Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Összejönnétek egy egyébként szimpatikus lánnyal, ha elmondaná, hogy borderline személyiségzavara van (de jár terápiára)?
Egyik nap kedves, mond valamit, hogy mit lehet, mit szeretne. Úgy is viselkedik. Keres, kedves, figyelmes, éjjel-nappal napokig odavan. Másnap ugyanezért hőbörög, hogy hogy mertél ilyet, meg olyat csinálni. Ami előtte napokban még normális, magától értetődő volt...
Hirtelen más lett a fontosabb. Előtte laza, keres, kedves, másnaptól nem lehet szóbaállni vele. Elüldöz, nem jut eszébe az ember, mert fontosabb dolga van. Olyankor semmibe sem vesz.
Ugyanazért leszíd és kikel magából, ami előtte nap megmosolyogtatta. És nem veszi észre. Napokig kedves, egész nap. Utána eltűnik, kioktat és lehord mindennek, mert valami más miatt bekattan. Olyan hangulatember, akit nem lehet elviselni, mert tönkre tesz mindenkit és mindent. És nem veszi észre magán. Majd megint előkerül, ha megint kell valami, akkor rájön, hogy jó veled, de csak addig tart, amíg megint lesz hirtelen valami fontosabb. Onnantól kezdve megint csak akadály vagy és útban vagy és minek létezel...
Empátia = 0.
Nem!
#12-13: Sajnos nálam is hasonló dolgok vannak, azzal a különbséggel, hogy én ugyanazokra a dolgokra általában ugyanúgy reagálok, már megfigyeltük, hogy vannak bizonyos triggerek, amik előhozzák belőlem az érzelmi kitöréseket.
#14: Engem ez sokkal inkább a nárcisztikus "exemre" emlékeztet, aki miatt borderline lettem. 🙃 Ő viselkedett így, és tett tönkre teljesen, annyira, hogy előhozott belőlem egy mentális betegséget.
#16: Jó eséllyel meggyógyít. Persze nincsen 100%-os garancia, és lehetséges, hogy meg kell ismétleni akár többször is a terápiát, de nézz utána a DBT-nek, nagyon jó statisztikák vannak aról, hogy ez a leghatásosabb módszer a borderline végleges gyógyítására.
Borderline vagyok, én már úgy vagyok az egésszel, hogy aki megijed attól, hogy kiejtem a számon a diagnózist, azzal amúgy sem tudnék mit kezdeni. Teljesen mindegy ilyenkor, hogy a valóságban hogyan viselkedem, én senkit nem győzködök, ha ennyire eldöntötte előre, hogy milyen lehetek.
Magasan funkcionáló vagyok, de így sose emelem ki az elején, nem kezdem el magyarázni, hogy miben vagyok más egy kevésbé szerencsés borderestől, hogy mennyire tudom kontrollálni magam.
Aki pedig empatikusan áll hozzám alapból, nem ijed meg és a bántalmazott, érzékeny lányt látja bennem, aki szeretetre vágyik és nem azt, hogy hogyan tudnám én őt bántani a jövőben, az egy főnyeremény. A terápia pedig sokat javít persze.
"a nárcisztikus 'exemre' emlékeztet, aki miatt borderline lettem"
Nem miatta lettél borderline, ebben biztos lehetsz. A borderline-ok és a nárcisztikusok gyakran alkotnak párt.
Borderline-osként sose leszel teljesen gyógyult, de a terápia segítségével megtanulhatsz úrrá lenni a problémán, hogy ne ragadjanak el az érzelmeid, és ne terheld a szeretteidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!