Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Önmagad maradnál, vagy változnál?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önmagad maradnál, vagy változnál?

Figyelt kérdés

Saját példámból fakadó kérdés: irritálom az embereket, úgy veszem észre. Hogy mivel, azt nem tudom, mert sosem előzi meg magyarázat a felszívódásukat. Az ismerkedés elején még jókat vigyorognak, dicsérik az ironikus humorom és hogy mindenhez hozzá tudok szólni valami velőset. De időközben vagy olyat mondok, vagy olyan stílusban, ami nem szimpatikus nekik és akkor jön a szó nélkül eltűnés. Én úgy érzem, hogy egyre jobban szeretem a karakán, nyitott énem. Ezt viszont sok ember gyomra nem veszi be, így minden bizonnyal elvárnák, hogy változzak, ahhoz, hogy barátaim, vagy párkapcsolatom lehessen (mint egy "normális embernek"), mint régebben, amikor mimóza voltam és alárendeltem magam akárkinek a szent cél érdekében - ez viszont elbizonytalanít abban, hogy jó felé haladok-e.

Ti megtartanátok az egyre kifejlettebb önmagatokat és szarnátok a külvilágra, akkor is, ha emiatt egyedül maradnátok, vagy alkalmazkodnátok, hogy ne magányosan száradjatok meg?

(F)

2021. dec. 26. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Változnék!

Amit leírsz, annak halvány köze sincs a megoldáshoz. Valószínűleg barátod sem volt soha, nem beszélve párkapcsolatról...

Az őszinteség nem mindig jó, az élet kompromisszumokról szól, ha már ismeretlenként ignorálnak, akkor vagy nem vagy hiteles, és/vagy rossz emberekkel ismerkedsz, ha jófej akarok lenni.

2021. dec. 26. 15:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Változáás.. új év új élet! Hajráá
2021. dec. 26. 16:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is azt tartottam, hogy őszinte úgy is lehetsz, hogy közben nem tapasod meg a másikat. Erre kéne neked szerintem ráérezned.

Mondjuk ha van egy alakuló kapcsolatod, nem feltétlenül fogja sokáig bírni, ha kapja a kis megjegyzéseket. Kicsi a lakásod, csálék a fogaid, sz.. r a főztöd. Ilyenkor te nem is azt nézed, mennyire kedves hozzád, mennyire tetszel neki, mennyire érdekled, csak és kizárólag azt, mibe tudsz belekötni. Az ilyenektől volt nekem gyomorgörcsöm pár hónap után.

2021. dec. 26. 16:57
 14/20 A kérdező kommentje:

"Kicsi a lakásod, csálék a fogaid, sz.. r a főztöd."

Olvasom a hozzászólásokat és nem semmi, hogy teljesen ismeretlenül miket feltételeznek rólam a hozzászólók... Én nem másokat ócsárolok, az irónia önmagammal és a világunkkal szembeni, az őszinteséget pedig másoknak szánom, az ÉN szaraim nem titkolom el, nem a partnernek mondogatom, hogy "egy köcsög vagy"... Szomorú, hogy mennyire előre tudnak ítélkezni az emberek.

Akkor tűnnek el, amikor írok valami hülye poént, vagy az átlagtól eltérő véleményem van egy világban történő dologról (pl. covid, ismerkedési módszerek, ilyesmi), nem pedig vele kapcsolatban. Emberrel mindig igyekszem polkorrekt lenni.

2021. dec. 26. 17:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell tudni, azaz magaddal kell tisztáznod, hogy inkább az ismerősök vagy a véleményed vagy mindkettő. De ha velük is úgy kommunikálsz, mint itt, akkor nem meglepő, hogy lelépnek.
2021. dec. 26. 17:41
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

14

Nem rólad feltételezik ezeket, hanem példát írtak olyan megnyilvánulásokra, amikkel a másik önérzetébe vagy érzéseibe gázolhat valaki, miközben ő simán csak őszintének gondolja magát.

Nem írtál semmi kézzelfoghatót, semmi konkrét példát azokra a megnyilvánulásaidra, amik után elfordultak tőled emberek, vagy megszakították az ismerkedést.

Azért én lehet, hogy ilyen helyzetben elgondolkoznék azon, hogy biztos jól ítélem-e meg a saját viselkedésemet, és biztosan mindenki más közlekedik-e ellenkező irányban azon a bizonyos autópályán.

2021. dec. 26. 17:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden egyes hozzászóló félreérti, amit írsz, akkor lehet, el kéne gondolkodni azon is, hogy talán te nem írtál megfelelően.
2021. dec. 26. 17:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az ironikus/szarkasztikus/fekete humorral semmi gond nincs, pláne akkor, amikor intelligenciával párosul. Egy férfi meg legyen karakán.

Hasonló típus vagyok csak nőben, és nem dőlök a kardomba azért, mert valaki visszautasít/felszívódik emiatt. Hosszú távon amúgy sem lehet tartósan integrálni ezeket magadra kényszerített módosításokat (mert visszaüt).

2021. dec. 26. 17:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Ezek szerint "covid, ismerkedési módszerek, ilyesmi" ami eddig kicsapja a bíztosítékot, ezeket gondold át, mert eddig nem feleltek meg senkinek!
2021. dec. 26. 18:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne egy példa, de jó tipp szerintem, hogy rosszul kommunikálsz és nem a tartalommal van a baj. Az emberek nem szeretik, ha a viccesség arról szól, hogy szórakozol az infokkal. Egyszer ezt mondod aztán azt. Igyekezz mindig érthetően kommunikálni, ez főleg írásban nagyon lényeges, mert ott sokkal gyorsabban félreértik, amit mondasz. Legyél világos, ha valamit hangsúlyozni akarsz, azt jelezzed. Az emojik jó lehetőséget adnak az érzelmek jelzésére.

A kérdésedben nem volt világos, amit a hozzászólásnál kifejtettél. Érdekes, hogy a kérdés és a hozzászólás nem ütötte egymást, de ez csak visszaolvasásra derült ki és mindenki azt érezte, hogy valamit nem mondtál el a kérdésben, annyira megváltozott a kontextus. Erre vigyázni kell, mert nem fognak visszaolvasgatni, inkább hanyagolnak, ha rafkósnak tartanak.

2021. dec. 26. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!