Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az online társkeresők elterjedése mennyire felelős az incelek helyzetéért?
Mert ugye az élőben ismerkedésnél egy nem olyan jól kinézetű férfinak is lehet esélye egy nőnél, pl. azzal, hogy egy spontán beszélgetéssel jó benyomást kelt.
De viszont az online társkeresőkön nagyon sokan vannak fent, ahol egy nem olyan vonzó nő is akár naponta 10 levelet kap 10 különböző férfitól. És mivel nincs ideje, és egy idő után kedve mindre válaszolni, így ránéz a pasas fényképére és úgy dönt arról, hogy az illető férfi egyáltalán szóba jöhet-e nála. Így a számára legjóképűbb férfit fogja választani a jelentkezők közül (tisztelet a kivételnek!). Ami miatt a nők nem vonhatók felelősségre, mivel a férfiak bombázzák őket levelekkel..
Ebből adódóan a nem túl jóképű férfiak esélye minimálissá válik az online társkeresőkön.
Mit gondoltok erről?
19.
Egyetértek, annyi hogy a zárójeles felsorolásból kimaradtak az elvakult PC fanatikusok, hippik és a social justice warriorok, akik lazán vernek meg másokat "a béke nevibe".
#20: ostobaságokat beszélsz. Erőszak áldozatává válni nem feltétlenül választás kérdése. Ha jön 100 fehért katona, fegyverekkel, és lelőnek, elrabolnak, stb, nem sok választásod van, de mint tudjuk, nagyon sokan ezt sem fogadták el, megszöktek, harcoltak, stb. És inkább belehaltak, semmint rabszolgák legyenek.
Az incelek viszont csak simán lúzerek, akiknek sokkal kényelmesebb a fotelben ülve osztani a nem létező észt, másokat (a nőket, a társadalmat stb) hibáztatni a saját lúzerségükért, ahelyett, hogy fejlődnének, változtatnának, alkalmazkodnának.
Mindegy szavuk ostobaság. Jönnek olyan hülyeségekkel, hogy csúnyák (rengeteg csúnya pasinak van felesége, családja), meg nem keresnek eleget, nincs jó szakmájuk (rengeteg egyszerű embernek, alacsony jövedelműnek van felesége, családja...), és hasonlók.
De nem, ők nem fejlődnek, csak ülnek otthon a laptop előtt és keseregnek.
Ergo: az incelek helyzetéért az incelek a felelősek.
22/22
Pont erről beszélek, hogy akikből rabszolgák lettek, ők voltak azok akik nem harcoltak, nem estek a szabadságukért, vagyis onnantól nem panaszkodhatnak, az esélyük megvolt elmenekülni (mindig van menekülésre lehetőség) vagy meghalni a csatában. Én is inkább lelövetném magam, semmint, hogy rabszolgává váljak ahonnan nincs igazán kiút.
A többi igaz. Viszont a legtöbb egyéb népcsoportra is igaz, pl. romák akik mindig visonganak a szegénység miatt (és okolják a magyarokat, meg hivatkoznak mindenben a rasszizmusra, mintha ezért élnének szeméthalmok között és lenne kötelező őrjöngeniük mindenért), vagy az alkeszek akik szintén mindenkit okolnak a piálásuk indoklása érdekében, nők akiket kihasznál valami casanova, szülők akik a gyerekeikre kenik az elcseszett életüket, gyerekek akik a szüleikre kenik a sajátjukat és még millió példa.
Ezen csoportokat valahogy mégis barátságosabb hangnem szokta megilletni, holott az elv ugyanaz. 'A körülmények a hibásak', 'Én vagyok az áldozat', 'XY csoport hibája a viselkedésem'.
20-as:
Szép gondolat, de nem igaz.
Az, hogy az ember milyen lesz nyilván meghatározza a környezet és a traumái. Viszont a traumáira fogni valakinek, hogy ő azért köcsög, meg bunkó, egy alja dolog. Azt jelenti, hogy nem tudta feldolgozni a vele történteket. Aki ezen továbblép, az képes fejleszteni önmagát és személyiségét.
Hidd el, rossz dolgok mindenkivel történnek. De ha nem tud továbblépni szakember segítsége kell.
#23: vannak, akiknek nincs választásuk, mint a rabszolgáknak, vagy engedsz, vagy meghalsz. Eléggé ostobának kell lenni ahhoz, hogy az inceleket összemossuk a rabszolgasággal... Az inceleknek van választásuk. Senki nem állt soha egy incel mellett sem fegyverrel, hogy márpedig ülj otthon, ne ismerkedj, ne képezd magad, ne menj pszichológushoz (pszichiáterhez), ne járj edzeni, ne tanulj, ne légy intelligens, tisztelettudó, ne tanulj meg bánni a nőkkel, stb.
Ha ezeket megteszi, hoppá, már nem is lesz incel. Ha nem teszi meg, ne szidjon senkit, ne keresse a hibát a társkeresőkben, a nőkben, a társadalomban, a kormányokban...
Ha nem változtat, az is egy döntés. Úgy döntött hogy lúzerként fog meghalni.
Tudod, nem dönteni is döntés. Úgy döntöttél, mások dönthetnek helyetted.
25.
Bocsi, hogy beledumálok a vitátokba, de azzal a résszel nem értek egyet, hogy minden esetben az egyén a teljesen hibás.
Mondom, milyen aspektusában értem ezt, az általad felsoroltakon haladva:
Az ülj otthon ellentéte, hogy menj társaságokba - én megtettem, igaz internetről indult csoportok, klubtalálkozók formájában, segítettem a szervezésben, jó érzés volt. De ezek a csoportok mindig szétmentek egy idő után, belső ellentétek, időnként hatalmi játszmák... Egy ilyen csoport vagy klub sincs már meg. Nekem hiányoznak ezek az idők. Most meg már túl késő újat alapítani, meg időm se lenne pesti találkozókra feljárni.
Ne ismerkedj ellentéte az ismerkedj (én ezt most emberi szinten értem, nem szerelmi szinten): Ez is olyan dolog, hogy nem mindig opció. Ha valami távoli városban, rosszabb esetben faluban élsz, akkor nagyon korlátozottak a lehetőségek, a fiatalok többsége tökéletes úton halad az alkoholizmusba amibe születtek, a többiek a kisebbség remek táborát alkotják, és mindenki elmaradott gondolkodású, kinéznek, ha nem állsz be a sorba.
Én egy vidéki városban élek, itt azért jobb a helyzet, de itt is megvan az a "white trash" közeg (cigányok nem laknak a városban), akiktől már 12 évesen is undorodtam. Kisebb csoportokat lehet találni, de ez iszonyúan nehéz. Minden társaságnak megvan a maga negatív oldala. A white trash közeg gusztustalan és alpári, az intellektuális közeg pedig lekezelő, arrogáns és elitista. Az internet nagy előrelépés a témában, a legjobb barátomnak jelenleg egy olyan embert érzek akit csak neten ismerek, de elég régóta már, hogy ezt így gondoljam (3 éve)
Ne képezd magad ellentéte a képezd magad: Szép gondolat, csak az "felejtődik ki", hogy ilyen magyartalanul fejezzem ki magam, hogy ez Magyarországon nem működik. Aránytalanul sokba kerül a legtöbb képzés a fizetésekhez képest. Többek közt az én felsőoktatásom végét is a pénz hiánya okozta, meg egy egészségügyi gikszer a szinte bejárással (hosszabb utazással) történő stressz hatására. Az ingyenes képzéseket sehol nem fogadják el, a többi pedig drága, és még az utazási költségek és az idő is szükséges hozzá. Hogy aztán a végén benyögje minden cég, hogy ez a képzés "nem érvényes". Anyám rendes egyetemet csinált végig így, felnőttként és mi lett a vége? Beböfögi minden főnök, hogy "az úgy nem ér!" A jó munka gyümölcse ugye...
A pszichiáter sajnos TB alapon megreked azon a szinten, hogy szórja rád a gyógyszereket megszámlálhatatlan mennyiségben (gondolom ez alapján kap pénzt) - mindezt negyed órában. A pszichológus már jobb, de az egyrészt megfizethetetlen, másrészt alig van (a környéken - 30 km sugarú kör) összesen kettő, ebből az egyik még a szokásosnál is drágább - az átlag 10 ezres órabér helyett nála 20 van - a másik pedig olyan szinten bevan táblázva, hogy nem fogsz bejutni. És még oda is utazni kellene. Ráadásul neki érdeke, hogy jó sokáig járj, és legyen bevétele. Ergo elhúzza a dolgokat. Én egyszer-kétszer voltam ilyen helyen és éreztem ezt a tipikus "csak a pénz érdekel" mentalitást. Nagyon bántó volt.
Edzés már más tészta, a rendes "edzős" része persze szokás szerint nem megfizethető, a termi belépő is drága - de még éppen mefizethető - viszont nem ér semmit, csak akkor, ha mellé az étkezést, napi rutint, mindent ehhez igazítasz. Az pedig már megint nagyon drága, és sokszor az eredmény is elmarad. Én 9 hónapig jártam és nem lógtam el semmilyen részét, még edzőm is volt (akkor "volt pénz lóvéra") igazolhatja. De semmi nem történt. Az állóképességem javult. Fogyás nem történt, erősebb se lettem. Ez nem ért mert havi 30-40 ezer Forintot.
A tanulás kb. ugyanaz, mint a felsőoktatási történet. Esetleg a tanulást még értelmezhetjük úgy, hogy "ma is tanultunk valamit Kyle", mindig egy kicsit tapasztalni, kicsit új információt szerezni - ez nálam mindennapos. Hobbijaim terén pedig kiemelkedően. A gond az, hogy ezt senkit nem érdekel, ettől nem leszel előrébb. Annyi, hogy értelmesnek fognak tartani mások, ami szép, de nem segít. Esetleg végighallgathatod néha az olyan kérdéseket amik azt firtatják, hogy miért nem vagy "feljebb", ha már ilyen "okos" vagy. A prolik meg kinéznek ezért, "okoskodásnak", "orr fennhordásának" titulálják.
Tisztelettudás alap dolog, ezért nem jár érte "különdicséretet".
Nőkkel bánni, hogyan tanul meg az - mondjuk vegyünk fiktív példának egy fiatal 17-18 éves fiút - akinek előtte még nem volt? Ha pedig csak úgy echte értjük a dolgot és nem kapcsolati szinten, akkor pedig jogos, habár ez is olyan dolog, hogy ha van - senkit nem érdekel. Ha nincs, onnantól hiba. Sok ilyen dolog van az életben. Én az életem nagyrészét nők között éltem le. Rokonaim többsége, osztálytársaim, csoporttársaim, munkatársaim többsége nő (volt). A legjobb netes haverok, barátok is nők voltak. Általában a beszélgetéseink minőségét nem az határozta meg, hogy ők "nők" vagy ilyesmi, hanem, hogy milyen személy.
Szóval nem mindig lehetőség a kitörés. Nagyon úgy van összeállítva a rendszer (úgy minden téren értve), hogy a létező legnehezebb legyen az út felfelé és a legkönnyebb lefelé, sokszor önhibán kívül is (válás utáni megcsúszott emberek (mindkét nem), a gazdasági helyzet változása, egy kisebb betegség, ami után rájönnek, hogy nincs rád szükség - mind lehetőség a lecsúszásra. A gond az, hogy sokaknak érdeke a rendszert fenntartani, a fent trónoló csekély kisebbségnek ideális, hatalomtechnikai okokból kívánatos is ez (szavazatvásárlások, saját privilégiumok különlegességét is ez adja), az alsó réteg pedig túl buta, hogy ezt átlássa, többségük alkoholista, drogfüggő vagy ilyesmi és jól elvannak az ertéjel meg a tévékettő által kínált bohócparádé bámulásával, sokuk funkcionális analfabéta, 100 alatt IQ hányadossal.
Azzal a résszel viszont egyetértek, hogy más embereket támadni, bántani a saját helyzetük miatt - értelmetlen és primitív dolog. Főleg olyan "csoportokat", amely csoportok nem kiválasztódással termelődnek. Pl. a "nők" csoportját támadni hülyeség. Esetleg, ha egy bizonyos rétegről szól, az már más kérdés, ott már tudnak részigazságok lenni (férfiaknál szintén), a kormány annyiban szidható, hogy a rendszer "koordinátorai" a kormányok, de ők is csak bábok, szerepük ez. Van pár kiváltságuk, de bármikor cserélhetőek és cserélve is vannak, amikor már "levitézlett a társaság" vagy a nép már lázadozik, hülyíteni kell őket egy új vezetővel, akiben megint félistent látnak (vagy magát az Ördögöt) - különösen az amcsiknál igaz ez, ahol Istenként várták Obamát, semmi nem változott. Ördögöt láttak Trumpban - semmi nem változott, a rendszer alapvetően maradt ami volt. A vezetők csak vannak, a színdarab részei, egyedül a retorika változik.
A társadalom maga viszont olyan téren okolható, hogy van az a tipikus "nyáj", "oszlopos tagság", "átlagemberek", akik a rendszer alappillérei. Ők azok akik minden szépen hangzó szóra tapsolnak (csak mert az stilisztikailag tökéletes volt), a nyájtól elmaradozóakat megbélyegzik, bigottak és fenntartanak egy sor ódivatú hülyeséget (nemi szerepek, elvárt szerepek, íratlan szabályok stb.), gazdasági mechanizmusokat át nem látva "követelnek" dolgokat, máskor elhiszik a legnagyobb hazugságokat is, nekik készülnek az olyan reklámok ahol egy fogmosás után a szuvas-retkes fogú ember rögtön szignálmosolyú modellé változik, a terepjáró felfut a felhőkarcoló oldalán, meg a reggel ötkor vidáman táncolva ébredő a család a Hohescé remek ízével.
Mondjuk kérdés az is, mit tekintünk "incel"-nek. Minden egyedülálló férfit? Minden egyedülálló embert? Vagy csak azokat akik fórumokon hőbörögnek?
Mert azért nem mindegy, hogy incel csak a reddit-en nyivákoló csapat vagy incel-e József Attila (mert a definíció alapján az volt), Newton, Kölcsey, Tesla stb.
26-os:
Nekem ennél a kérdésnél (pontosabban válaszoknál):
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Az ilyen kijelentések miatt:
"
Semmi bajom a nőkkel, ha akarnék be tudnék "csajozni".
Nem gyűlölöm a nőket, de tisztelet a kivételnek alig van pár értelmes normális felfogású nő, így megértem az inceleket is hogy hoppon maradnak és páran becsavarodnak, de megnyugtatom őket hogy nem maradnak le semmiről.
Általában nem gyűlöl senki senkit, csak szarnak egymás fejére az emberek nők és férfiak is ebben a rohanó egoista elbaszott világban." (54)
"De azt képzelni hogy csakis a saját igénytelenségbôl fakadhat, vagy nőgyűlöletből, ez eléggé szűklátókörűség
Természtesen nem feltétlenül erről van szó. A legritkább hogy a nőgyűlöletből fakadjon, mert azt senki nem hirdeti. Amúgy a legnagyobb nőgyűlölők élnek mindig párkapcsolatban, ne zavarjon
És a legnagyobb férfigyűlölők teszem hozzá" (39)
"
A mgtow -ok mondják azt, hogy utálják a mai nőt, így az nem kell nekik
A radikális incel nem ezt mondja, hanem azt, hogy csökkentsék a nők párkapcsolati értékét. Ha én azt mondom, avatkozzunk be államilag a lakáspiacba, lakásgyűlölő vagyok?
Mielőtt írnátok, hogy a nőt tárgyként kezelem.. Lehet álmodozni itt szerelemről meg hasonló dolgokról, én magam is szeretnék végre ebben az álomban élni, de a rideg valóság mindig a számokban van. Ha a számok rendbe vannak, van Disney álom is." (40)
"Viszont a nőknél el kéne már dönteni végre, hogy mi legyen. Felőlem egyénenként is választhatnak, hogy ők feminista emancipált nagyvilági nők vagy háztartásbeli babázós biológiai órás fajták.
A gond ott van, hogy egyre nagyobb tömegekben akarják mindkét oldalról kimazsolázni a számukra megfelelő opciót és ez így nagyon nincs jól.
Az meg főleg, amikor még váltogatják is, mikor rájönnek, hogy az élethez szerencse is kell, akkor mindjárt nem akkora a pofájuk és stratégiát váltanak.
Ez a köpönyegforgatós, múltat letagadós, stratégiaváltogatós elv még az üzleti életben is vitatott témakör volt, a filmekben is gonosz, könyörgtelen g..cinek voltak az ilyenek ábrázolva.
Erre jön a feminizmus és eléri, hogy ez teljesen elfogadott, sőt, támogatott legyen." (74)
Az jött le, hogy az incel fogalma azon fórumon hőbörgő nőgyűlölők csoportja akik nem vallják magukat nőgyűlölőknek, de kikérik magunknak, hogy a régi világba minden jobb volt, mert a nőknek kevesebb adatott. Most pedig szerintük a nőknek semmi gondja, baja, csak az a dolga, hogy válogasson a sok kan között.
#26: bocs, de az irományod nagy része bullshit, csúsztatás, tévedés.
Nekem van munkám, életem, bocs, hogy nem fogok ugyanilyen hosszasan válaszolni, és mindegy egyes bekezdésedet cáfolni (mert lehet), csak 1-2 kiragadott példa:
- Az az akadály, hogy rossz helyre születtél? Ugyan már. Kifogás. Én is egy BAZ megyei településen születtem, és amint elértem a felnőtt kort, dobbantottam, pont azért, mert tudtam, ott csak az enyészet várt volna rám. Elköltöztem először egy vidéki nagyvárosba, munkát vállaltam, és akkor még csak egy sima érettségivel, elkezdtem építeni az életem. Amikor azt a helyet is "kinőttem", léptem tovább. Minden csak akarat kérdése. Ha te nem tudsz kitörni, szimplán nem akarod eléggé.
A képzésről szóló bekezdésed csupa bullshit. Nem fogadnak el egy egyetemet, mert felnőttként végezte el? Ilyen ökörség nincs. Száz ellenpéldát tudok mondani. Drága az egyetem? Tanulj villanyszerelőnek, kőművesnek, többet fogsz keresni mint a legtöbb diplomás. Ezek mind kifogások. Ja, messze van a város, ahol lehet tanulni? Költözz el.
Az edzés drága? Honnan jönnek ezek a marhaságok? Ha nem telik havi tizenezer forintra akkor eleve máshol van a probléma gyökere. Egyébként meg tök ingyen is lehet príma testet építeni, interneted van, kitűnő videós tananyagok vannak a saját test edzésekről is. Ha te nem fejlődtél 9 hónap alatt, amikor még edződ is volt akkor egyrészt nagyon béna az edző, másrészt szimplán rosszul csináltad. Én 50évesen kezdtem hosszú kihagyás után edzeni, 4 hónap után olyan látványosan fejlődtem, hogy mindenki látta rajtam. Csupa bullshit.
Hogyan kell nőkkel vagy akár általában emberekkel bánni hogy ne nézzenek idiótának? Bárki fejlődhet ebben. Az internet világában ingyen is, de szerintem kb havi párszáz forintos könyvtári jeggyel millió kitűnő könyv van. Nem szakkönyvekről beszélek elsősorban. Olvasni rengeteget szépirodalmat is, ettől lesz intelligencia, beleértve az EQ-t is.
Nem mindig lehetőség a kitörés? Igaz. Tényleg nem mindig. Csak mondjuk 100-ból 95x. Ha akarsz, kitörsz. Ismerek olyan cigány gyereket, konkrétan putriban született, ma már a második (most épp jogi) diplomáját szerzi, a barátja meg mesterfodrász Budapesten akivel együtt nőtt fel.
Richard Branson mellesleg, angol milliárdos, önerejéből lett az. Még érettségije sincs.
28.
Mivel a tied ugyanígy televan csúsztatásokkal és tévedésekkel, mint az enyém - nem kívánok reagálni, nincs értelme.
Egyedül annyi, hogy anyám bigott főnökivel közölhetnéd ezt a "Nem fogadnak el egy egyetemet, mert felnőttként végezte el? Ilyen ökörség nincs" dolgot, mert neki konkrétan a szemébe mondták, azzal a kiegészítéssel, hogy csak az számít amit fiatalon, nappalin végez el valaki és aki idősebben, levelezőn - az mindegy, hogy tudása teljesen rendben van és nem voltak kisebb elvárások, mint máshol - az "annyit is ér", a tisztelt vezetőség szerint.
A többi csak sima kötözködés, amikre nem reagálok, mert az téged úgysem érdekelne, pedig eleget láttam már példát az ilyesmikre. Meg hát így anonim körülmények között bárki előadhatja a "sárból jött királyt". Ez benne a "szép".
A beszélgetést befejezettnek nyilvánítom, részemről.
#29: attól, hogy életedben hallottál egy (!) ilyen példát, hogy van egy (!) idióta, aki szerint a felnőtt korban megszerzett diploma nem ér semmit, az pont nem releváns. Másik ezer esetben meg elfogadják.
Én tényeket írok, te csúsztatsz, aztán elintézed azzal, hogy nem reagálsz, mert kötözködöm. Ja,jogos. Nincsenek érvek, marad a személyeskedés.
Részemről is befejezett, mert az érvekre, tényekre nincs reakciód, csak mert azok ellentmondanak neked.
Senkinek nem kötelező elfogadnia a tényeket, csak akkor ne csodálkozzon, ha szar az élete.
Kívánom, hogy egyszer legyen majd jobb, és jöjjön meg az eszed. Őszintén...
Isten veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!