Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Önmagad maradnál, vagy változnál?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önmagad maradnál, vagy változnál?

Figyelt kérdés

Saját példámból fakadó kérdés: irritálom az embereket, úgy veszem észre. Hogy mivel, azt nem tudom, mert sosem előzi meg magyarázat a felszívódásukat. Az ismerkedés elején még jókat vigyorognak, dicsérik az ironikus humorom és hogy mindenhez hozzá tudok szólni valami velőset. De időközben vagy olyat mondok, vagy olyan stílusban, ami nem szimpatikus nekik és akkor jön a szó nélkül eltűnés. Én úgy érzem, hogy egyre jobban szeretem a karakán, nyitott énem. Ezt viszont sok ember gyomra nem veszi be, így minden bizonnyal elvárnák, hogy változzak, ahhoz, hogy barátaim, vagy párkapcsolatom lehessen (mint egy "normális embernek"), mint régebben, amikor mimóza voltam és alárendeltem magam akárkinek a szent cél érdekében - ez viszont elbizonytalanít abban, hogy jó felé haladok-e.

Ti megtartanátok az egyre kifejlettebb önmagatokat és szarnátok a külvilágra, akkor is, ha emiatt egyedül maradnátok, vagy alkalmazkodnátok, hogy ne magányosan száradjatok meg?

(F)

2021. dec. 26. 14:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Van egy mondás: átesett a ló túloldalára. Ez rád igaz.

Ha folyamatosan eltűnnek mellőled az emberek, még barátaid sincsenek, akkor igen, vátloztass magadon

2021. dec. 26. 14:16
 2/20 Girlll3 ***** válasza:
100%
Magyarul bunkózol és csodálkozol, hogy a túlzott igazmondásodra és nyersességedre senki se kíváncsi.
2021. dec. 26. 14:23
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Kell egy aranyközépút. Nem szabad meghunyászkodni, meg mimózáskodni, és hagyni, hogy elnyomjanak, de ha mindenki elpárolog mellőled, akkor baj van a stílusoddal. Nekem is volt ismerősöm, aki szépen összekeverte a határozottságot és őszinteséget a prosztó bunkóságot. Szóval mindenképpen érdemes csiszolni a stílusod, miközben nem adod fel önmagad.
2021. dec. 26. 14:26
 4/20 A kérdező kommentje:
Az prosztó stílusnak számít, hogy őszinte vagyok? Nem csomagolom agyon, de igyekszem figyelni arra, hogy ne gázoljak az ember lelkivilágába, egyszerűen csak elmondom, ha valami zavar és lehet rajta változtatni. Szerintem a hozzászólások "prosztóbbak", mint amit én meg szoktam magamnak engedni, már nem azért...
2021. dec. 26. 14:37
 5/20 anonim ***** válasza:
93%

Az aranyközépútba az is beletartozik, hogy kell-e mondani a véleményedet, mert több mint valószínű hogy sok esetben senki nem kíváncsi rá, nem érdekli őket. Jól jelzi ezt, hogy mindenki eltűnik. Nem vagy senkijük, hogy kioszd őket, vagy tanácsokat adj nekik.

Esetleg megkérdezheted előtte az adott személyt, hogy érdekli-e amit gondolsz az adott helyzetről (ha kényesebb téma), egyébként meg nem kell vele foglalkozni. Más hogy idegen osztogatja az észt, vagy már szorosabb kapcsolatban lévő, mondhatni barát adja át amit lát.

2021. dec. 26. 14:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

4-es Én is azt gondolom fogalom tévesztésben vagy!

Ha eltűntek a barátok, és nő sem akad, aki szóba állna veled hosszú távon, akkor bizony téged idézve "prosztó vagy".

Hova tűntek a barátok? Ők aztán nem egy mondatból ítélnek.. Gondolkozz!

2021. dec. 26. 14:51
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Azért nagyon nem mindegy, kinek és mikor mondod el a véleményed.

Példának: az igenis érdekel, ha a páromat, akivel együtt élek és a vőlegényem, zavarja valami velem kapcsolatban. Ahogy a legjobb barátom véleménye is érdekel. De ha éppen randizgatok valakivel, akkor nem érdekel. Ha már az elején problémája van velem, meg azzal, hogy válogatós vagyok, vagy nem sminkelek, vagy nem öltözködöm elég nőiesen, vagy bármi, akkor tartsa meg szépen magának, és inkább hagyjuk egymást békén.

Hidd el, ha mindenki otthagy, akkor veled van a probléma.

2021. dec. 26. 14:57
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

...ès mèg sèrtődèkeny is vagy.

A kritikáid valószínűleg egy oldaluak , ahogy látom visszafelé a tanàcsadás màr nem igazàn működik.

Az alkalmazkodás szerintem erény , nem kell borítani az asztalt, mások - mint pl most te sem. - örülnék ha face2face szembesítik a hibákkal.

+ Probléma lehet abból is ha vallási , politikai, oltási nézetet probàlsz a másikra tunkolni - lehet hogy nem meggyőződèseid vannak, hanem megrögződèseid.

Könnyebb egy asszertiv emberrel.

2021. dec. 26. 14:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

szabályok:

1. mindig változol,

2. ha ez az utad, akkor ezt járod (mármint a prosztóság), de ha tudod, hogy ez nem jó, akkor lassan változni fog,

teendők:

3. aki őszinte az buta, gondolkodj mielőtt beszélsz. Ha kikívánkozik fogd be a szád,

4. próbáld kitalálni, amit a másik gondol, ez előbb-utóbb sokat fog segíteni,

5. Ezeket gyakorolni kell egész nap, míg a szokásoddá nem válnak.

2021. dec. 26. 15:02
 10/20 anonim ***** válasza:
82%

"Ti megtartanátok az egyre kifejlettebb önmagatokat és szarnátok a külvilágra, akkor is, ha emiatt ...."

Ha sorra tűnnének el azok emberek az életemből, akikkel baráti kapcsolatot szeretnék kialakítani, és hosszabb ideje nem tudnék harmonikus párkapcsolatot sem kialakítani, akkor nem arra gondolnék, hogy "kifejlettebb" önmagam lettem, hanem igyekeznék őszintén magamb nézni, és megvizsgálni, hogy hogyan állok egóval, elfogadással, empátiával, érzelmi intelligenciával, és úgy bánok-e, úgy kommunikálok-e másokkal, ahogyan szeretném, hogy velem tegyék.

2021. dec. 26. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!