Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol ismerkednek az emberek manapság?
Tudom, a Covid helyzet megnehezíti az ismerkedést, de ettől most tekintsünk el.
A másik fontos dolog, hogy nem tényeket közlök, abszolút lehet hogy csak én forgok rossz körökben. Azt sem tudom, hogy néhány éve mennyivel volt másabb a dolog, viszonylag fiatal vagyok.
Úgy érzem, hogy a legtöbb ember nem nyitott és lehetőség szerint nem is akar nyitott lenni párbeszédre, a másik megismerésére. Amint van az embernek néhány kötetlen perce, azonnal a telefonjára ugrik.
Például hat éve utazok már szakgimibe/egyetemre vonattal vagy villamossal, de még egyszer sem voltam szem- vagy fültanúja annak, hogy valaki megszólított volna valakit egy beszélgetés erejére. Szokatlannak számítana.
Nem tudom hol lehet sok új embert rendszeresen megismerni. Bulikban, koncerteken általában bömböl a zene és sok a részeges, úgyhogy ott sem érzem működőképesnek a dolgot. Közéleti helyeken síri csönd van, mindenki elektronikázik vagy teljesen kimerült munkahelytől/sulitól. Munkahelyen/suliban mindenki kántálja a "Nem randizunk munkatárssal" szöveget.
A baráti köröm és unokatesói ágaim döntő része zsákutca.
Egyszerűen nem tudom mi maradt. Társkereső appokat még nem próbáltam, de az a félelmem, hogy nagyon pörögnie kell a önmarketingnek és a fake személyiségek kezelésére.
Nyilván egyik felsorolt helyen sem lehetetlen az ismerkedés, mert nagyon sok fiatal kapcsolatban él. Mégis fura, hogy sokan kapcsolatra vágynak, de ritka, hogy ki lehessen építeni egyet.
Nektek mi a bölcsességetek erre?
Az a bölcsességem, hogy nem helytől függ az ismerkedés. Ha van lehetőség, van, ha nincs, akkor nincs.
Én a párom Tinderen ismertem meg, exem is, másik exem videojátékban, harmadikat meg egyetemen. Előtte meg egy gimis évfolyamtársammal jöttünk össze, ő volt az első. A legtöbb barátom is online közösségekből ismerem vagy egyetemről... Szóval szerintem simán lehet ismerkedni tetszőleges céllal, ha nem vagy az a szorongós, beszélgetésre ráfeszülős ember... Ha barátkozni megy, akkor párt találni is megy, ha nem társkeresőn vagy, fölösleges úgy hozzáállni egy még idegenhez, hogy össze akarsz vele jönni. Érdemes megismerni úgy is valakit, hogy csak beszélgetnél egy jót vagy csak szimplán random dolgokhoz keresel társaságot (pl az adott lyukasórában elütni az időt). Aztán lehet, hogy nem vele, hanem majd a tesójával, random haverjával, szomszédjával jössz össze. Nekem is van egy barátom, akit úgy ismertem meg, hogy nem volt máshol hely a kínaiban, csak az én asztalomnál és megkérdezte, hogy leülhet-e. Aztán egy másik barátom tesójával jöttek össze végül. :D
"Nem tudom hol lehet sok új embert rendszeresen megismerni."
Koncert, társasjáték est, táncóra, túracsoport, kvíz est, spontán módon tömegközlekedésre várva/bárhol várakozva ahol más is, munkahelyen, barátokon keresztül, önkénteskedés során, társkereső app.
A legtöbben már neten.
De a legtöbb embernek ugyanakkor esélytelen neten.
A legtöbben álmokat kergetnek.
van az is, ha minden barinőmnek gazdag faszija van, vagy vállalkozó s egyéb...jajj akkor nekem is az kell....
Az internetes ismerkedésről az a véleményem, hogy b**aszhatod ha nem vagy jóképű mert nagyon nagy és nagyon gyors a szórás. vagy....brutál leadod az igényeidet.
A volt meg a lenne volna ha....sajnos az nincs :)
Igen régen más volt a netes ismerkedés is de elmúlt...
Személyes tapasztalatom , hogy a külső az első legfontosabb tényező. Amíg valakinek nem tetszel meg addig nem is léptek át a következő fázisba...a kommunikációra, ergo addig senkit nem érdekel milyen ember vagy mivel foglalkozol míg a külső tényezők nem megfelelőek.
----> de ugyanakkor valahol érthető is.
És továbbra is személyes tapasztalat....35 évem alatt mindenhol próbáltam ismerkedni és sokszor nagyon nagyon kínos helyzetekbe is kerültem, volt, hogy hetekig nem mentem utána oda, és arra :)
De ugyanakkor ugyanott azt láttam, hogy a jóképű srácnak mindenhol sikerül.
Erre kicsit ráb**asztam, mert nem vagyok az....hát ennyi, már elfogadtam.
Neten.
Komolyan, a tizenéves gimis ismerősöm és az 50 pluszos unokatestvérem is ott talált párt.
Társkereső oldalak, randi appok.
"Neten.
Komolyan, a tizenéves gimis ismerősöm és az 50 pluszos unokatestvérem is ott talált párt.
Társkereső oldalak, randi appok."
De azok mind fizetősek, vagy legalább is fizetned kell azért hogy üzenetet küldhess.
Amelyiken meg nem, na ott meg egyből minden ok nélkül tiltanak a nők.
6
Nem az app kerül pénzbe, hanem az emberi ostobaság. Az én ismeretségi körömben is neten ismerkedett meg a legtöbb pár. Senki sem fizetett érte semmit. Aki meg nyomorék ahhoz, hogy felkeltse a másik érdeklődését egy jó beszélgetéssel, azon a prémium csomag sem segít.
"Úgy érzem, hogy a legtöbb ember nem nyitott és lehetőség szerint nem is akar nyitott lenni párbeszédre, a másik megismerésére. Amint van az embernek néhány kötetlen perce, azonnal a telefonjára ugrik."
Honnan tudjuk h te nem ebbe tartozol ugyanugy? :D
Normális emberek bárhol és bármikor. A többi meg mit számít?
Ha tetszik valaki, akkor odamegyek a boltban, postán, rendelőben, kúton, vonaton,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!