Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Incelek miert nem tudtok csajozni?Mik a főbb okai ennek a problémának?

A valódi inceleknek azért nem megy a dolog, mert szentül hiszik, hogy úgy sem menne, vagy egyszerűen csak rossz helyen "csengettek" eddig. Így tulajdonképpen vagy bevonzzák maguknak sikertelenséget, vagy egyszerűen a balszerencsére alapoznak.
A legfőbb ok a balf4szkodásban keresendő, ami többnyire a külsejükből/jellemükből adódó negatív visszhang miatt alakul ki. (Előnytelen külső/viselkedés = elutasítás = sikertelenség = önbizalomhiány = bénázás (csalódás miatt) = újabb sikertelenség...) Sajnos ez egy öngerjesztő folyamata, ami a kudarcok miatt csak erősödik, de a "kényszer/szükség" továbbra is ott munkálkodik, mivel az ember alapvetően egy társas lény lenne.
A negatív gondolatok (esetenként irigységből fakadó gyűlölet) akkor erősödik fel, amikor az adott sikertelen egyén megpróbál rájönni, hogy neki miért nem megy, és rajta kívül másoknak miért megy. Ekkor következik az is, hogy megpróbálja saját magát olyannal összehasonlítani, akinek van barátnője.
Ha arra a következtetésre jut, hogy ő maga is rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint a másik "sikeresebb" személy, akkor valamilyen mögöttes indokot fog feltételezni, ezért a problémát nem képes / nem is akarja magában megtalálni.
Ha úgy gondolja, hogy az a másik egyén jobb tulajdonságokkal rendelkezik, akkor az adott incel-palánta rendkívül demotivált és irigy lesz, ami miatt csak romlani fog az "állapota".

Önbizalom hiány. Kezdeményezni merek minden gond nélkül, de magamat rendre egy szar semmirekellőnek állítom be, sokszor önkéntelenül is, így tuti bukó. A rengeteg kényszeres hazudozás ami szintén nem tudom miért csinálom, de valahogy azért hogy ne kelljen semmit fel vállalnom. Például mindig azt szoktam mondani hogy nincs munkám, holott mindig dolgoztam csak nem akarok magyarázkodni később hogy miért pont ezt csinálom, szeretem e stb. Csomó felesleges kör. Vagy mindig mondom nincs se jogsim se autóm. Pedig mindkettő van. De ha megtudja hogy van, tuti érte kell majd menni egyszer egyszer vagy haza dobni stb.
Külsővel nem lenne gond, de belülről nagyon beteg vagyok, és ez már úgyse fog változni szerintem.
25/ incel srác

Én 21 éves koromig voltam incel. Nekem az egyik bajom az volt, hogy későnérő voltam (mármint fizikailag). Olyan kisfiús arc, gyenge testalkat, emellett pattanások is voltak. Ugye a korral együtt pedig jöttek már a mentális problémák is a tragikus helyzetem miatt. Depresszió, szorongás, komplexusok stb.
Hogy mitől változtam? Igazából semmi olyat nem csináltam. Beérett a külsőm, elmúltak a pattanásaim, férfiasabb arc, széles vállak, erősebb testalkat. Ugye ez azt eredményezte, hogy a nők is pozitívabban kezdtek hozzámállni. A személyiségemmel amúgy nem volt gond, extrovertált vagyok és tudok kommunikálni. A külső pozitív változásának köszönhetően pedig végül lett barátnőm.
De ha arra vagy kíváncsi, semmi "tegyél érte" meg hasonló nem volt, nem mentem PUA táborba sem, vagy ilyesmi.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!