Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek lenne esélye nálad?

Figyelt kérdés

- Géza ; diplomás

- Péter; csak érettségivel

?

Ha a Gézát választod akkor kommentben fejtsd ki hogy miért tartod kevesebb embernek azt aki nem járt egyetemre.

2022. aug. 7. 16:26
1 2 3 4 5
 41/46 Gymnospermatophyta ***** válasza:
100%

Felmerült itt, hogy hasonló érdeklődési kör, egyetemi közeg, hasonló téma meg ilyenek, amiket metamorfózis is írt.

De ez rendkívül összetett kérdés is lehet. Ezek egy része vagy egésze könnyen lehet, hogy egy olyan emberben is megvan, aki csak érettségivel rendelkezik. Mert van egy bizonyos érdeklődési köre, amivel foglalkozik is, de egyetemi szinten nem fog. Vagy jó munkája van, de nem kell hozzá papír. Ettől még lehet intelligens és meglehet, hogy eltudsz vele beszélgetni csomó dologról.

Írok egy saját példát. Több évig jártam egyetemre (TTK), de nincs diplomám, így alakult. Vannak egyetemista barátaim, olykor megvan az egyetemista közeg, az érdeklődés és a vágy a témában lévő tudásra megmaradt. Viszont más területen dolgozok, amihez azért szintén kell tudás, folyamatos tanulás, tapasztalat, fejlődés annak ellenére, hogy nem papírköteles és ilyen szak nincs is Magyarországon (IT/3D). A kettőt pedig fogom tudni kombinálni is, így többek közt az eredeti célommal is tudnék foglalkozni, diploma nélkül - ehhez persze az kell, hogy mindkettő területen legyen egy magabiztosabb tudás (3D-s rekonstruálás paleontológia témában).

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nincs diplomám, mégis azt gondolom, hogy vagyok annyira intelligens, hogy ez ne jelentsen gondot:D És nem is feltétlen a szakma határozza meg az intelligenciát, mert egy gyári munkás is lehet az. Az már más kérdés, hogy sose értettem, hogy valaki miért elégszik meg annyival és miért nem fejlődik és lép tovább. (ha amúgy lenne rá lehetősége, mert ismerek ilyet is) Én sok mindent itthoni tanulással értem el. Az internet rohadt nagy lehetőség, ha valaki megfelelően használja. Na de mindegy, ez más téma:D

Szóval ja, csak amiket felhozott pl. White Metamorphosis nem biztos, hogy mindegyik érv diplomás közeghez kötött feltétlenül. Az arányok persze lehetnek kedvezőbbek egyes elvárásoknak, mondjuk, de általánosítani szerintem ebben a témában sem lehet. :) Tényleg sokrétű.

Ennek ellenére - talán kicsit paradoxon, de remélem azért érthető összességében a gondolatmenet - ha magamba nézek megértem azt is, hogyha jó látni, ha a másiknak diplomája van. Mert én is ugyan ezt érzem lányoknál. :) Inkább nem fejtegetem meg nem megyek bele, mert elküldenek a halál f_szára:D

2022. aug. 7. 19:37
 42/46 anonim ***** válasza:

Sanyinak lenne esélye.

Gézának és Péternek nem.

2022. aug. 7. 22:54
 43/46 anonim ***** válasza:
#42: Végre egy nő, aki nem riad vissza attól, hogy lejjebb adja a saját szintjét... https://www.youtube.com/watch?v=MIwrFW3lwwk
2022. aug. 8. 03:21
 44/46 anonim ***** válasza:
#43 nem vagyok nő xd
2022. aug. 8. 07:37
 45/46 anonim ***** válasza:

#43:

És ez miért is lenne érték?

2022. aug. 8. 08:30
 46/46 anonim ***** válasza:

A diplomást.

Emberileg senkit nem tartok kevesebbre, de a diploma nagyobb tudást ad, mint egy érettségi. A tudás pedig hatalom.

2022. aug. 8. 22:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!