Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Diplomás vagy sem, mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás vagy sem, mennyire okozhat társkeresési nehézséget?

Figyelt kérdés

Az iskolázottság mennyire szól bele a dolgokba? Előfordulhat olyan helyzet hogy egy szakmunkás azért nem talál nőt mert őt azonnal besorolják a buta réteghez? Diplomás férfiak közt nem annyira elterjedt a isten komplexus, de a nőknél amelyik tanultabb… ott azonnal érződik hogy ők feljebb sorolják magukat a egyszerű melósoknál. Szerintünk csak buta,igénytelen,életképtelen emberek léteznek diploma nélkül. Prolik , csórók , cél nélküli parasztok akik “kevesebbet érnek” mint ők.

Nekem ez az egyéni véleményem :

[link]

2022. jún. 29. 11:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
94%

Nem kifejezetten szűrök végzettség alapján, de akivel valaha olyan egymásratalálás érzésem volt (nem szimplán arról van szó, hogy szimpi vagy kedves volt, hanem konkrétan egymás mondatait fejeztük be), az kivétel nélkül hasonló iskolázottsági szinten volt, mint én.

Teljesen akaratlanul, de valahogy mindig diplomás párom volt. Pedig köztük is sok az idióta

2022. jún. 29. 11:51
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

Ja meg az ilyen megjegyzésektől is megkíméltek, mint amit a 9-10 tol.

Kicsit unalmas, hogy senki sem bántott titeket, de folyamatosan azt kell hallgatni, hogy mi milyen hülyék vagyunk. Meg sem szólaltunk, de már bevágjátok, hogy hülyék vagyunk és különben is, ti többet kerestek. Ez az utolsó dolog, amire kíváncsi vagyok az állítólagos társam szájából.

2022. jún. 29. 11:55
 13/38 anonim ***** válasza:
94%

"tehát ha diplomás a pasi, akkor nem ragaszkodik nagyon-nagyon a dipis nőhöz.

Talán ez is a különbség a nők és a hapsik közt:)."

Meg az a különbség, hogy a nő nem kezdi el ócsárolni a diplomásokat és nem csinál belőle hiúsági kérdést, amit aztán ott vezet le, hogy állandóan beszólogat a párjának és hangot ad annak, hogy a kis.ggelt papírja mögött nincs semmi valós érdem.

2022. jún. 29. 12:03
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Élőben ismerkedésnél a környezetemen élő diplomás nők többségét nem érdekli, hogy az illető diplomás-e vagy nem, ameddig megvan a kémia, és az illető szellemileg, műveltségileg egy szinten van az illető hölggyel. Nyilván van olyan nő is, aki akkor is veri a mellét, hogy "márpedig csak diploma", de az olyan is. Beképzelt, fennhéjázó - azok miatt sztem kár picsogni (akármilyen jó bőr).

Viszont társkeresőn vagyunk, akik inkább berakjuk szűrőnek a diplomát... azért mert, ha tetszik, ha nem, azért jóval magasabb a nem diplomások között azoknak az aránya, akik nagyon faragatlanok, buták, műveletlenek, tájékozatlanok... és igen, bevallom, ilyen téren kényelmes vagyok, és nem vagyok időmilliomos sem, hogy arra akarjam az időmet pazarolni, hogy 20-30-40 olyan levelet olvassak el, hogy "sziacica gyere mek duglak az automban" meg "naggyon hejes döggös lányvagy" - botrányos helyesírás, stílus, érdeklődési kör megreked az NB I-II-nél és a Való Világnál stb. Tudom, most jönnek mások azzal, hogy na mi van akkor, ha az igazit rekesztem ki... én nem hiszek abban, hogy csak egy Igazi lehet, azt meg nem szeretem, amikor ilyennel próbálnak érzelmileg zsarolni.

2022. jún. 29. 12:14
 15/38 anonim ***** válasza:
97%

14-esnél a pont. Nem Vagyunk hülyék, hogy minden embert meg kelljen ismernünk a sorban, hogy párt találunk. Priorizálunk, súlyozunk, valószínűségekre hagyatkozunk. Tudom, az nem tanult statisztikát sem, aki itt a diplomásokra köpköd, de higgyétek el, könnyebb az élet, ha nem kezelsz minden opciót ugyanolyan hangsúllyal. Valószínűbb, hogy diplomásként egy diplomással találom meg jobban az összhangot, én sem akarom pazarolni az időmet fölöslegesen.

Ti sem mentek az óvodák köré ismerkedni, hátha valamelyik nő nem anyuka, hanem szingli nő. Legyen már eszetek.

2022. jún. 29. 12:20
 16/38 anonim ***** válasza:
3%

"az nem tanult statisztikát sem, aki itt a diplomásokra köpköd"

😂😂

2022. jún. 29. 12:23
 17/38 anonim ***** válasza:
75%

#11: "Nem kifejezetten szűrök végzettség alapján, de akivel valaha olyan egymásratalálás érzésem volt (nem szimplán arról van szó, hogy szimpi vagy kedves volt, hanem konkrétan egymás mondatait fejeztük be), az kivétel nélkül hasonló iskolázottsági szinten volt, mint én."

Ilyenkor úgy szeretném, ha ilyen videótekerős módon vissza lehetne játszani dolgokat az ismerkedés kezdetétől addig a pontig, hogy bevallotta az illető a diploma hiányát.

Téged nem ismerlek és ne vedd magadra, de a szituáció, amit leírtál az nagyon ismerős. Hányszor kaptam én már meg a "szintén szakmabeli?" elismerő kérdést és miután sokadszorra megtapasztaltam, hogy mennyire megváltozik az ember az őszinte válasz után és még az idősebb férfiak voltak a legkonstruktívabbak, ők erőltették volna, hogy ha kell diákhitellel is, de fontos, meg legyen meg ők látják, hogy értelmes vagyok, de sokan elvárják.

Aztán volt, hogy elkezdtem füllenteni, majd ahogy sikerült egyre jobban, ügyesebben csináltam, volt, hogy kinyomoztam, hogy az adott karon kik oktatnak vagy oktattak abban az időben, milyen az összetétel. Ilyenkor szemmel láthatóan fennmaradt a szimpátia és egyre erősödött. Mindig az anyagi helyzeten volt a következő fázis, azt már nem tudtam megjátszani.

A gazdag-újgazdag esetén is mások a való életbéli tapasztalataim. Sokszor kellemes csalódásként a plázacicák mondják, hogy neki se lenne, ha az akkori pasija nem tartja őt el, a budai kis lovaglós zongorista arisztokrata nemesi családban élő nő meg öntudatosan meg akarja nekem magyarázni, hogy ő bizony ha bármilyen szegénységbe, akár állami intézetbe is került volna, akkor is lett volna diplomája.

Kár, hogy nem veszi észre az önellentmondást, amikor az SJW jön ki belőle, olyankor előszeretettel érvel azzal, hogy "Ne légy elitista, nem tudod milyen élet vezetett odáig, hogy 3 éve ugyanabban az aluljáróban kéreget és mindenkihez pofátlanul megy oda, te az ő helyében talán ugyanezt tennéd."

2022. jún. 29. 12:28
 18/38 anonim ***** válasza:
27%

Ócska példa: exem fodrász volt, hajmodellként ismertem meg az utolsó vizsgáján. Végigdumáltuk az egészet és elhívott randira a végén, én meg nyilván igent mondtam. Egymást nyakába borulva röhögtünk a sokadik sör után, mikor szóbakerült, hogy amúgy diplomás ápoló, csak pályát váltott.

🤷‍♀️

2022. jún. 29. 12:42
 19/38 anonim ***** válasza:
0%

#14: "ameddig megvan a kémia, és az illető szellemileg, műveltségileg egy szinten van az illető hölggyel."

Nem érted meg, hogy amíg a nő abban a hitben van, hogy van diplomád, addig átalakul az értékítélete? Amiután meg megtudja, keresi a hibát és meg is fogja találni, mert kritikus szemmel néz rád, vizsgáztat?

Volt olyan, mikor pár nappal előtte dícsért meg, hogy mennyivel értelmesebb vagyok, mint a nyomulós szaktársa, aki a diploma ellenére is alja Radics Peti videókat mutogat neki és azt tartja humorosnak, velem mennyire jobban összhangban van.

Ma már van annyi tapasztalatom, hogy kérdés nélkül is látom, hogy ha megtudja, hogy nincs diplomám, akkor jön a néma, diszkréten szorongós időszaka, amikor a kérdésre úgyis "semmi" lenne a válasz, majd megváltozik a kommunikációnk a részéről.

#15: Ha már ennyire odaszúrsz a statisztikával, akkor felteszek egy kérdést.

Szerinted ti vagytok az egyetlen nők, akik megtalálták a rést a pajzson, vagy több százezer, millió nő (beleértve a nem diplomásokat is, akik csak simán jól néznek ki és úgy gondolják, - bizonyos férfiak esetében nagyon is jól gondolják -, hogy akkor már nekik is jár a diplomás) szűr hasonló feltételek alapján?

Mert ha valakire nagyobb a kereslet, akkor az kevésbé lesz kompromisszumkész a másikkal szemben, ami miatt vagy te fogsz több kompromisszumot hozni miatta, hogy elviseld a rigolyáit, vagy idővel ki fog készíteni.

Ha előnyt szeretnél a többi nővel szemben, akkor pont azok felé kéne nyitnod, akiknek a papír nincs meg, de értelmesek.

Mert ahogy írtad is, már a helyesírásából meg a stílusából egyből lejön, hogy milyen.

2022. jún. 29. 12:42
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
19: nem értem meg, mert a környezetemre ez nem igaz. Van több diplomás ismerősöm is, akinek nem diplomás a férje (és mielőtt vki rákezdene, nem is keresnek csillagászati összegeket és nem is modellkülsejűek), barátja. Nekem is volt olyan kapcsolatom, amiben az összeismerkedésünkkor a páromnak nem volt diplomája, mert nem fejezte be az egyetemet. Aztán befejezte, mert rábeszéltem, hogyha már csak pár tantárgy hiányzik, akkor veselkedjen neki újra, a saját érdekében, mert így sokkal jobb lehetőségei vannak... de azt is mondtam neki, hogyha nem akarja, nem erőltetem rá. Nekem tényleg az volt a fontos, hogy olyan ember volt, akivel nagyon jól el lehetett beszélgetni, nem lasszóval kellett színházba elrángatni, nem nézett bambán és nem nevezett sznobnak, ha szerettem volna beszélni egy olyan klasszikus regényről, ami nem volt általános - vagy középiskolai kötelező olvasmány, nem nézett rám úgy, mint egy ufóra azért, mert angolul olvasok regényeket, meg lehetett vele beszélni pár közéleti hírt fröcsögő politizálás nélkül, passzolt a humorunk egymással... nekem ezek voltak fontosak.
2022. jún. 29. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!