Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek hosszutávon változnak? Vagy alapvetően ugyanolyanok maradnak? Sok éve nem látott emberek ugyanolyanok, mint régen?
"Az egyetlen állandó a változás maga." (Hérakleitosz)
Van, aki változik, van aki nem és újból és újból elköveti ugyanazt a hibát.
Az okos ember változik és más hibájából tanul, a buta még a sajátjából sem tanul.
Mindenki változik az élete során, de alap jellemében nagyon keveseknek és nagyon nehezen sikerül.
Sokszor van olyan is, hogy látszólagos a változás. Láttam már olyat, aki több év után akkor "hülyült" vissza, mikor túl jól ment neki a szekér és elszaladt vele a ló, másnál meg (szintén több év után) akkor jött elő az igazi jelleme, mikor komolyabb pofont kapott az élettől és nagy nyomás nehezedett rá.
Ők később, nyugisabb időszakban megint változtak jó irányban, de addigra már az addigi, akkorra már teljesen összetört párjukat elmarták maguk mellől és "tiszta lappal" kezdtek egy-egy új mellett.
360 fokos fordulattal csak ugyanoda jutsz. :-)
Én mindig valahol félúton voltam az extrovertált és introvertált között, de nagyon le akartak nyomni egy időben, és püfölték az önbizalmamat gyerekkoromban eléggé alaposan, aztán csodálkoztak, amikor elegem lett és a sarkamra álltam. Igen, elveszítettem pár ismerőst, de így érzem jól magam, ez vagyok, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!