Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Zavar téged, ha a kiszemelt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavar téged, ha a kiszemelt akcentussal, tájszólással beszél?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy olyan szavakat használ, amit nem ismersz, hanem csak egyszerűen máshogy ejti a szavakat.
2021. nov. 2. 22:53
A kérdező szavazást indított:
Zavar
Nem zavar
57 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az akcentustól függ
2021. nov. 2. 23:19
 2/52 anonim ***** válasza:
100%

lehet bántó is, de nagyon kellemes is

de ez a tájszólás nélküli emberek esetén is így van

2021. nov. 2. 23:46
 3/52 anonim ***** válasza:
16%
Ha kulfoldi, nem zavar. Ha magyar akkor zavarna, az anyanyelven beszeljen normalisan. (Nem erdekel, ha videki, a tv-ben normalisan beszelnek, megtanulhatta volna.)
2021. nov. 3. 00:00
 4/52 anonim ***** válasza:
72%
Az akcentus egy külföldinél aki nem itt született szinte természetes - ezt el kell fogadnod. A tájszólás... a mértékétől függ. Az hogy valakinek van egy kis tájszólása no problem, az emberek többsége nem nyelvész professzor hogy meghallja. Ha viszont nagyon ízes a beszéde, mint aki most gyütt' fű' a tányárú' he' - na az már tud zavaró lenni.
2021. nov. 3. 00:02
 5/52 anonim ***** válasza:
80%
Ha zavarna nem lenne kiszemelt. Amúgy a mértéktől függ. Amikor a szabolcsi barátaimnál járok, már fel sem tűnik, mikor ott vagyok, simán mondom, hogy megyek nálatok stb. Átveszem a tájszólást is. Ugyan ez biharban is. Mikor azt akarom, hogy figyeljenek rám, akkor élek még ezzel a lehetőséggel, rendszerint sikerrel.
2021. nov. 3. 00:23
 6/52 anonim ***** válasza:
86%

engem inkább szórakoztat és nevetek rajta.

hogy ott a gyönyörű 10 pontos csaj, de mivel kárpátaljai ezért olyan tájszólása van, hogy állandóan elröhögöm magam, a -gyere mán ide, emigye tegyed má', megfele kellene meg ilyeneken, meg azon, hogy beszélgetés közben beszúrok neki megtanult ukrán szavakat és nem veszi észre, hogy nyelvet váltottam és válaszol.

2021. nov. 3. 01:12
 7/52 anonim ***** válasza:
85%

"Ha magyar akkor zavarna, az anyanyelven beszeljen normalisan. (Nem erdekel, ha videki, a tv-ben normalisan beszelnek, megtanulhatta volna."

az "anyanyelv" kifejezéssel a lényegét találtad el: azért beszél tájszólásban valaki, mert hozzá az anyja (apja, családtagjai, barátai, igazából kb. mindenki) így beszélt, úgy nőtt fel, úgy töltött el abban a közegben sok-sok évet, hogy ez volt körülötte a normális. erről még ha akar az ember, akkor sem tud csak úgy leszokni, valamennyi nyoma gyakran ugyanúgy marad, mint a külföldi ember akcentusa.

2021. nov. 3. 01:34
 8/52 anonim ***** válasza:
85%

Hetes, köszi, hogy leírtad, így nekem már nem kell, pont hasonlót szerettem volna írni. :))

Kérdező: nem nem zavar.

2021. nov. 3. 01:49
 9/52 anonim ***** válasza:
67%

Hú a kolis időszak.. nézd milyen csajok 👀

Csajok kinyitják a szájukat:

Jájmá heeee gyeremáinni julcsi áháháhhhááá hihiiiiii huuuuuuu

🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

2021. nov. 3. 03:18
 10/52 anonim ***** válasza:
80%
Zavarna. Megszoktam, hogy ha azt hallom, hogy "mindég", akkor bele kell tennem az alanyt minden mondatba, különben értetlenkedés lesz.
2021. nov. 3. 03:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!