Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan és mennyire lehet felnőttként átírni a családi mintáinkat, amik előjönnek párkeresésben?
A családomban nincs szerepe a figyelemnek, az őszinteségnek, emiatt mindenki frusztrált és gondokkal küzd, de mindenki magába fojtja, az egymással való kapcsolatunk meg felszínes és hamis.
Én ennek a teljes ellentétét akarom megvalósítani, világos keretekkel, sok odafigyeléssel és minőségi idővel.
Ehhez egy olyan pár kell, aki szintén ezt hozza magával és kedves, nyitott, odafigyel a másikra.
Na most, én ilyet eddig nem találtam, vagy ha találtam, akkor amint elkezdtem érezni az odafigyelését valahogy kényelmetlenül éreztem magam. Hiába akarom, hogy ne ilyen legyek, valahogy ez a megszokott számomra. Van barátom, aki rengeteg programot csinál a párjával, ajándékokat adnak egymásnak, sok kis közös dolguk van. Én is erre vágyom, de valahogy nem jön össze. Tulajdonképp én nem vagyok valszeg olyan, mint amilyennek ehhez lennem kéne és ezt utálom magamban.
Tudom, hogy terápiára kell járni, de eddig nem, vagy csak nagyon lassan használt. Most 30 leszek, eddig egy hosszú kapcsolatom se volt, így viszont meg nem lehet élni. Most akkor állapodjak meg olyannál, akivel nekem is diszfunkcionális lesz a kapcsolatom, hogy legalább társam és tapasztalatom legyen, vagy akkor még maradjak egyedül és maszturbálgassak meg keseregjek ki tudja, meddig, ha egyáltalán valaha is át tudom programozni magam? El akarok jutni addig a vágyott, bensőséges életig, ami a barátomnak is van (persze neki a családja is ilyen). De ez fokozatosan megy csak. Viszont az élet más területeivel ellentétben a párkapcsolatban nem lehet a fokozatosság elvét követni, nem csinálhatom azt jó lelkiismerettel, hogy egyre kevésbé sérült barátnőket választok, míg én magam is eleget fejlődtem, és sok cserélgetés után eljutok ahhoz, akivel be tudom teljesíteni ezt a vágyam.
Vagy engedjem el a vágyam, és elégedjek meg azzal, hogy azt a bensőségességet, azt az odafigyelést és kedvességet én egyszerűen soha nem fogom megkapni?
És még valami, magyarázatul: nem tudok korlátlanul válogatni, míg találok egy olyan lányt, aki kedves és türelmes és lehet vele fejlődni, de be is jövünk egymásnak, mert egyszerűen nem így működik. Nincs afelett kontrollom, hogy kinek tetszem meg.
Te tudod milyen ember szeretnél lenni, mit viszel a családodból a kapcsolatodba!
Lehetsz más mint a családod!
De vihetsz hasznos mintát is a családodból!
Erről a témáról már könyvek is születettek.
Olvasd el Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors, és a Szabad akarat című könyveit.
A Szabad akarat most jelent meg december elején, még én sem olvastam el, de itt van a kezemben, később tudok róla nyilatkozni.
Arról szól, hogy "vajon a felmenőinktől kapott lelki sebek, kötődési zavarok, érzelmi és viselkedési mintázatok életünk végéig meghatározzák a sorsunk alakulását?..."
Amúgy meg szerintem ne hasonlítgasd magad a barátodhoz és az ő párkapcsolatához. Minden ember egyedi és megismételhetetlen. Attól még lehet neked is jó párkapcsolatod, ha kívülről nem is lesz olyan mint a barátodé.
Nálad valami kötődési minta zavar lehet (persze csak találgatok).
"amint elkezdtem érezni az odafigyelését valahogy kényelmetlenül éreztem magam. Hiába akarom, hogy ne ilyen legyek, valahogy ez a megszokott számomra."
Szóval jól esne a törődés, az odafigyelés, de ha megkapod elkezd zavarni. Gondolom ez valami gyerekkorból eredő dolog lehet. Nem kaptál kicsi korodban elég szeretetet, ölelést, odafigyelést? Vágysz rá, de mégis zavar? Ezeket lehetne boncolgatni. Gondolom egy szakember érti is a dolgát ezzel kapcsolatban.
A másik amit írtál: "egyre kevésbé sérült barátnőket választok"
Akkor most magadban is érzed a "hibát", vagy a nők is sérültek körülötted?
Vagy azért sérültek mert nem jól reagálnak a te bajodra?
Ebben a témában kb. kis ezer kérdést fel tudnék neked tenni, hogy ki lehessen bogozni a bajodat, mert amit leírtál az kevés. Ezért kell szakemberhez fordulni, és nem egy alkalommal!
Megoldás: Találj olyan nőt, akinek szintén hasonlóak a problémái, viszont szintén változásra vágyik! Úgy, mint te. Ehhez nyilván ismerkedéskor eléggé őszintének és nyíltnak kell lenni ezekkel kapcsolatban, de csak így találhatsz olyan nőt, aki magára ismer benned és szintén érik a fejében a változás gondolata.
Én is sokáig olyan párt szerettem volna, amilyet elképzeltem illene mellém, nem pedig olyat, amilyen én magam is vagyok. Ez tévút, hogy majd ő megváltoztat téged azzal, hogy ő alapból ilyen. Az a legjobb, ha együtt közösen tesztek bele az életbe ilyen erőfeszítéseket és segítitek egymást.
Először keress barátságokat, amiben benne van a nyitottság meg odafigyelés meg minden amire vágysz. Ha már jobban megy ez az egész, akkor vágj bele egy kapcsolatba.
Egyébként valószínűleg lesz egy kis "szoktatási időszak" amikor furcsa a törődés és szokatlanul érzed magad, és akkor kell állati tudatosan felismerni és elfogadni a törődést, sőt viszonozni.
" Most 30 leszek, eddig egy hosszú kapcsolatom se volt"
Már bocs, de te egy lúzer vagy! És ameddig erre nem jössz rá, addig az is maradsz! Én későn érő vagyok, de 18 évesen fel tudtam mutatni egy komoly kapcsolatot, 23 éves koromig együtt is voltunk. Hadd ne mondjam hogy 30 évesen hol tartottam már!!!!
Ezt úgy mondom neked, mint aki már bejárta isten 7 világát és találkozott vele.
Teljesen.
Bármennyire át lehet írni.
Van olyan réteg, ami már a részed lesz, míg a testeden keresztül szűrődik az elméd, de ezek hatását is lehet nullázni.
Gyakorold önmagad.
Meditálj.
"Én is sokáig olyan párt szerettem volna, amilyet elképzeltem illene mellém, nem pedig olyat, amilyen én magam is vagyok."
Valszeg az a helyzet velem, hogy én utálom azt, aki jelenleg vagyok. Soha nem akartam ilyen lenni.
Terápia rajtam eddig nem segített. Nehéz eset vagyok.
Az önutálat szerinted segít?
A felismerés és a változásra való törekvés az segít!
Remélem tudsz fejlődni ilyen téren!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!