Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem találok régi vágású férfiakat, az idősebb korosztály meg nem vonz. Velem van a baj?
#14 vagyok, csak hogy érzékeltessem a gondot. Tegyük fel, "csak" 2 gyereket akarsz és erős középosztály szintet.
Ez azt jelenti, hogy a férfinak 3 embert kell eltartani magán kívül. Tegyük fel, már van családi ház (agglóban vagy nagyobb vidéki városban 100-150M alsó hangon), arra nem kell költeni. Rezsi kb. 50k, minőségi kaja (4 fő), kb. 300k, ruha kb. 100k (átlagosan, de lehet, hogy 200k kell, hogy a suliban ne röhögjék ki a gyereket), 2 kocsi alapköltségek kb. 60k, apróságok kb. 50k.
Ez kb. 550-600ezer/hó, csak a fenntartásra (úgy, hogy családi ház és 2 kocsi már van induláskor!) de ebben még nagyobb egyszeri tételek (pl. kocsicsere 3-15M, kazáncsere 1M, ház felújítás 5M) nincsenek benne. Ha és a nyaralás sem, 1 hét Balcsi 4 főre kb. 1M. Aztán arról még szó sem volt, hogy illik a gyerekeket 1-1 lakással útnak indítani, különórák stb.
Magyarul, nálad a beugró egzisztenciális szint a 100-120M vagyon ÉS min. havi 1M nettó és mindehhez 30 körüli életkor.
Nem azt mondom, hogy nincs ilyen hapsi, mert pl. nekem is megvannak ezek, de hidd el, hogy a teljes kitartásért (vagyis akkor is otthon vagy, amikor már nem kicsik a gyerekek) cserébe olyan külső-belső elvárások lennének, amit te semmiképp sem akarnál.
Másrészt, mi van akkor, ha apuci idő előtt feldobja a pacskert?
Én mindig is így gondoltam el az életemet vagyis pontosítva mindig is szerettem volna annyit keresni hogy ha a feleségem úgy akarja otthon maradhasson. Eredetileg exemmel így is terveztünk, de vége lett. Szerintem még olyan lányt is nehéz találni aki egyáltalán akar családot és akkor jön még az hogy jöjjünk is be egymásnak külsőre, belsőre
Szerintem nincs veled semmi baj csak ez a keresés tényleg elég nehéz tud lenni a mai világban
26: nem jó ötlet. Nálunk így van nem én akartam hanem a feleségem akart itthon lenni.
Megélunk, minden rendben , de párom mivel soha nem dolgozott meg semmiért így brutális penzkoltes megy ami van elverjuk, tárgyakat szettorunk vásárolgatunk, plazazunk.
Másik topicban volt téma mennyit keresünk és mennyit teszünk félre. Keresésben rekord, félretevesben sereghajtó.
Ha újra csinálnék mindent nem hagynám hogy ide fajuljon.
Abba bele sem gondolsz, hogy 69%-os a válási ráta Magyarországon, tehát simán 70% esélyed van rá, hogy 40 évesen 3 gyerekkel és 0 munkatapasztalattal levált egy másik nőre vagy csak simán megunja azt a felelősséget, ami 4 ember eltartásával jár! Na akkor hiába lobogtatod majd a diplomáidat a munkáltatóknak, senkinek nem fog kelleni egy 40 éves pályakezdő 3 gyerekkel, akikkel felváltva betegek az oviban. Kapsz mondjuk gyerekenként 50 ezer gyerektartást (és ez még a jobbik eset a 20 ezerrel szemben) meg fejenként 12 ezer családit. Tehát 186 ezer ft-ból kell majd fenntartanod 3 gyereket meg egy minimum 100 ezres albérletet,már ha találsz, ami garantált éhenhalás.
Személyesen ismerek több ilyen kirakatfeleséget (bocsánat, háztartásbelit), a legtöbbet már lecserélték egy fiatalabb kiadásra, most épp konyhai kisegítőként dolgoznak minimálbérért 40-50 évesen a szüleiknél élve. Akiket nem cseréltek még le, azoknak meg otthon kuss a neve, mert nem ő keresi a pénzt... Több ilyen férfit kérdeztem már meg, hogy nekik miért jó egy kitartott feleség, mindegyik degradáló stílusban beszélt róluk, pl azért, hogy mindig ki legyen szolgálva otthon, ne legyen annyira szociális, mert akkor nem lenne minden este frissen főtt vacsora. Vagy éppen a nőnek a konyhában a helye hozzáállás...
Amúgy több ilyen pasival is randiztam, akinek ez volt a célja, hogy háztartásbelit keresett, mindegyik undorító nárcisztikus és önző hátsó szándékokkal keresett ilyen nőt :)
A mai világban ilyen már nem létezik, teljes kiszolgáltatottság, pénzt kérni még egy magándokira is, minden egyes forintról számonkérve. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért léteznek egyáltalán ilyen emberek, akik mások hátán felkapaszkodva akarnak elérni valamit, ahelyett hogy megdolgoznának érte? Akkor minek áltatod magad a diplomával, ha ennyire munkakerülő vagy?
Alapvetően nekem is hasonló értékrendem van. Szerintem egy háztartásban igenis nagyon sok munka van, amit ha mindkét fél napi 8-10 órában dolgozik, nemigen lehet rendesen ellátni, különösen, ha két-három gyerek is van. Mindezek miatt én becsülöm, ha egy nő vezeti a háztartást, főz, intézkedik, gyerekeket nevel, stb. Természetesen mindezt úgy, hogy ahol tud besegít a férj is.
Ezzel együtt abban is van valami, hogy ma már eléggé más a világ, és néha már én is elgondolkodok, hogy megvalósítható-e mindez. Másrészről az szerintem pozitív, ha a nő is aktív munkavállaló a szülés előtt, ill. ha már a gyerekek talpra álltak, utána is - nem tesz jót, ha csak otthonra begubózik valaki, és nem vesz részt a társadalmi vérkeringésben: egy munkahelynek nemcsak létfenntartói, hanem szociális szerepe is van, tehát jót tesz a nőnek is, ha közösségben forog, látja, mi megy a világban, otthon is van mit megbeszélniük a nap végén. De ez akkor az ideális, ha örömmel végzi a munkát és nem a létfenntartás szüksége kényszeríti erre. Valahol azt látom üdvösnek, ha a családfenntartás és a háztartási feladatok nem szigorúan szeparálva, hanem egy egészséges módon, a fókuszukban eltolva oszlanak meg a házastársak között: a férj _inkább_ családfenntartó, a feleség _inkább_ az otthont élettel megtöltő, de mindezekben van átfedés és kölcsönös segítség.
Nehéz dolog ez amiatt is, mert az életkörülmények, a lehetőségek sokszor felülírják az ember idealista elképzeléseit, ill. azt is figyelembe kell venni, hogy az ember igényei is változnak az évekkel. És valóban, az anyagiak sem elhanyagolhatók sajnos: manapság rengeteg olyan dologra van szükség, amelyek korábban nem is léteztek, és előfordulhat, hogy az embernek döntenie kell, hogy alábbhagy az életszínvonalból, vagy többletjövedelmet iktat be.
De végül a kérdésre konkrétan válaszolva: igenis lenne igény a klasszikus családmodellre (több tekintetben is...), bár nem gondolom, hogy erre könnyű partnert találni a mai világban, bármelyik nem esetében is.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!