Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
27 éves nőként miért szenvedés a társkeresés?
27 éves vagyok, egyedül élek albérletben Budapesten, sikeres vagyok a munkámban, építem a karrierem, és csinos is vagyok, még ha sokszor nem is hiszek magamban. Nagyon nehéz a társkeresés. Egy éve vagyok egyedülálló, a volt kapcsolatom eléggé megtört, az önbizalmam teljesen megreccsent. Azóta kudarcok tömkelege, csak szexet akaró, felszínes pasik, akik semmit sem mozgattak meg bennem. Egyszerűen azt érzem, hogy egy normális férfinak sem kellek, de még csak nem is találok ilyet... Tudom, hogy az önbizalomhiány egy eléggé taszító dolog, de ennyire? Igyekszem visszahozni magam a felszínre, de nagyon nehéz, egy örök körforgás, hiszen a sikertelen randik után csak még inkább magamba zuhanok.
Ki hogy mászott ki hasonló helyzetből?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Való igaz, magamban kell keresnem a probléma gyökerét, de nem egyszerű.. :) Mindenesetre igyekszem ezt fókuszba helyezni, a görcsös párkeresés helyett.
#19: A szakítás volt, ami után úgy döntöttem kirpróbálom a terápiát, és sok mindenben segített, de ez sajnos tényleg változatlan maradt. A gyerekkori kérdésedet illetően, nehéz felidéznem így hirtelen, valószínűleg ha picit magamba szállnék sikerülne. Az önbizalmam sajnos a szüleimmel való viszonyom miatt sem épp egy stabil vár, általában azt a tanítást kaptam tőlük, hogy mindenért én vagyok a hibás és felelős, és húzódjak vissza a kis lyukamba, ne mutassam meg milyen is vagyok.
Mi lenne egyébként ennek a gondolatmenetnek a vége? Ha tudok ilyet felidézni, azzal mit kéne kezdenem?
Szerintem nem az önbizalomhiány a problémád társkeresés szempontból. Vagy te ezt mire érted? Azt érzed nincs esélyed? Pl külsőre milyen férfiakról beszélünk kb?
Te mit vársz egy kapcsolattól?
Én úgy gondolom az ember társas lény. Nyilván el kell lenni egyedül is, de alapvető emberi szüksége a társ. Miből gondolod, hogy te kevés lennél? Az, hogy valaki megalázott semmit nem jelent. Lehet, hogy egy másik férfi összeteszi a kezét, hogy veled találkozik, mert veled otthon érzi magát, és esze ágában nem lenne sem megcsalni, sem bántalmazni.
Szerintem a kulcsszavak között is van egy fontos: Tinder.
Gondolom, jelenleg nincs más lehetőséged, csak online próbálkozni. Nem a te hibád, hogy úgy nem megy, egy-két szerencsés kivételtől eltekintve ez természetes.
Mennyire opció számodra eljárni új helyekre, felfedezni új, lehetőleg társas hobbikat? Csak mert úgy talán könnyebb lenne. Nekem egyelőre minden porcikám tiltakozik ellene, így én is társkeresőn vergődöm még, de már jó ideje látom, hogy ez nem megoldás, csak illúzió, hogy ott mennyi jelölt van, tehát mi sem egyszerűbb...
#21: esetleg olvasd el Susan Forward "Mérgező szülők" c. könyvét.
"Mi lenne egyébként ennek a gondolatmenetnek a vége? Ha tudok ilyet felidézni, azzal mit kéne kezdenem?"
Pont, hogy nem gondolatmenet, hanem ÉRZÉS, ÉLMÉNY, ezt külön hangsúlyoztam. Ha tényleg éreznél ilyet, vagy fel tudnál ilyet idézni, akkor nem kérdeznéd meg, hogy mit kellene kezdened vele.
Igen, sajnos kezd bennem kialakulni egy "én senkinek sem kellek" érzés, és mivel most rengeteg a pár körülöttem, nem értem miért lehet, hogy nekem ennyire nehezen megy ez a dolog. Extrém maximalista vagyok magammal szemben, így mindig találok valamilyen hibát, amire ráfoghatom, hogy miért nincs senkim.
Egy kapcsolattól azt várom, hogy teljesen önmagunk lehessünk egymás mellett, együtt fejlődjünk, segítsgük egymást, éljünk meg nagyon jó pillanatokat. Küldőre nem várok egyébként sokat, nekem nem is tetszettek soha a tipikusan jól kinéző férfiak. A határozottság, magabiztosság nagyon fontos számomra.
#27:
"Igen, sajnos kezd bennem kialakulni egy "én senkinek sem kellek" érzés,"
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy jelenleg mintha csakis ekörül forogna az egész életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!