Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ismerkedési szempontból hülye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedési szempontból hülye voltam, hogy huszonévesen végig egy saját lakásra spóroltam? 29/F

Figyelt kérdés

Átlagon felüli alkalmazotti fizetés és takarékoskodás miatt ott van a számláimon félretéve szinte egy lakás ára 29 évesen és a következő fél évben veszek is majd valamit. Azért is jött össze ez, mert direkt albérletben lakótárssal lakom, nincs kocsim, nem járok évente többször külföldre nyaralni, nem márkás ruhákban járok. Ez mellett a pénz egy része a tőzsdén volt korábban és ott is nyertem néhány milliót, az is előbbre vitte a dolgokat, bár a meglévő pénz 80%-a anélkül is meglenne.

Mégis egy marhának érzem magam sokszor, mert más ismerőseim, mnkatársaim, haverjaim, akiknek semmi félretett pénze/vagyona, viszont elköltik a legtöbb pénzüket autó fenntartására, nyaralásra, drága ruhákra, egyedül nyögnek egy albérletet, nekik általában több sikerük van a nőknél. Régen még oké nem számított annyira ez, mondjuk 25 éves kor előtt, de ahogy idősödik az ember egyre inkább, főleg hogy én se már 20 évesekkel ismerkednék. A legtipikusabb sztori, hogy egy nőnél ismerkedéskor hamar kikerülök a képből, amikor azt látja szerényen élek jelenleg. Nyilván ezeket nem mondom el ismerkedéskor, hogy mennyi félretett pénzem van a korombeliekhez képest vagy jövőre lesz lakásom. Azt viszont látják, hogy még nincs kocsim, albérletben élek lakótárssal, nem hordok drága ruhákat, nem járok évente többször külföldre nyaralni. Kérem aki csak a PC választ jönne ide beírni, hogy neeeeem, egy férfi elsőre látható anyagi körülményeinek egyáltalán a világon semmi (0%) köze a pártalálás sikerességéhez az inkább ne is írjon. Azért gondolom, hogy nem a kinézetemmel, vagy a dumámmal van baj, mert régen fiatalon 25 éves korom előtt voltak barátnőim és manapság is szót értek a nőkkel, nincsenek ilyen jellegű gondjaim.

2021. nov. 15. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Én azt nem értem, hogy miért nem lett volna jobb hitelre venni egyet akkor 3-4-5 évvel ezelőtt, amit mára kifizetsz/előtörlesztesz, és akkor gyakorlatilag pontosan ugyanúgy élnél, mint az ismerőseid az albérletben, csak saját lakásban. És akkor nem lehetne ez a kifogásod, hogy mert biztos nem látszik meg rajtad az anyagi oldalad.

Nem mondom, hogy 0% -ban számítanak az anyagiak a párkeresésben, de azért nem ilyen direkt a kapcsolat. Ha nem nyaralsz, nincs autód, nem mész sehova, nem csinálsz semmit, akkor a nő mégis milyen életre számítson melletted? Mármint ugye mindig a jelenben gondolkodunk, mert jövőbe senki se lát. Most elképzellek mondjuk két évvel ezelőtt, beszélsz 27 évesen egy 25 éves csajjal, akinek szimpi vagy, de nem mentek el sehova kirándulni, mert nincs mivel meg amúgy sem költesz vonatra, nem hívod el vacsorázni, mert spórolsz, nem mentek Balatonra nyaralni, mert spórolsz, szóval érted, a nő, aki éveket szánna rád a fiatalságából, amikor még van ereje és vágya bulizni, világot látni, mindenfélét csinálni, miért lenne veled, aki nem csinálsz semmit, mert spórolsz egy jövőbeni lakásra, amihez nyilván a csajnak semmi köze nem lesz, és lehet mire megveszed, már együtt sem lesztek? Szóval itt inkább ez lesz a probléma gyökere, nem az, hogy H&M-ből öltözködsz és nincs autód.

2021. nov. 15. 12:36
 12/20 VincentLaw ***** válasza:
53%

"miért nem lett volna jobb hitelre venni egyet akkor 3-4-5 évvel ezelőtt"

Ezzel én úgy voltam 5-6 évvel ezelőtt, hogy 4 fundamentával nekivágtam, és mire kifutnak, addigra a 4 összegéből minimális hitellel tudok majd lakást venni (az akkori árakkal néztem). Na mire eltelt az a 4 év, minden a duplája lett (köszi kormány, a hülye 'családtámogatási' kedvezményeket).

Nyilván ha ezt tudtam volna, nem megyek bele a fundamentába, hanem ott helyben veszek inkább lakást hitelre (még úgy is jobban jártam volna, mint 4 évvel később). De mint ahogy te is írtad "jövőbe senki se lát".

2021. nov. 15. 14:41
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Én is elkövettem ezt a hibát, inkább el kellett volna baszni a pénzt, mert az állam az inflációval, CSOKkal és társaival még meg is szopatott.
2021. nov. 15. 16:19
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Én is hasonló következtetésre jutottam a napokban. Ha nőt akarss szerezni, költekezned kell.

A nők logikája kb. ez: nekik kell a talpraesett, életrevaló férfi. Egy férfi szerintük akkor életrevaló ha van pénze. De miután sok sajnos az olyan férfi aki fűt-fát beígér a nőknek, azt is hogy neki mekkora vagyona van, ezért a nők kénytelenek azt nézni mennyire költekező a férfi.

Ezért szeretik a nők ha nagylábon élsz. És ez a korral csak egyre rosszabb lesz.

2021. nov. 15. 16:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Egy kérdésem van, miért nem mentél ki külföldre dolgozni mondjuk két évet? Ugyanennyi pénzt spóroltál volna össze és már mondjuk 25 évesen szórhatnád a fizetésed.

Én most az tervezem, hogy gyűjtök 2-3 év szakmai tapasztalatot -kettő már megvan ebből- közben megtanultam társalgási szinten németül, aztán megpályázok egy ausztriai állást, ott lehúzok egy évet, aztán ha már perfekt leszek németül, akkor irány Svájc kétszer annyiért, ott egy év alatt ha takarékos vagyok megkeresem egy kis saját lakás árát.

2021. nov. 15. 17:34
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

1. Nem kéne egyből szélsőségekben gondolkozni, ennyire azért nincs rossz életem.

-(Ahogy te fogalmaztál) Dugni szoktam, évente 1-2 alkalmi partnerem van, ami néha egy darabig való összejárogatás is. Csak ez egyáltalán nem elégít ki és nem is erre vágyom. Párkapcsolatot, illetve arra való nőt nem találok.

-Láttam valamit a világból. Összesen 2 évet dolgoztam külföldön is huszonpár évesen és azért gyerekkoromban és egyetemistaként elmentem még pár helyre nyaralni, vagy pl. érdekes helyekre nyári munkákra. Belföldön túrázni néha most is szoktam.

-Kocsi nélkül eddig is tudtam élni. Ezután is maximum presztízsből lenne, hogy legyen, de nem vagdosom az ereimet amiért nem volt eddig.

-Nincs jó ruhám? Azért nem csövesként járok. Márkás ruháim nincsenek.

2. Köszi! Ismerkedtem eddig is, csak az utóbbi években nem találtam párt.

3. Akkor mi miatt, mester? De nehogy egy sornál hosszabb kifejtős választ írj.

4. Szélsőségekben gondolkoztál te is egyből, mint az 1. válaszoló. Nem ilyen a helyzetem, amit írsz. Amiket az 1. válaszolónak felsoroltam magamról, azokat neked is mondom ugyanúgy. Sőt képzeljétek még bulikba vagy programokra is el szoktam járni a mindennapokban (csak nem hagyok ott tízezreket). Viszont egyedül vagyok az életben és a családomtól se lakást nem fogok kapni, se örökölni, se még egy néhány milliós támogatással nem dobnak meg, ami önerőre elég (ha más nem, ez utóbbi azért elég gyakori a környezetemben). Ezért nekem fontos volt ezt minél hamarabb előteremteni. A legtöbbje amit írtál nem igaz, mert eddig is éltem, csak kevés pénzt költöttem el abból, amit megkerestem.

5. Akkor újra leírom. Volt régebben 4 éves, vagy pl. 2 éves kapcsolatom is tizenéves koromtól kezdve 25 éves koromig. Manapság is beszélek nőkkel, vannak csaj haverjaim, tudok kommunikálni velük. Külsőre rendben vagyok. Ezeken nem tudom mit nem lehet érteni. Amiket az 1. és 4. válaszolóknak írtam magamról, azokat neked is mondom. Miért kell szélsőségesen gondolkodni egyből, hogy valaki vagy csak Casanova vagy csak mindenben szerencsétlen lúzer lehet?

11. Amit a 12-13-as válaszolók is írtak. Mert nem láttam előre 4-5 éve, hogy a lakásárak ennyire el fognak szaladni. 2008 és 2013 közt pl. folyamatosan csak estek. Ma már nyilván könnyű ezt így megkérdezni, amikor látjuk a múltat, de az akkor még csak a jövő volt. Egyébként az a szerencsém, hogy nem a bankszámlán rohasztom a gyűjtött pénzt, hanem legalább kamatoztatom és valamennyit tőzsdéztem is vele, szóval annyira nincs nagy veszteségem ezek miatt, mintha 5 éve vettem volna lakáshitelre valamit. Ami pénzem van, annak a 30%-át nem én gyűjtöttem, hanem az már a pénzemen elért kamat vagy tőzsdei nyereség.

14. Nagyjából én is ezt látom. Ezek után megpróbálok jobban költekezni majd, csak sajnos amúgy is ilyen vagyok, hogy inkább a biztonságra játszom anyagi tekintetben. (Inkább a számlámon legyen elég pénz, hogy sose kelljen baleset/betegség/munkanélküliség/stb miatt megszorulni.)

15. Dolgoztam külföldön, de nem a szakmámban, inkább csak olyan világlátás jelleggel. Sikerült ott is félretennem pármillió forintot, de nem ezen volt a hangsúly. Piacképes szakmám van, amivel itthon is jól keresek és úgy láttam itthon is tudom valamire vinni anyagilag. Kis túlzással 6 év alatt megspóroltam itthon is egy lakás árát huszonévesen, ami a legtöbb embernek itthon is lehetetlen lenne. De nem akarok lebeszélni senkit a külföldről, te vágj bele mindenképp! Mai fejjel lehet én is kimentem volna Londonba 5 éve egy pár évre tőkét gyűjteni.

2021. nov. 15. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj az ha spóroltál, vedd meg a házat/lakást és remélhetőleg egész életedre meg lesz oldva a lakhatásod.

Nem értem azokat akik szerint ha valaki nem költekezik akkor nem él? Az az élet, hogy folyamatosan harácsolunk, meg mindenféle fostos tárggyal vesszük körül magunkat?

Én nem érzem ezt így. Az viszont valóban igaz, hogy a nőknek az kell ,hogy költs, hogy látszódjon rajtad, hogy költesz, mert ez azt jelenti, hogy rájuk sem fogod sajnálni. Szóval menő(bb) autó (akár erődön felül), menő, divatos rongyok, használati tárgyak stb. szükségesek... DE! Csak egy bizonyos korig. Te már nem abba a korosztályba tartozol, hogy ezek számítsanak szerintem. A 20-on éves kis csajoknak fontosak ezek még, mert azt hiszik ezek a fontos dolgok. A 30+-os NORMÁLIS nők, már inkább az érzelmi és értelmi érettséget keresik, stabil egzisztenciális háttérrel. Ez lehet úgy is, hogy szórod a pénzt, de baromi sok bevételed van, vagy úgy is, hogy megfontoltan költesz.

Sokszor gondolkoztam már el azon, hogy mire költeném pl. ea lottó főnyereményt, mondjuk pár milliárd ft-ot. ÉS igazából mindig arra jutok, hogy nagyjából semmire.

Mert mi történne, ha most vennék egy pl. egy házat, vagy valami luxusingatlant? Jobban érezném magam tőle? Aligha. "Menőbb" cuccokban járnék, jobb lenne ettől? Nem. És amúgy sem akarnék máshogy kinézni, a mostani külsőmre van pénzem, egyszerű letisztult dolgokat szeretem és amúgy is úgy vagyok vele, hogy bizonyos dolgok egy bizonyos ár felett már nem érnek annyit. Pl. hiába lennék milliárdos akkor sem vennék fél millióért egy telefont, mert SZERINTEM nem ér ennyit egyik sem.

Szóval nem hiszem, hogy azon múlna, hogy valaki "él-e" vagy sem, hogy mennyit költ és mire. A legtöbb dolog úgyis csak a fejünkben létezik és tőlünk függ hogy fogjuk fel ezeket, hogyan tekintünk a világra.

2021. nov. 16. 09:41
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 egyetértek a gondolatmeneteddel, nagyon érett gondolkodásra vall. Csak az a problèma az emberek nagy része nem így gondolkozik.

És így közelítve a 30hoz oda jutottam hogy választanom kell: olyan nővel jövök össze, aki intelligens, igényes, képzett, jólnevelt, stb. DE emellett kénytelen vagyok részben pénzzel meggyőzni, vagy pedig más, sokkal életbevágóbb téren kell leadnom az igényeimet. Akkor már inkább az előbbi.

2021. nov. 16. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:
28%
Kerdezo, akkor miert zarta ki a penzgyujtes az ismerkedest? Mert te most a kettot egymassal szembe allitottad. Kb ez jott le: Azert nincs nom, mert lakasra sporoltam, nem pedig koltottem a penzem. Nem a penzkoltestol lesz baratnod. Es nem a sporolas miatt nem lesz. Egyszeruen elszaladt feletted az ido, ami korabban eleg volt egy parkapcsolathoz, most mar nem eleg. Megrekedtel egy szinten az erettsegben es elkezdett noni a lemaradasod.Ez amugy latszik mar a kerdes feltevesen is. Nyeretlen tinik tesznek fel ilyen kerdeseket a nokrol. Oke, bemondtad, hogy volt baratnod, igy a kulsodre sem tudod fogni, de a penzed, vagy annak velt hianya sem valasz a helyzetedre.
2021. nov. 16. 13:06
 20/20 anonim ***** válasza:

De miért lenne lemaradva a kérdező? Pont ez a lényeg, hogy nincs és nem függ ez attól, hogy spórolt-e vagy sem!

Van aki 40 évesen van aki már 14 évesen megtalálja az "igazit" (ha egyáltalán létezik ilyesmi).

Nincs lemaradva senki, mindenki a saját tempója szerint éli az életét.

És igen, az is előfordulhat, hogy valakinek nem jut pár, soha nem lesz igazán jó párkapcsolata. Nagy ügy. Nem az első eset lenne és nem is az utolsó. Ez független a pénztől a külsőtől, még a személyiségtől is. Vannak atom gazdag emberek akik örök életükre sikertelenek lesznek a párkapcsolatok terén, függetlenül attól, hogy pl. az üzleti életben mindent elérnek.

2021. nov. 16. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!