Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszik sokan, hogy kamu az alábbi?

Azért, amiért a lottó ötösös változatáról is ezt gondolják.
Mert az emberek többségének sokkal mélyebb és szerteágazóbb a motivációja akár a drogfogyasztásra, akár arra, hogy költse a pénzt.
És hiába van egy kisebbség, aki például egy lottó ötösből úgy megalapozná az életét, hogy sose kéne többet dolgoznia és azt csinálhatná, amit szeret, meg hiába lenne 100-ból 2 olyan drogos, akit tényleg meg tudna változtatni egy valódi szerelem, egy törődés. A többség nem ilyen.
A többség nem becsülné meg sem a könnyen jött pénzt, sem a drogosként ölébe hullott jótündért.
Ezért az embereknek egyszerűbb a nagy többségi tapasztalatok alapján általános érvényű véleményt formálni és nem törődni a kivételekkel.

Ez 100%ban a te dolgod, nem is értem hogy mit kérdezősködsz róla. Ha abbahagyod akkor abbahagyod, ha nem, akkor nem. Nem tartozol senkinek magyarázattal, mint ahogy nem mások dolga feloldozást adni neked azzal, hogy elhiszik, hogy képes vagy változtatni.
Ha drogozol, ha nem, magánügy. Ami viszont gáz ebben a kérdésben, az az, hogy a leszokás felelősségét másra tolod. Ki a fszom akarja azt magának, hogy rajta álljon vagy bukjon a drogfuggo szerelme józansága? Azt mondod hogy a szerelem megváltoztatna, de az egyetlen dolog amit jelenleg teszel, hogy rátolod az életed felelősségét egy olyan lányra, akit még nem is ismersz/aki nem létezik.
Ez a te életed, nem fog tudni senki varázsütésre, egyik pillanatról a másikra megváltani, és ez nem is mások dolga.

#24: Ha már ennyire filozófiai magaslatokba emelkedünk minden ember rátolja a felelősségét valakire vagy valamire, legyenek azok más emberek vagy az univerzum, teremtő, politikusok, akikre szavazott, politikusok, akikre ő sosem szavazott volna, csak a többi hülye, hitetlenek, akik nem látják az egy igaz hitet vagy hívő birkák, akik nem létező lényekben hisznek.
Mindenki hárítja a felelősséget. És mindenkinek kell kapaszkodó az életben.

"Mindenki hárítja a felelősséget. És mindenkinek kell kapaszkodó az életben."
Csak a lecsúszott luzereknek. Ha hiszed ha nem, vannak emberek akik képesek maguk miatt, saját erőből elérni dolgokat. Sőt, az emberek elég nagy része ilyen.
Az pedig amit írtam nem filozófia, és pláne nem magaslat, hanem csak puszta tény.
Kérdező esetében a kapaszkodó lehetne az, hogy elképzeli, hogy kábszi nélkül kiegyensulyozottabb élete lehetne, sőt, stabil társa lehetne a jövőbeli barátnőjének egy erős kapcsolatban, ami teljesen becsülendő lenne; egy ilyen kapaszkodóval nem lenne semmi probléma. A luzer mentalitás ott jön a képbe, hogy kérdezőnek önállóan nincs igénye a változásra, és egy megmentőre vár, ami mint mondtam, senkivel szemben nem fair. Igaz, hogy sokszor lehet, és kell is segítséget nyújtani egymásnak, de van egy határ. A határ az, hogy teljesen egy másik embertől teszed függővé a saját életedre vonatkozó döntéseket.
Nem hiszem hogy ez egy extrém vélemény lenne....

25. Mindenki hárítja a felelősséget.
Hát igen egy incel akinek mindenért a nők meg a férfi többlet hibásak, hogy máshogy látná? Én nem hinném, hogy ebbe most releváns a véleményed. Te nem így gondolod?

Nőként nem jönnék össze egy olyan pasival, aki drogozik.
Rengetegszer lehet hallani olyan példát hogy majd jön egy nő akiért leteszi, de addig a pasinak szüksége van a drogra, mert nincs elég ereje.
Kevesebbszer lehet hallani azt a sztorit mikor valóban le teszi.
De pontosan ezért nincs kapcsolatod.
Ha magadon javítasz, hidd el lesz kapcsolatod, addig max ugyan ilyen emberekkel tudsz összejönni.
Legalábbis normális nő biztosan nem kezdene drogossal.
Lehet igérgetni fűt, fát de nincs értelme.
Magadtól kell megtanulnod hogy hogyan legyél boldog kapcsolat nélkül.
Egy kapcsolat sem mindig jó, ha pici rossz történne menekülnél a drogba.
Attól hogy elmenekülsz a problémák elől még ott lesznek.
Ha megoldod akkor jobb, erősebb és szabadabb lehetsz.
A boldogság pedig nem egy kapcsolaton múlik, bár rengetegen ezt hiszik.
Velem is rengeteg rossz dolog történt egészen kiskoromtól kezdve mikor még nem tudtam mit csinálni, aztán elkezdtem tenni hogy ne úgy kelljen leélni az életemet hogy mindenki azt hiszi egy lúzer vagyok, önerőből elég sokat fejlődtem és elértem dolgokat úgy hogy soha eszembe nem jutott ilyen szerekhez nyúlnom.
De! Nekem a saját családom sem volt mellettem, mégis kitartó vagyok, egyedül.
Most is pl elkezdtem fogyózni, nagyon kevés kell ahhoz hogy elérjem a cêlom és sokkal jobb így nekem.
Nem másokért csinálom, nem várok a csodára, hanem saját magam miatt teszem.
És ha benned annyi erő nincs hogy csak egy kapcsolat miatt tennéd le, hát ne is haragudj de ez nem erő.
Aztán ha pihenő vagy szakítás lenne ugyan úgy drogoznál.
Értem hogy pár órára milyen lazán érzed magad meg jól elvagy, de ne felejtsd el hogy az nem a valóság, mikor vissza térsz a világba ugyan úgy ott vannak a megoldatlan problémák amik rád várnak és te menekülsz.
Ennyi erővel minden nap minden percében drogozhatnál.
Csak gondold át nem jobb tenni azért hogy ne így ilyen állapotba kelljen leélned az életed hátralevő részét mintsem időnkénti drogozással amire semmire se mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!