Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezzel személyiségi jogokat sértenék?
"Te örülnél, ha a neved és fotód szerepelne ilyen videóban? 🙄"
Nem lenne ellene kifogásom, mivel nekem nincs takargatni valóm, nem szoktam genyó lenni senkivel az ilyen oldalakon. Úgy gondolom korrekt voltam eddig mindenkivel, nem hitegetek senkit, meg ha valami nem tetszik azt közölni szoktam, nem tűnök el csak úgy meg ilyennek..
"az nem bűncselekmény, ellenben a személyi jogok megsértésével."
Azt javaslom ennek nézz utána kicsit, ugyanis a személyiségi jogok megsértése nem bűncselekmény, mivel nincs benne a btk.- ban.
Polgári perre vihetnéd a dolgot és jó esetben valamennyi sérelemdíjat állapíthatna meg a bíró, már ha megnyered a pert, bár az ügyvéd talán többe is kerülne..
"1.8. Személyiségi jogok
A polgári jog a személyek vagyoni és személyi viszonyait egyaránt szabályozza. A személyi viszonyok közé tartoznak a személyiségi jogok is. A Ptk. általánosságban védi a személyiségi jogokat, s egyes tipikus személyiségi jogokat külön, kifejezett védelemben részesít. A személyiségi jogok ún. „anyajoga” az általános személyiségi jogként elismert emberi méltósághoz való jog, melyből az egyes személyiségi jogok erednek.
Ezek az egyes, Ptk-ban szabályozott nevesített személyiségi jogok az alábbiak:
a, az élet, a testi épség, az egészség
b, a személyes szabadság, a magánélet, a magánlakás
c, a személy hátrányos megkülönböztetésével szembeni védelem
d, a becsület, a jóhírnév
e, a magántitokhoz, a személyes adatok védelméhez való jog"
Btk. 224. § (1) Aki
a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve
b) elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.
(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.
(3) A büntetés
a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,
b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény
jelentős érdeksérelmet okoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!