Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg igaz az, hogy a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg igaz az, hogy a nők inkább szelektálnak végzettség alapján?

Figyelt kérdés

Itt is olvastam néhány kérdést, és lesújtó volt, hogy mennyire elitisták és arrogánsabbak általában a nők a férfiaknál ilyen tekintetben. Szerintem sokan direkt csak azért csinálják, hogy legyen még egy szempont, ami alapján szelektálhatnak és felsőbbrendűnek érezhetik magukat.

Holott adott esetben 15 félév alatt, vért izzadva sikerült abszolválni egy büfészakot, de ő már lobogtatja a diplomáját, hogy mostantól már végre ugyanezt elvárhatja egy férfitől is, elég abszurd.

Az esetek nagy részében észre sem venné az ember ha beszélget másokkal, hogy kinek milyen végzettsége van (legfeljebb a szélsőségeket kiszűrheti), mégis mi szükség van erre? Ebből is csak az anyagiakra és a státuszra asszociálnak a nők?

2022. júl. 1. 15:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

Azt nem nézem le, akinek nincs diplomája, a férjemnek sincs. Aki bulüfészakozik, azt igen. Emiatt nem állnak veletek szóba a diplomás nők, mert ennyire frusztrált irigy nyomorultak vagytok, hogy már alapból azzal indítotok, hogy próbáljátok aláásni a nő érdemeit, hogy az ő egyeteme csak "büfészak". Érdekes, ezt olyanok mondják általában, akiket a szakmunkásban is csak azért engedtek tovább, mert már kinőtték a padokat. Vagy ritkán a felfuvalkodott mérnök/jogász/TT arcok, de tőlük is csak a hülyébbek. Én pl szociológia alapszakon (is) végeztem, erre vagy megkapom a férfiakról, hogy büfészak, vagy aki tudja mi is ez, azzal tök jól el tudunk beszélgetni, mert rengeteg tudományággal rokon. Az exem gazdasági szakot végzett, az anyaga jó részét én is tanultam, volt, hogy oda adtam neki régi beadandómat. De a legtöbb embernek fingja sincs, hogy mi ez, csak annyit vágnak, hogy valami bölcsész-pszichológus-libsi dolog. Amúgy azt is megnézném, ki végezne el pl egy filozófia szakot csak úgy könnyen. Én humán beállítottságú vagyok, de vért izzadtam a filozófia tárgyakkal, mert alig tudtam értelmezni amit olvasok. Pedig nem szokott ezzel problémám lenni, de nagyon kemény szövegekkel kell dolgozniuk.

Nem azt mondom, hogy minden szak ugyanolyan nehéz, mert pl egy orvosi az vitán felül ezerszer nehezebb, mint amiket én tanultam. De a világban nem csak orvosok és büfések vannak szerencsére.

2022. júl. 1. 19:54
 22/25 anonim ***** válasza:
80%
"szelektálnak végzettség alapján?" A kórházak is ha sebésznek jelentkezel. Miért zavar? Mi közöd más preferenciáihoz? A CERN-be nem akarsz elhelyezkedni matematikusként? Te is szelektálsz: Diplomás, jól kereső szex-bombázó kell. Jó családi háttérrel, ami nálad lakást jelent ami megvan a nőnek, mivel unod a mamahotelt.
2022. júl. 1. 23:40
 23/25 anonim ***** válasza:
91%

Én is BTK-n vegeztem, tolmács vagyok jelenleg egy japán cégnél. Ennyit a nagy büfészakról :D

24N

2022. júl. 1. 23:55
 24/25 anonim ***** válasza:
73%
Itt a GYK.-n full igaz ez.
2022. júl. 2. 00:07
 25/25 anonim ***** válasza:
81%

Intelligencia alapján szelektálok. Ez nem feltétlenül diplomafüggő. Munkám kapcsán zömmel frissen végzett orvosok az ügyfelek, és sajnos néhányan - az utóbbi időben egyre többen - egy szimpla adatlapot is nehezen értelmeznek, a helyesírás meg sokszor kritikán aluli, szóval a diploma mellé nem mindig jár a műveltség és az ész.

Ellenben ismerek gázszerelőt (nem Lőrinc az 😃), akivel szinte mindenről el tudok beszélgetni.

Kérdező, a kérdés kiírásából ítélve, nálad sem a diploma hiánya a probléma, hanem hogy szűklátókörűen általánosítasz, ami még agresszivitással is párosul...

32/N egyébként "büfészakos" PhD-hallgató

2022. júl. 2. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!