Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők nálatok kizáró ok ha a férfi 250 ezret vagy annál is kevesebbet keres?
47
Ezt a kérdest nem is ertem! Mindenki komoly párt szeretne...fuggetlenzl attol h mennyit keres. Annyi, h egy kerdező szintu, atlag alatt keresonek, ez eselytelen
Nekem csak azért lenne "kizáró ok", mert én ennél többet keresek.
Tudok félretenni, haladok előre az életben és megszoktam egy életszínvonalat, amit nem szeretnék lejjebb adni azért, hogy a másik ne érezze magát kellemetlenül.
A férjem is elég jól keres, ennek ellenére nem mondom azt, hogy gazdagok vagyunk vagy tudunk venni akár 1 lakást is hitel nélkül...
"600-700 ezret elköltök egy laza hónapban is (tehát amikor nincs karácsony, nagyobb utazás stb"
Mégis mi a picsára lehet elkölteni egy hónapban ennyit? Én ennyit szoktam befektetni, félretenni ha összegyűlik, nem hogy elkölteni...
MEg hol éltek ti de tényleg? Hogy nettó 450 az átlag??? HOl? Melyik országban? Konkrétan igencsak kevés embert ismerek akinek akár a közelébe lenne a fizetése a nettó 450-hez. Aki ilyen 300 körül kap az is többnyire családos ember és az adókedvezmények miatt ennyi a bére. A legtöbben 200 ezret keresnek, normális munkával...
Tényleg néha úgy érzem itt van egy ország az országon belül, egy bizonyos réteg akik valami nagyon szűk buborékban élnek és nem látnak ki belőle...
Valamennyire érthető, valószínűleg nem a 200-ért gályázó gyártósori melós tud délután gyakorozni...
A hivatalos bruttó átlagbér talán már elérte a 400ezret, nem emlékszem pontosan, az utóbbi években azt közelítette. És sokan ezt is kritizálják (szvsz joggal) hogy a mediánbér - ami még alacsonyabb az átlagbérnél - reálisabb képet ad. Szóval a leggyakoribb nettó fizu valóban 200 környékén lehet.
55
Teljesen atlag fizetés ez a 450 nálunk! Irodán, mi ennyit kapunk. (Diploma+3 nyelvismerettel) Természetesen neked sem tilos nyelvet tanulni!
De a férjem pl ugyanitt dolgozik, és 2x ennyit keres az IT.s csapatban! Szóval nem tudom....nekem a legtobb ismerősöm megkeresi ezt az összeget! Valóban mas körökben mozgunk!
Viszont, nem tudom jártál e mostanaban boltban, de az élelmiszer arak az egekben vannak! Aldiba járok vásárolni, heti egyszer, és havi 60-70et simáb otthagyok. Nincs benne semmi luxus! Nem gondolom, hogy a túrórudi a gyerekeknek, vagy a krémtúró akkora luxus lenne, vagy egy carton gyümölcslé...! És igen, én nem akarom, hogy a gyerekem nélkülözzön, ezért ha szingli lennék
elképzelhetetlennek tartanám, hogy olyannal legyek, akinek a fizuja ennyire átlag alatgi!
Ja, és akkor a bolton felül van 2 autó is, mert valamivel ugye dolgozni kell járni, meg el kell vinni a kicsit az oviba! Btw: Rendes, magánovoda, ahol már oviban is tanulhatja a nyelvet, havi 30! (Nem, a tomegkozelekedes nem opció 3x annyi idő lenne)
Rezsi+ruha sem árt néha, mert hamar kinövi! Ezeket a költsegeket hogyan szeretnéd finnaszirozni havi 250bol?
55-ös, én vagyok az, akinek a válaszából idéztél és akin szörnyülködtél.
Jó körülmények között nőttem fel. Sosem azt láttam otthon sem, hogy azt vesszük, ami akciós a boltban, vagy hogy 4 napig esszük a paprikás krumplit, vagy hogyha valamit szeretnénk megvenni, arra spórolni kell, mert máshogy nem telik.
Most sem vonok meg magamtól semmit.
Hétköznapokon nem főzök, mert 1 főre feleslegesnek érzem. Étteremben eszem, vagy rendelek (és itt nem a műanyagtálcás-kifőzdés szintre gondolok).
Sportolok, heti háromszor edzem személyi edzővel és amellett cardiózni edzőterembe járok. Járok masszíroztatni heti egyszer, 4 alkalmas bérlet közel 30.000 forint + még ha mást is kérek, az 5 ezer alkalmanként (arcmasszázs, talpmasszázs stb).
Kéthetente bevásárolok, az olyan 55-60 ezer szokott lenni minimum (sok gyümölcsöt-zöldséget eszem, húsból lazacot és csirkemellet fogyasztok csak, 1-1 extrább dolgot is rendelek mindig olyankor, nagyon szeretem a Culinaris oldalát is).
Vitaminok, gyógyszerek, kontaktlencse szintén nincs ingyen.
Ami nekem kétséget kizáróan sokat visz még el, az a szépítkezés. Szeretem, ha mindig 10/10 vagyok külsőre is, de pl. utálom magamnak festeni a hajamat. Vagy csinálni a körmömet. Ezért ezeket mások csinálják. Arckezelésre is járok 3-4 hetente. Korábban megcsináltam a tartós szőrtelenítést is, abból már "csak" fenntartó kezelésre kell járnom, így az nem akkora kiadás.
Van egy erősebb autóm, ami sokat fogyaszt, nem a hatósági benzináron tankolom. A fenntartása nem 2ft.
28 éves vagyok, így azért még bőven van igényem arra, hogy eljárkáljak munka után szórakozni, moziba, színházba. Vagy kirándulni, wellnessezni, 3-4 napos kisebb utazásokra (Párizs, Róma, Bécs stb).
És akkor még nem vettem magamnak egy cipőt, vagy ruhát, nem volt itthon semmilyen hirtelen kiadás...
Nyilván aki 200 ezer forintot keres, annak nem prioritás az, hogy 10-12 naponta frissen legyen manikűrözve a keze, vagy hogy minden pénteken masszíroztatni menjen. Vagy hogy minden reggel tudjon magának avokádós szendvicset csinálni a reggelijéhez. Közlekedni sem új autóval közlekedik, hanem tömegközlekedéssel és biciklivel.
Ahogy az utazás sem egy havi kiruccanás számára, hanem egy olyan program, amire spórol egész évben. Én meg olyasmikre spórolok, mint pl. amerikai, vagy vietnámi körutazás, most pl. az izlandi utam is elég sokba került. Más pedig januártól júniusig behúzott nadrágszíjjal él, hogy egy hetet eltölthessen családdal együtt a Balatonnál.
És emellett én is ugyanúgy teszek félre, vannak nagyobb céljaim is.
Na! 58aska, már nem atlag fizetés, hanem átlag feletti!
57es voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!