Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Önzőség ha ezért nem szeretnék gyereket?
Kevés szeretetet kaptam és kimaradtak azok az évek amikor élnem kellett volna.
A nőiességemet sem tudtam megélni.
Egy gyerek túl nagy felelősség lenne, és nem is lennék rá alkalmas.
Nem szeretem a gyerekeket.
Lehet még így esélyem párkapcsolatra? 31n

Nem hiszem hogy egyáltalán létezne olyan szituáció amikor önzőség nem vállalni gyereket.
A szülőség nem kötelezettség, hanem egy opció, amit jogod van nem választani.
Sőt, sok esetben inkább az önzőség, ha egy alkalmatlan ember valami csip-csup indok miatt vállal gyereket, aztán elhanyagolja egy életen át.

Eleg nagy felelosseg, nem mindenkinek valo.
Nyugi, ettol meg csak lesz parod.
Nekem se fontos.

Én nem értettem sosem ezt a "ha nem akarsz gyereket önző vagy".
Mert egyrészt, szerintem az ember nyugodtan lehet önző, sőt, igenis vegye figyelembe elsősorban a saját érdekeit, amikor egy olyan döntést hoz, ami az egész életére kihat örökre pl. gyerekvállalás.
Másrészt meg minden egyes érv a gyerekvállalás mellett is önző érv: "szeretnék én anya/apa lenni - ÉN" vagy "hogy ne legyek egyedül öreg koromra - ÉN", "nagyon szeretnék egy gyereket - ÉN", "hasznosnak/szeretve érzem magam - ÉN", "hogymegpecsételjük a párkapcsolatunkat - én, mi" stb.
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha az ember önző egyi lyen kaliberű, anyagi vonzatú és felelősségteljes döntése során.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!