Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A párválasztás puszta genetika?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párválasztás puszta genetika?

Figyelt kérdés
2022. jún. 8. 23:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
78%
@49, nem írom le, mert nem akarom megzavarni a tényekkel a lelki békédet :) Természetesen neked van igazad, hiszen zsákutcának születtél, nem tehetsz ellene semmit sem :)
2022. jún. 9. 14:59
 52/70 anonim ***** válasza:
100%

"emberileg szerintem én voltam (srác osztálytársak vallomása szerint is) a toppon."

Mármint a közutálatnak örvendők toplistáján?

2022. jún. 9. 15:01
 53/70 A kérdező kommentje:

52

A közutálat is genetika függvénye, nyilván ha ronda vagy kiutálnak általában mindenhonnan. De néhány srácca sikerült összehaverkodnom a jófejségemnek és humoromnak köszönhetően és ők mondták azt rólam, hogy nagyon jófej, rendes srác vagyok.

2022. jún. 9. 15:04
 54/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak külsö szintek vannak. Társadalmi csoportok között, életmódban, érdeklödési körben, mentális és intellektuális szinten is. Példának okáért egy dúsgazdag ronda nö nem fog egy csúcskinézetü de csóró embert választani. Ez társadalmi szintkülönbség. Egy okos ember nem fog egy hülyét választani akkor sem ha világszépe, mert nem tud vele mentálisan kielégülni. Egy sportörült/hiperaktív/pörgös típus nem fog egy kanapéhuszárt választani, mert nem lesznek közös programok, vagy az egyiknek kényszerhelyzet miatt elmegy a kedve a másiktól. Egy csendes nyugodt ember nem fog egy folyamatosan csacsogó embert választani, mert elfárad agyilag. Egy vallásos ember nem fog egy másokat figyelmen kívül hagyó önzö embert választani.

T´ßevképzeted az, hogy csak külsöségeken alapuló szintek vannak. Hidd el, a szerelem egy furfangos dolog, tetszik valaki, szerelmes leszel, összejössz vele, de idövel kiderülnek egymásról a dolgok, egyre több minden nem tetszik, a szerelem elmúlik és hamarosan azon gondolkodsz hogy hogy szerethettél bele egy ilyenbe. A szex pedig nem csak a kerek fenéktöl vagy nagy kemény mellektöl jó. Hiába bombázó vagy macsó valaki, ha az ágyban egy fadarab, vagy csak magára figyel, emiatt a másiknak nem lesz jó vagy ki sem elégül rendesen, ugyanis a szexuális kielégülés nem csak maga az ejakuláció. Emellett ott vannak a különbözö vágyak, beállítottságok, fétisek, hajlamok, aminek szintén nem árt ha nagyrészben egyeznek.

Egy önálló felnött ember nem fog egy mindenben az anyja véleményét kikérö embert választani. A korral az ember egyre több kapcsolaton van túl, sok mindent megtanul, egyre kevésbé fog egy kezdö, az érzelmeivel nem tisztában lévö, "assetudom még mit keresek" embert választani.

Kismillió példát hozhatnék még, ami mind azt bizonyítja, hogy a külsöségek alapján való hasonló szint az kis része csak a dolognak. Sokkal nagyobb részét teszi ki az intellektuális és mentális része a dolognak, és hála Istennek ezen a nagyobb részen sokat lehet változtatni, míg a külsöségeken kevesebbet, sokszor csak eltakarni tudjuk az igazságot.

Ha jobban odafigyelsz láthatsz sokszor olyat amikor egy csinos szép nö egy ronda férfival van, és fordítva.

Az a bajod (és valószínüleg a pszichológusaid is erre utaltak) hogy csak a szemeddel keresel, az agyadat és szívedet kihagyod a dologból. Meg sem akarod ismerni azokat a lányokat akiknél bár lenne esélyed, de nem az aktuális szépségideálok, vagy nem felelnek meg külsöre 100%-ban. Ezzel azért jó ha vigyázol, mert elöbb-utóbb lekerülnek a ruhadarabok, és nem tudhatod mi fogad. Rengeteg fortély van egy tökélete alak elérésére amíg van ami tartsa. Nézz meg néhány sminkelös videót is, hogy a több réteg vakolat felhordása elött hogy is néz ki az illetö, mert kiderül hogy amúgy tök átlagos vagy esetlegesen ronda.

Ami viszont fontosabb, hogy magadat tedd rendbe ott a fejedben és udvarolgass lányoknak élöben. Ez kezdetben nehéz és látszik is a stressz, de idövel magabiztosabb lazább leszel. A negatív, mindent/mindenkit okoló hozzáállást is felejtsd el. Rengeteg rondának és butának is megy a párkeresés, tehát ha neked nem sikerül, akkor a hiba csak BENNED lehet, te CSINÁLSZ valamit rosszul. Ha legalább ezzal tisztában lennél, és nem a genetikádra meg a világra fognád már sokkal jobb helyzetben lennél.

Elsö sorban nem részmondatokat kellene kiragadnod és azokat eröltetve megcáfolni vagy belemagyarázni a saját véleményed, hanem elfogadni ha valaki segíteni akar és leírja a tapasztalatát, véleményét, nézöpontját. Tedd fel a kérdést, hogy milyen is vagy valójában, és ezt a környezeted fogja tudni megmondani, nem te. Te a miértjét fogod tudni megtalálni, amiben szintén rengeteget segít mások véleménye, meglátása, mert a környezeted mutat neked tükröt. Légy nyitott a változásra, akard, anélkül itt fogsz panaszkodni a világra 50 év múlva is.

2022. jún. 9. 15:26
 55/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hány éves vagy, de ne a fiatal általános- és középiskolás, önmagukat is keresö, ennek folyamataként mindenféle stílusokat követö, havonta változó ideálokat kergetö lánykák legyenek a meghatározói a gondolkodásodnak. Rossz élmény volt, elmúlt, nem lehet rajta változtatni, felejtsd el.

A saját életeddel foglalkozz, amit úgymond egyedül élsz és alakítasz, és ehhez keress párt, aki beleillik a képbe. Nem a párkapcsolat a legeslegfontosabb a világon.

2022. jún. 9. 15:34
 56/70 A kérdező kommentje:

54, 55

Nagyon köszönöm, hogy segíteni akarsz, ezt tényleg értékelem.

De párkapcsolat, ellenkező nemmel való jó viszony nélkül lehetetlen teljes értékű életet élni, mindig ott lesz a frusztráció, a harag, a hiányérzet, tehetetlenség.

Tehetetlenség. Ez a legfrusztrálóbb érzés. Ezzel a legnehezebb megbírkózni, mivel az emberek, társadalom mindenkinek szán egy bizonyos szerepet és neked ha tetszik ha nem abban a szerepben kell lenned. Ez az erőszak egy formája.

Persze a legjobb lenne elfogadni, mint az osztály bohóca aki elfogadta és örvendett szerepének. De mi van ha más szeretnél lenni mint aminek szánt a többi ember.

Ezek súlyos filozófiai kérdések szerintem, ebben a kategóriában meg sem lehet vitatni.

Tehát nem annyiról van szó, hogy adj lejjebb, keress szinteden és légy boldog stb... hanem ezek mély kérdések és a többség egyszerűen nem érti, nem fogja fel és szándéka sincs arra, hogy megpróbáljon megérteni, csak hajtják a magukét.

2022. jún. 9. 15:41
 57/70 A kérdező kommentje:

"Ami viszont fontosabb, hogy magadat tedd rendbe ott a fejedben és udvarolgass lányoknak élöben. Ez kezdetben nehéz és látszik is a stressz, de idövel magabiztosabb lazább leszel."

Ahhoz, hogy fejben rendben légy sikerek kellenek. Ha nincsenek sikerek, ha elhúzzák az emberek a szájukat amikor megszólalsz, vagy csupán mert lélegzel, akkor szinte lehetetlen fejben rendben lenni.

Tartom magam ahhoz, hogy a rondákat mindenhonnan kiutálják és lehetetlen küldetés számunkra fejben rendben lenni. Küzdeni igen, minden nap háborút vívni igen, ez most is megy. Szerintem a többség így él, igyekszik túlélni,igyekszik átvészelni a megaláztatásokat és nem feladni.

Együttérzek mindenkivel aki ugyanezen megy át, tudjátok, hogy hatalmas igazságtalanság és ha küzdünk teljes erőbedobással akkor lehet változás egy nap!

2022. jún. 9. 15:51
 58/70 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“ha küzdünk teljes erőbedobással akkor lehet változás egy nap!”

Fordítás: én nem akarom a kisujjamat sem mozdítani de elvárnám ,hogy államilag legyen legalább egy bombanő hozzám rendelve aki akkor kefél velem mikor én akarom úgy ahogy én akarom.

2022. jún. 9. 17:19
 59/70 anonim ***** válasza:
100%
Hat nem tudom, amikor toppon voltal, akkor milyen voltal, de az tuti, hogy most a legalja vagy. Ezt a sznalamas siralkozast meg hattyu halalat a sajat gyerekemtol sem fogadom el, nemhogy egy elvileg felnott embertol. Nem azert kell kuzdeni, hogy balfsz maradhass es fenn tudd tartani a sajat mentalis remalmodat, hanem azert kene kuzdened, hogy ebbol kikerulj. Ha ugy erzed, hogy neked lefott a kave, akkor fogadd el. De ne sirankozz. A legundoritobb dolgok egyike, amikor valaki a masik ember szanalmara utazik. A sajat csaladod is inkabb kitagad, nem kapod meg toluk ezt, mert ide jarsz sirni es itt gyujtod a szanalom pillanatokat a hasonszoru haveroktol. Ez neked elet, amit muvelsz? Ez neked felnott viselkedes? Emberi tartas nincs benned es nem is volt? Mekkora szanalmas luzersagot testesitesz meg, elgondolkodtal mar rajta?
2022. jún. 9. 17:30
 60/70 2*Sü ***** válasza:
100%

> Élvezem, hogy amint átkerül a tudományokból rögtön igenlő válaszokat kapok

Talán mert a tudomány kategóriában válaszolók megszokták, hogy jobban átgondolják a válaszaikat.

> A tudományokban meg, ahol az valóságot, igazságot kutatják valamiért nincsenek képben.

Több közösségnek is tagja voltam/vagyok (az osztályközösségen, illetve munkahelyi közösségen túl is). Sok olyan esetet láttam – sőt voltam magam is így –, mikor egy fiú meg egy lány egy közösségnek voltak tagjai, akár évek óta. Nyilván látták egymást, sőt ismerték nagy vonalakban egymás tulajdonságait is annyira, hogy tudtak a másikról mondani 10 mondatot. Mégsem volt közöttük szexuális vonzalom, közömbösek voltak egymás iránt, sőt volt olyan eset, mikor az egyikben még némi ellenszenv is volt a másik iránt. Aztán jött egy szituáció, egy kicsit jobban megismerték egymást, majd végül összejöttek. És nyilván nem aszexuális kapcsolat alakult ki, éreztek egymás iránt szexuális vágyat is, amit természetesen ki is elégítettek, illetve éreztek egymás iránt szellemi, lelki vágyódást is.

Ha a párválasztás *puszta* genetika kérdése lenne, akkor a fenti – nem ritka – eset csak azzal lehetne magyarázható, hogy valamelyik félnek időközben megváltozott a genetikai állománya. (Még az sem releváns, hogy öregedtek pár évet, mondjuk huszon-harminc évesen pár év nem sokat változtat az emberen.) Nyilván nem ez történt, hanem az, hogy a közömbösségnek, majd a vonzalomnak és a párkapcsolatnak nemcsak hogy vannak nem genetikai okai, de ezek a nem genetikai okok jobban meghatározók, mint a genetikai tulajdonságok.

Fordítva is igaz ez, egy közösségben előfordul, hogy egy párkapcsolat véget ér, de a két fél fontosnak érzi a közösséghez való tartozást annyira, hogy megbékéljen a másikkal, ne tűnjön el az egyik véglegesen a másik életéből. Régen párt alkottak, volt közöttük testi, lelki, szellemi vonzalom, majd eltelt némi idő, és már nem voltak egy pár, nem éreztek egymás iránt mélyebb testi, lelki vonzalmat. Tehát nyilvánvaló ebben az esetben is, hogy a párkapcsolat nem kizárólag puszta genetikai jellemzőkön: kinézeten, vagy főbb jellemvonásokon múlik.

Nem tudom, én nem érzem azt, hogy ne lennék képben. Más vagy nem gondolta át a választ, vagy nincs közösségi élete (így aligha tudom elfogadni, hogy ő jobban képben van, mint én).

2022. jún. 9. 18:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!