Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap este sokkoltam a szüleim, pedig csak őszinte voltam velük. Szerintetek nem kellett volna? Vagy jogos a csalódottságuk?

Figyelt kérdés

Budapesten élek és havonta egyszer meglátogatom a vidéken élő szüleim. Így történt ez most is, csak sikerült "hangulatossá" tennem a hétvégét.

Előhozakodtak a barátnő, feleség, család és gyermekvállalással. Már egy ideje voltak erre utaló célzások, de ezúttal konkrétan kérdőre vontak, hogy mégis mikor kezdek el a jövőmmel foglalkozni.

Szó szót követett és kifakadtam. Megmondtam nekik, hogy soha. Letettem erről és elengedtem a párválasztást. Az elképedésből fakadó miértek hallatán közöltem velük, hogy azért mert egy csődtömeg vagyok.

Nem kellek a nőknek. Nem vagyok férfias. Nettó 350 ezres fizetéssel mire fel akarjak gyereket. A szüleim amúgy sem tudnának anyagiak dolgában segíteni. Nem is várom el tőlük. Magyarán kipakoltam, hogy egy toxikus, szerencsétlen, magamba fordult balfék vagyok. Nem haragszom én a nőkre vagy a világra. Nőként én sem választanám magam társként. Inkább tudatosan megkímélem magam a fölösleges köröktől és csalódásoktól.

Apa néma csendben maradt. Anya könnyekben tört ki. Porig rombolhattam bennük egy világot? Másnak hittek? Tényleg önző vagyok amiért ismerem magam és őszintén megvallottam, hogy mit érzek és gondolok? 30/f

2022. márc. 6. 20:22
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
94%
ellentéte a reziliens
2022. márc. 7. 00:36
 32/48 anonim ***** válasza:
94%
Semmi közük hozzá, hogy mikor találod meg a társadat, ha egyáltalán megtalálod.
2022. márc. 7. 10:15
 33/48 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha a pszichoterapia sem tud rajtam segíteni? A tegnapiak után fontolora vettem, de ketelyeim vannak. Mit tud tenni velem egy szakember, amitől jobba valna az életem es férfiként tekinthetnek magamra? Egyáltalán, ti mit értetek férfi alatt? Csak azért kérdezem, mert életmódot váltottam. Egeszsegesebben élek, mint korábban És az sem hozta meg a kívánt eredményt. Mi van ha ezen a mentalis problémán sem lehet segíteni? Sérült Pali amúgy sem kellene egy nőnek sem.
2022. márc. 7. 13:19
 34/48 anonim ***** válasza:
95%
30 még mindig a kifogásokat keresed. Ez a te dontésed, hogy mit kezdesz az életeddel! A pszichoterápia egy munkaigényes folyamat, akkor segít, ha a páciens is szeretne fejlődni. Ha úgy érzed, hogy nincs miben fejlődni, akkor nem érdemes belekezdeni. Ha vannak kérdéseid, akkor más a helyzet. Döntsd el mit szeretnél. Egy férfi tud dönteni és azért felelősséget vállalni.
2022. márc. 7. 14:05
 35/48 anonim ***** válasza:
81%

A saját életedért te magad vagy felelős.

Szedd össze magad, döntsd el, hogy mit akarsz elérni és dolgozz érte.

Ha nyafogsz és nem teszel semmit, akkor nem várhatsz el semmit az élettől.

A 350 nettó egyébként nem rossz fizetés - ne abból indulj ki, hogy mennyire elszálltak az ingatlanárak.

Egy csomó nő keres ugyanúgy párt, mint te, úgyhogy eszedbe se jusson feladni.

2022. márc. 7. 14:23
 36/48 anonim ***** válasza:
84%

Számomra az a férfi, aki mellettem van, aki helyett nem kell gondolkodni, nem kell ellátni, mert önálló. Önálló és felelősségteljes döntéseket hoz, amik előre visznek, de semmiképp nem hátra.

Aki megkérdezi milyen volt a napom és nem azért, hogy utána le legyen szopva ajándékként. Röviden ennyi. De még sorolhatnám.

2022. márc. 7. 15:45
 37/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ebben az esetben max részben vagyok férfi. Onallo vagyok, ha ez az onfenntartasra vonatkozik. Szerintem belevagok a pszichoterapiaba. Megadom az esélyt. Legrosszabb esetben maradok ugyanaz a fos személy, aki eddig is voltam és vagyok.
2022. márc. 7. 16:18
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Azóta beszéltél szüleiddel?
2022. márc. 7. 16:31
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert a fejlődéshez!
2022. márc. 7. 16:32
 40/48 A kérdező kommentje:
Nem, nem beszéltem. Telefonon kerestek, de nem vettem fel.
2022. márc. 7. 17:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!