Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az EdinaLujza féle Instagram influenszer csajokat csak a milliomos hiperalfák kapják meg?
A TikTok videói alapján igen nagy luxusban és kényelemben élnek a pasijával. Elit helyeken nyaralnak, folyton IKEA-ba mennek tízezreket (vagy többet) költeni. Egy ilyen szintű nőhöz az a belépő hogy férfiként a felső 10%-ba tartozz külsőleg és sok pénzed legyen?
28/F
20.
Pont ez az, hogy a többség számára ez amit te lefikázol már extrának számítana, mert a legtöbb helyen éhbért (sem) adnak, ahol meg igen, ott lehet szépen öt ember helyet dolgozni. Ritka a kivétel, és ahhoz már egy nagy-nagy-nagy adag szerencse (vagy sunyi, simulékony természet, a főnök talpának - jobb esetben - nyalása is szükséges)
(Persze kivéve a gyakori, ahol tudjuk-tudjuk, hogy mindenki "informatikus" és fél óra munkával keresnek ennyit, de őket ne számítsuk, mert tipikusan bemondás alapú)
Rá kellett keresnem, hogy ki ez a csaj. Tipikus átlagosnál kicsit szebb pitsa, aki a netnek köszönhetően lett "sztár", mert a sok nyomorék csorgatja rá a nyálát. Kinézetre a az "osztály legszebb csajai" között van, tudjátok, mint suliban amikor minden osztálynak volt 2-3 jó csaja. Semmi extra.
A pasija meg minden csak nem "hiperalfa"...
A videók alapján nem élnek annyira nagy luxusban, inkább azt mondanám, hogy az átlag nagy(obb) városi középosztály, két dolgozó, normális bevétellel rendelkező ember.
21
Dehát én nem is fikázok!
Nem informatikus vagyok, hanem HR.es egy SSC-ben, a férjem pedig mérnök! Nem szakadok meg, de nem is lehet "lazázni" - Sajat erőmből kerültem ide be! Nem nyaltam, nem terpesztettem! Viszont sokat tanulam, és nyelveket beszélek!
23-as jól írja! Átlag középosztály.
Átlag... Pedagógus: 180-240EFt. Ügyintéző: 180-300EFt. Eladó: 140-220EFt. Szimpla kisteher sofőr alkalmazottként: 250EFt. Stb...
Kb. ez a realitás, bár tudom a gy népe 19 évesen már 800 kilót visz haza 4 órás munkával.
25
Átlag KÖZÉPOSZTÁLY. Értelmezzetek már szöveget bmeg. Igen a középosztály eltűnőben, vannak a csórók és a jól keresők és ennyi, de attól még létezik, ha csökkenő is, az a réteg, ami a kettő között áll. Nem, nem kerestem 18 évesen 800 ezret, de fővárosban élve bármelyik műszaki/informatikai/közgazdasági végzettséggel lehet keresni havi 4-500 nettót, ami nagyjából egy ilyen életszínvonalt eredményez, főleg ha nem csupasz seggel a nulláról kell indulni, mert a szintén kõzéposztálybeli családodtól így vagy úgy ingatlanhoz jutottál.
Ne tegyünk már úgy, csesszétek meg, mintha akármelyik multinál nem keresnének az emberek egy kicsivel jobb tudással nettó 300-600 ezer forint körül, mert falnak megyek a hülyeségtől. Ebben élek, látom, hogy mi a helyzet, látom, hogy Budapesten viszonylag általános ez... Ebben nincs SEMMI extra, akkor sem, ha az átlag ezalatt keres. Komolyan. Attól, hogy a vidék lehúzza a pesti átlagot, bizonyos körökben még ez az anyagi helyzet általános.
26.
Akkor erre a rétegre hibás a "közép" kifejezés alkalmazása, mert már rég nem a "közép" életmódja a "havi többmilla bevétel" és régen sem volt az (inflációval átszámolva). A 450 nettó feletti értékek is egyedül a főváros jobb kerületeiben gyakori.
Így félig igazad van, félig nem, mert ez már nem középosztály, hanem kb. az amit régen "polgárinak" neveztek még Horthy-rendszerben. Egy szűk, gazdagabb réteg akik ugyan nem arisztokraták vagy mágnások, de bőven az átlag feletti az életmódjuk.
Az "átlagfizetés" helyett is jobb lenne "medián-fizetést" - nettóban - nézni, mert az átlagot nagyon torzítja a politikusok kétmilliós nettója, továbbá egyes rétegeket leradíroznak az ilyen felméréseknél - így azért könnyebb a valósnál magasabb számot kihozni - ennek politikai érdekeit nem nehéz kitalálni ("Magyarország jobban teljesít", ha csak kényünk-kedvünk szerint számoljuk a dolgokat és nem ténylegesen minden "szabad" nagykorút, akkor ez a medián meg átlagfizetés is jóval alacsonyabb lenne, mint a jelenlegi propagandában)
Tehát a "közép" nem "középen" van. A "közép" inkább a dolgozók felső tizede és a polgári réteg alja. Egy olyan világban pedig, ahol egyre kevesebben birtokolnak egyre nagyobb hányadot - egyre inkább "feljebb tolódik" az amit klasszikusan "középrétegnek" titulálnak.
27-es: az átlagbér valós, akármennyire furcsának is tűnik, és arányaiba na politikusok fizetése nem torzítja annyira, egyrészt mert kevesen vannak, másrészt meg annyival a HIVATALOS bérük nem magasabb, hogy extra kiugró értéket generáljon. A fizetés meg ugye azokra vonatkozik akik alkalmazottak és kizárólag a hivatalos, legaláis bevételeket tudják mérni.
Egy gyári melós ma Magyarországon simán megkeres 250-300 ezret nettóban. Az más kérdés, hogy mindezt hány óra munkával, de ezt nem is mérik.
Szóval két átlag melós bére nettó 500-600 ezer. Ez nagyjából a középosztály legalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!