Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Zavar téged, ha a kiszemelt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavar téged, ha a kiszemelt akcentussal, tájszólással beszél?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy olyan szavakat használ, amit nem ismersz, hanem csak egyszerűen máshogy ejti a szavakat.
2021. nov. 2. 22:53
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
44%

18, inkább beszéljen nagyon durva tájszólással, minthogy buta legyen a gondolkodása. ;) Mert tudod, a kettő nem zárja ki egymást! ;)

Keress erre rá a neten, hogy dialektusok, hangképzés. Ha belemélyedsz, talán megérted. És tudod, nincs mindenkinek pénze magánórákra járni.

Sajnálom, hogy be vagy szűkülve.... :(

2021. nov. 3. 10:59
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

"Cégvezetoket programozokat orvosokat rendóroket stb stb még soha nem hallottam tájszólással beszélni."

Vidéki vagy? Csak mert nálunk a felsorolt foglalkozások képviselői is gyakran tájszólásban képzik a hangokat. Sisák Imre speciel tizenhat éven át volt pásztói polgármester, négy éven át országgyűlési képviselő, pedig eléggé üt a palóc tájszólása:

[link]

(aztán jól leszerepelt a kiszivárgott zsidózásával)

2021. nov. 3. 11:02
 23/52 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként más népeknél sokkal nagyobb eltérés van a dialektusok között, mégsincs lenézve az, akinek érezni a beszédén, hogy melyik térségből származik. Nálunk meg ezt a csekély eltérést is kiiktatnák "beszéljél már normálisan" felkiáltással. Én ezt nem értem.
2021. nov. 3. 11:04
 24/52 anonim ***** válasza:
100%

* A nem zárja ki alatt azt értem, hogy ha valaki tájszólással beszél, akkor attól lehet okos, talpraesett, értelmes... Nagyon buta gondolkodásmódra vall, ha valaki emiatt kevesebbnek látja a másik embert, holott neki ez az anyanyelve, csak máshogy képezték a környezetében a hangokat, mint a tiédben...

Szóval inkább legyen ilyen valaki, minthogy pökkhendi, másokat előszeretettel megbélyegző, beszűkült, csak azért, mert nem tud vele gördülékenyen kommunikálni elsőre... Gratula az ilyen embereknek, innen is!! ;)

2021. nov. 3. 11:06
 25/52 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként más népeknél sokkal nagyobb eltérés van a dialektusok között, mégsincs lenézve az, akinek érezni a beszédén, hogy melyik térségből származik."

Ez nincs így. Stephen Colbert ugrott be rögtön, mert róla olvastam is, wikin az early life-nál:

"As a child, he observed that Southerners were often depicted as being less intelligent than other characters on scripted television; to avoid that stereotype, he taught himself to imitate the speech of American news anchors."

Amerikában is sztereotípia, hogy a legtöbb tudós nem úgy beszél, mint Matthew McConaughey.

De ha nem tudsz bizonyítékot hozni, hogy egyedül Magyarországon van lenézve a tájszólása miatt valaki, elég bátor dolog ilyet kijelenteni.

2021. nov. 3. 11:13
 26/52 anonim ***** válasza:
100%
#25 Amerikáról nem tudok nyilatkozni (ellenpéldát mindenre találni), a nagyobb nyugat-európai országokban egészen biztosan kevésbé van lenézve. Ott annyi az elvárt, hogy értsék a többiek, mit akarsz mondani, ne legyen tele a beszéded mások számára ismeretlen szavakkal. De az, hogy ne maradjon érezhető nyoma a tájszólásodnak, nagyon sok embernél szinte lehetetlen vállalkozás. Semmi ilyesmi, mint nálunk, hogy ha egy kicsit mélyebben jön ki az "á" betű, a fővárosi lakosság nagy részénél egyből bekerülsz a "lapátolásra született tróger" kategóriába.
2021. nov. 3. 11:24
 27/52 anonim ***** válasza:
56%

És ennyire jól ismered a nyugat-európai országokat, hogy amikor valaki megszólal tájszólással, akkor azokat, akik hallják, kikérdezed a véleményükről, és mindig őszinték veled?

Nem tudok mások nevében nyilatkozni, de ha valakit akármiért lenézek, az a gyakorlatban sehogy nem jelenik meg, mert nem vagyok tapló. És nem hiszem, hogy ez olyan különleges képesség, hogy csak én csinálom.

2021. nov. 3. 11:29
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, az is benne van, hogy más országokban nem ekkora vízfej a főváros környéke. A franciáknál Párizs konkrétan külön nyelvjárást képvisel (francilien), saját, standardtől eltérő szavakkal, hangzókkal.
2021. nov. 3. 11:30
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

"És ennyire jól ismered a nyugat-európai országokat, hogy amikor valaki megszólal tájszólással, akkor azokat, akik hallják, kikérdezed a véleményükről, és mindig őszinték veled?"

Tapasztalatból írom. Neked milyen tapasztalatod van? Semmi, beidéztél egy amerikai humoristát, akitől a wikin olvastál valamit. Bölcsebb lennél, ha csendben maradnál.

2021. nov. 3. 11:32
 30/52 anonim ***** válasza:
30%
De erre kérdeztem rá, hogy mindenkinek belemásztál az arcába, hogy "te lenézed, lenézed, de őszintén, lenéééézed???". Vagy neked az egész világ a haverod, és mindenki őszinte veled csak úgy.
2021. nov. 3. 11:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!