Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavar téged, ha a kiszemelt akcentussal, tájszólással beszél?
:D Nem velem hadakoztál, nem írtam számot. :D Én pl. el is vesztettem a fonalat, nem az volt a kérdés, hogy kinek milyen reprezentatív felmérései vannak a témában. :D
33, 31, 24, 21, 17 voltam.
Gáz lenézni a másikat az akcentusa miatt, akkor is, ha magában teszi az ember.
Ez nekem olyan kicsit, mint mikor azt mondják, hogy a magyarok ilyenek-olyanok. És akkor belegondolok, hogy "hmm, én is magyar vagyok, és rám ez nem igaz: lehet, hogy ez más nációkkal is így van?".
Mert ha akárhonnan idejön egy ember, és megismer engem, majd hírét viszi, hogy milyenek a *magyar nők* - hát nem olyanok, ÉN vagyok olyan. Azt meg nem fogja tudni, kit nézek le, csak ha elmondom neki.
Nem zavar, sőt kifejezetten érdekel, hogy más tájegységeknél milyen szavakat használnak vagy miért ejtenek másképp szavakat. Két volt barátom is tájszólással beszélt, az egyikük zalai volt (ott azért annyira nem hallani), másikuk palóc, szóval gondolhatjátok. :))
Kifejezetten tetszik egyik-másik tájszólás, és ettől szép a magyar a nyelv (meg minden más nyelv is, mert ahogy írták, "tájszólások" mindenhol vannak, lásd német vagy az angol és az ausztrál közötti különbségeket már ne is említsük). Unalmas ez az uniformizálás, hogy mindenkinek egyformán kell beszélnie.
Persze, én a rendes tájszólásokra gondolok. Tájszólás alatt sokan a cigánnyal kevert proli magyarra asszociálnak egyből.
"Ehhez kapasbol tarsul a gyari betanitott munka is.
Vagy az alacsony értelmi szint is."
Munkám miatt, mivel vizsgát szervezek, egyetemi tanárokkal, docensekkel, adjunktusokkal, főorvosokkal beszélek rendszeresen. Hallanád némely szakmailag elismert, magas végzettséggel bíró vizsgáztatót Szöged környékéről... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!