Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A modernkori elmagányosodás vajon mennyire lehet felelős az incel jelenségért?
A felmérések alapján a probléma egyre súlyosabb a fiatalok között is, az idősekkel szemben ők viszont alig kapnak támogatást.
Általánosan elfogadott vélemény, hogy egy modern társadalomban minden körülmény adott ahhoz, hogy annak tagjai aktív szociális életet éljenek. De ez nem egészen így van.
Úgy vettem észre, hogy aki incelként definiál magára annak általában önértékelési gondja van, a külvilág visszajelzése alapján gondolja magát értékesnek vagy értéktelennek. Mivel szerintem ezek az emberek már fiatalabb korukban is visszahúzódóak, önbizalomhiányosak voltak. Más társaságuk se nagyon volt, nem jártak el közösségbe, bulikba, programokra
stb.
És mivel középiskola után megszűnnek az irányított, támogatott szociális helyzetek, sőt, a kreditrendszer bevezetésével már a felsőoktatásban is jelentősen csökkentek a csoportélmények kialakulásának esélyei ezért a fentebb említettek végigkísérik őket kb az egész életükön át, ha nem tudnak belőle kitörni. Mivel ugye a felsőoktatáson túl azonban az új társas kapcsolatokat végképp önerőből kell kialakítani. Aki erre nem képes, az gyakorlatilag magára marad, nincs hová fordulnia segítségért.
És mivel ugye fiatalabb korukban se voltak valami sikeresek a nőknél, ezáltal nincs tapasztalatuk a párkapcsolatokról ezért egy olyan párkapcsolati ideált álmodnak maguknak, ami soha senkinek nem esik az ölébe tettek nélkül, aztán az egyedüllét évei alatt ezt az eszményképet tényleg odáig polírozzák, hogy az már semmilyen módon nem valósulhat meg.
Mi a véleményed az alábbi gondolat menetemről? Lehet benne igazság?
30: Amit én tapasztalok, hogy a korábbi generációkban is több agglegény volt, viszont náluk jellemzően mindig van valami komoly oka is ennek. Például:
- Egész életében arra készült, hogy egy Kádári gyárban dolgozzon, aztán a rendszerváltáskor a gyárat bezárták, ő meg karrierváltás helyett alkoholista lett.
- Volt barátnője fiatalon, de sokat ivott, így a barátnője végül kidobta és egyedül halt meg.
- Drogproblémák miatt nem tanult tovább általánosnál. Fiatalon még nem volt barátnője, de később lecsúszott és meghalt.
- Nem akart barátnőt egyáltalán, viszont egyszer próbálta fiúval. Hívő keresztény, így ezen az úton nem indulhatott el.
Az én generációmban ehhez képest a középiskolás férfi ismerőseim felének nincs barátnője, pedig minden a helyén van az életükben (magas fizetés, egyetemi végzetség stb). Ami nincs, hogy nincsen vadász szemük, lapát álluk, vagy nem éri el a magasságuk a 180 centimétert. A mostani világ teljesen más.
És akkor ismerek lecsúszott drogdealer és egyben fogyasztót az én korosztályomból is. Van csaja, aki szintén drogos.
31: "Az én generációmban ehhez képest a középiskolás férfi ismerőseim felének nincs barátnője"
És a másik felének akinek van, ők mindannyian lapátállú vadásszemű tökéletes emberek? Tessék gondolkodni is....
"középiskolás férfi ismerőseim "
:D :D Tini fiúk. Ne vedd már a tiniket a felnőtt párkapcsolatiokhoz.
"Rengeteg a magányos ember de ne zavarjon!"
Igen. Mindenféle korú és nemű emberek, de a kérdezőt ez nem érdekli, csak az, hogy neki szállítson le az állam bácsi csini barátnőt.
35
Én mikor írtam olyat? Ha a kérdésből nem jött le, nem vagyok incel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!