Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Összejönnétek egy egyébként szimpatikus lánnyal, ha elmondaná, hogy borderline személyiségzavara van (de jár terápiára)?
Figyelt kérdés
A kérdés csak félig szól rólam, ugyanis nekem van párom, így nem ilyen szempontból érdekelnek a válaszok.2021. dec. 9. 22:25
21/37 anonim válasza:
Olvasva a válaszodat kedves kérdező, nem akarok a párkapcsolatotokban kutakodni, de felmerült bennem az a kérdés, hogy neked ez milyen súlyos? Milyen gyakran jön elő, és mi az ami előhozza belőled? Tényleg nem kutakodni szeretnék, csak önmagában a téma érdekes..
22/37 A kérdező kommentje:
#19: Márpedig a borderline nagyrészt egy hosszabb távon fennálló trauma miatt alakul ki, és a drága exem ezt biztosította is. De igazad van, megmondom a pszichológusomnak, hogy tévedett, a gyakorikérdésekről valami idegen jobban tudja, hogy mitől lettem borderline...
2021. dec. 11. 02:00
23/37 A kérdező kommentje:
#21: Szerintem elég súlyos. :/ De hát mihez képest, vannak nálam rosszabbak is azért. Mindig jelen van, kérdés, hogy mekkora mértékben. Van, amikor tudom kontrollálni, és pár perc alatt túlteszem magam a dolgokon magamban, és van, amikor az egész átcsap egy pszichózisba. Meg nagyon sok az átmenet is. Egy pár állandó triggert már megfigyeltem, de sose lehet tudni, hogy mikor jön valami újabb.
2021. dec. 11. 02:03
24/37 anonim válasza:
Ahham.. Amióta elkezdted a terápiát azóta mennyit javult a helyzet? Mennyi időt fog majd igénybe venni, mire azt mondhatod, hogy minden rendben van innentől kezdve? Amúgy már az is valami, hogy nem hagyod ezt az egészet elharapózni és teszel ellene.. Biztos megterhelő lehet, a magánélet és egyéb dolgok mellett még evvel is foglalkozni. Nem mint ha nem lenne meg mindenkinek a saját ügyes bajos dolga,ha valakinek nem ilyen problémája van, akkor ott van valami egészen más..
25/37 A kérdező kommentje:
Még nincs egy hónapja se, hogy járok, szóval még nincs változás. Főleg, hogy most még csak pszichiáterhez és pszichológushoz járok egyénire, de a csoport (ami miatt DBT a DBT) csak jövőre fog indulni. Elvileg 32 hetes a terápia (a csoport + mellette az egyéni), de szükség esetén megismételhető. Szóval vannak statisztikák arról, hogy van, aki 32 hét után meggyógyult teljesen. Viszont mindenhol az egekig magasztalják a DBT-t, azt mondják, hogy már 2 hét után is érezhető a változás. És vannak, akiknek évek kellenek, de végül ők is meggyógyulnak. És nyilván ott van az ellenpélda is, akiknek nem használ. De szerintem az egy jó alap, hogy én tényleg szeretnék meggyógyulni, hiszek a terápiában, és foglalkozok vele.
2021. dec. 11. 09:59
26/37 anonim válasza:
#22 Leggyakrabban a kisgyermekkori szülő-gyerek kapcsolat instabilitása van a háttérben. Teny, hogy létezik indukált személyiségzavar is.
Kívánom, hogy legyen igaza a terapeutádnak. Sok sikert a gyógyuláshoz.
27/37 anonim válasza:
Világos.. Hát sok sikert és kitartást hozzá! Majd 32 hét múlva azért írj majd ide, hogy hogyan sikerült és mi változott :D
28/37 anonim válasza:
Igen.
Egyszer volt egy exem, 4 évig voltunk együtt. Másfél év alatt kb teljesen kigyógyítottam ebből a betegségéből.
Nem zavarna ha megint meg kéne csinálni, szeretek foglalkozni mások elméjével, érzelmeivel.
30/37 anonim válasza:
Hát azért elég nagy dolog, ha talál egy borderline-os ember valakit, aki türelmes hozzá. Aki elnézi a dolgait és mindig foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!