Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A likeok aránya a nőknél a facebook esetében összefüggésben van a kinézetükkel, szépségükkel legtöbbször (szép nő, sok like)? Vagy nem igazán?
Nem feltétlenül. Például ha valaki ugyan nagyon szép, de csak időnként kirak egy szolidabb képet magáról, annyira nem aktív a felületen és nincs is olyan kiterjedt ismerősi köre, akik szoktak is lájkolgatni, akkor hiába sokkal jobb objektíven a képe, nem fog annyit kapni. Főleg ha még kapcsolatban is van és ez ki van rakva.
A másik kategória meg lehet az amúgy átlagosabb arcú, de olyan képei vannak, amin éppenhogy nem rak ki mindent és a barátnői is ezek a típusok. Ők folyton lájkolgatják egymást meg oda-vissza megy a jajj milyen gyönyörű vagy és társaik. Meg ugye a férfi próbálkozók, főleg ha nyíltan szingli.
Szóval nem, nem a lájkok száma mutatja meg, hogy ki a szebb.
Szerintem felesleges ezzel foglalkozni.
Pl instán (van aki külön posztol is erről) szoktam néha nézni egy ismerősöm profilját (csaj). Nagyon szép lány arcra is, alakra is, ráadasul valszeg okos is, mert amennyire tudom egyetemen nagyon nehéz szakon kitűnő tanuló már több éve. Több ezer követő. Ha kitesz magáról a csaj egy olyan képet akin bikiniben van (holott lehet a fejéről pl pont előnytelenebb) arra kap 2000 lájkot, ha kitesz egyet amin pl kifejezetten előnyös is az arca (amúgy is szép csaj), de tök átlag ruhában van, nem pózol, nincs dekoltázs, arra már "csak" 500 megy. Nyilván több ezer követő esetén ez effektíve kevés, de azért így is látszik a különbség. Ha a macskájáról tesz ki, vagy amin a pasijával van arra megy 200-300 kb.
Szóval nőként ha kiteszed amid van egy képen pl több mehet. Nem a lájk a mérvadó.
"Én ezt úgy mondanám, hogy szánalom like. "
Én meg irigy megnyilvánulásnak mondanám az ilyent. Talán kedveleik az ismerősei és azért kap sok lájkot. Honnan phaszból jön ez a dolog, hogy a Fosbúkon a lájk egy szépségverseny pontozás?
16 Pedig ha ismeri az illetőt, akkor el tudja dönteni, hogy az szánalom like, vagy rendes vagy like.
Én ismerek olyat, aki egy undorító személyiségű, buta, csúnya arcú, extrém alacsony, 140 kg-os ember.Egész nap ostobaságokat posztol a fb-ra.2000 ismerőse van, mert mindenkit bejelöl.Van, hogy kap 200 like-ot egy ocsmány, elmosódott selfire, de csak azért, mert mindenki kiröhögi.Én tudom, hogy a valóságban mit gondolnak róla az ismerősei, sokszor a fb-on is szokták osztani.
Nekem azoknak az ismerősöknek van sok like-ja, akiknek sok ismerősük van.
A legtöbb like-t kapó ismerősöm a 60 éves büfés néni középsuliból. A második legtöbb like-t kapó ismerősöm, könyvtáros-angol tanár és 50 éves.
Egy kicsit lehet több likeot kapni, ha szép a feltöltő, illetve hogy ha egy jól sikerült képről van szó, akár szép eredetileg is, akár nem. De azért több múlik az ismerősök számán. Nőként nekem kevés ismerősöm van, kevés likeom. Van egy csaj ismerősöm, akinek sokszáz ismerőse van, mert színész, kórustag, és tanár, dömpingbe jön neki like, komment. De nem valami szép. De akár az ő, akár az én profilomon az meglátszik, hogy ha magunkhoz képest jól sikerült képet teszünk fel, azon több a like.
Egyszer régen hallottam egy pszichológiai témájú videóban, hogy a szép emberek kevesebb bókot kapnak, az emberek feltételezik, hogy úgyis tudja magáról. És hogy a kevésbé szép emberek kapnak több bókot, mert az emberek feltételezik, hogy meg kell erősíteni. Pedig lehet nem szép ember tele önbizalommal, akinek nincs szüksége bókokra, és lehet szép ember önbizalom nélkül, akinek kéne a bók, de csak keveset kap. Érdekes. Munkahelyen is érdemes megfigyelni, nem csak online térben, ha a csúnya de kedves-aranyos kolléganő felvesz egy szoknyát, bókolnak neki, ha a dögös kolléganő öltözik szépen, hát az semmi extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!