ezer ft-ból" élnek mert egy ennyire elkúrt országban élünk. Értem én hogy te beleültél a jóba, a jólétbe de nézz szét magad körül, járj el olyan helyekre ahol kézzel fogható a nyomor. Szerinted ezek az emberek nem akarnák, hogy megbecsüljék a munkájukat? Vagy te tényleg azt hiszed, hogy aki az ételt megtermeli az asztalodra, annak 200 ezer ft jár (sokan még ennyinek is örülnének)?
Én egyébként arra akartam célozni az írásommal, hogy miért csak az anyagilag jövedelmező szakmákat és életcélokat tekintjük sikeresnek? Miért nem lehet valaki akkor is sikeres, ha a saját életcéljai szerint él? Ha valaki rendőr akar lenni és ez is élete hivatása akkor miért kellene neki szoftverfejlsztőként dolgoznia, ha egyszer ahhoz rohadtul nincs se tehetsége se motivációja?
Miért kell csak és kizárólag mindent a kißaszott anyagiasság alá rendelni?
És miért ne lehetne szerényen, de boldogan élni? Egyébként pont ez is az igazság, általában a legboldogabbak nem azok akik a kißaszott luxusmedencéjükben lógatják a pötsüket, hanem pontosan a hagyományos értékrendet tartó és természetes körülményektől kevésbé elszakadt társadalmak.
"Miert kéne bárkinek ezt háttérbe helyeznie, hogy TE azt csinálhasd, amit szeretnél?????"
Ki a seggem kérte, hogy bárki helyezzen bármit is a háttérbe miattam? Egyrészt nem magamról beszéltem másrészt ha már itt tartunk ki a fost érdekel, hogy NEKED mi a kényelmes és te mire vágysz?

az a helyzet, hogy a társadalmi hasznosság, a munka fontossága rohadtul nincs arányban az anyagi megbecsüléssel sajnos.
● Ezzel maximálisan egyetértek! Ovónéni az eredeti szakmám! (Azért nem dolgozom benne)
"Értem én hogy te beleültél a jóba, a jólétbe"
●Nem ültem bele a jóba! Semmit nem raktal alám! Megdoldogztam mindenemert!!!! És megdolgoztam kisgyerek mellett a második diplomámért is!
"Miért kell csak és kizárólag mindent a kißaszott anyagiasság alá rendelni?"
● Mert a fent emlitett eszmékért, nem adnak kenyeret a boltba, üzemanyagot az autóba, és a bank sem ad hitelt házra.
De, ha majd idősebb leszel/gyerekeid lesznek, megérted talán!

Én csak egy szaros buszsofőr vagyok, 400 450et viszek haza plusz egyébb kutatások.
Albérletben lakom, a lakása kasszát rég nem rakom, mert nem fogok még évekig gürizni (inkább élek), h talán tudok egyedül lakást venni. Aki eddig összegyült, azt lányomnak rakom fere a gyerektartással együtt. Plusz van megtakarításom.
Van egy szép egészseges lányom, mindene megvan.
Van kutyám.
A munkám szeretem, elég szabad meló.
Kirándulni is járunk, évi 1 2 nyaralás pluza közbe élményfürdő meg ilyenek.
Van autóm, motorom.
Nem agyalok azon, h mit vehetek meg hó végén vagy mit nem. Jól beosztom a pénzem is.
Fiatalabbnak szoktak nézni, adok magamra és jól érzem magam ahogy vagyok.
Családom egy részével tartom csak a kapcsolatot. Vannl pár barátom meg pár haver.
Elem az életem és senkinek nem akarok megfelelni.
Mindenki kezd az életével, amit akar, azt vár el, amit akar.
Örökölni egyszer majd én is fogok.
Nekem ez már siker és jól érzem magam így, persze nekem is vannak gondjaim, de kinek nincs.
Szóval mindenkinek más a siker, én csak buszozni akartam és pont, tovább is tanulhattam volna.
Sztm ebbe a világba és ebbe az országba irreális elvárás a saját lakás meg a mitudom én milyen jó kereset (sokan akik szakmát is mondták már bebukták, h nem annyit keresnek mint mondják).
Nekem az számít, h külön éljen és legyen normális munkája. Nem kell 5 600ezreket keresnie, de ne is 200ból tengődjön.
Autó nagy előny (lányom apjának pl nem is volt), nálam a motor is, de nem az értéke hanem a közös érdeklősés miatt (bár most nem igazán érdekel, párom nemrég hagyott itt 🕊️ 🖤).
Egy vacsora, egy kirándulás vagy évi egy nyaralás ne legyen már gond. Persze h 1 év kimarad se történik baj.
N 30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!