Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A modernkori elmagányosodás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A modernkori elmagányosodás vajon mennyire lehet felelős az incel jelenségért?

Figyelt kérdés

A felmérések alapján a probléma egyre súlyosabb a fiatalok között is, az idősekkel szemben ők viszont alig kapnak támogatást.

Általánosan elfogadott vélemény, hogy egy modern társadalomban minden körülmény adott ahhoz, hogy annak tagjai aktív szociális életet éljenek. De ez nem egészen így van.

Úgy vettem észre, hogy aki incelként definiál magára annak általában önértékelési gondja van, a külvilág visszajelzése alapján gondolja magát értékesnek vagy értéktelennek. Mivel szerintem ezek az emberek már fiatalabb korukban is visszahúzódóak, önbizalomhiányosak voltak. Más társaságuk se nagyon volt, nem jártak el közösségbe, bulikba, programokra

stb.

És mivel középiskola után megszűnnek az irányított, támogatott szociális helyzetek, sőt, a kreditrendszer bevezetésével már a felsőoktatásban is jelentősen csökkentek a csoportélmények kialakulásának esélyei ezért a fentebb említettek végigkísérik őket kb az egész életükön át, ha nem tudnak belőle kitörni. Mivel ugye a felsőoktatáson túl azonban az új társas kapcsolatokat végképp önerőből kell kialakítani. Aki erre nem képes, az gyakorlatilag magára marad, nincs hová fordulnia segítségért.

És mivel ugye fiatalabb korukban se voltak valami sikeresek a nőknél, ezáltal nincs tapasztalatuk a párkapcsolatokról ezért egy olyan párkapcsolati ideált álmodnak maguknak, ami soha senkinek nem esik az ölébe tettek nélkül, aztán az egyedüllét évei alatt ezt az eszményképet tényleg odáig polírozzák, hogy az már semmilyen módon nem valósulhat meg.

Mi a véleményed az alábbi gondolat menetemről? Lehet benne igazság?

2021. okt. 29. 13:08
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
22%

20: Gyakorin ez általában így van. Amikor 2019 -ben a bitcoin mellett érveltem, akkor is lehúzott mindenki, hogy hülye vagyok, az már egy lejárt lemez.

Most meg itt ülök a gép előtt, immárom gazdag incelként.

A nőknek továbbra se kellek, bárcsak maradtam volna a mamahotelben.

2021. okt. 29. 16:27
 22/37 anonim ***** válasza:
74%
Régebben is voltak akik egyedül maradtak, nem voltak sikeresek a másik nemnél, ez nem új jelenség. Annyi változott, hogy most "kiszélesedett" a világ, gyakorlatilag globálisan bárki bárhol elérhető hála az internetnek és ez a hatalmas lehetőség egy részről óriási előny más részről elrettentő. Gondoljunk csak bele az internet elterjedése előtti világban mit csináltak azt emberek? Egymással foglalkoztak, ismerkedtek, a viszonylag szűk környezetükben találtak párt maguknak, nem volt "versenyben" az egész világ. De cserébe volt szociális életük, mert MINDENKI rákényszerült erre, nem tehette meg (szinte) senki, hogy kivonja magát a társadalomból. Ma simán megteheti bárki. Aki tizen éves korában elmenekül, az később egyre nehezebben fog csak tudni kapcsolatokat építeni, ha egyáltalán sikerül neki. Valahogy a megfelelő egyensúlyt kell megtalálni, mert az sem normális ha valaki teljesen kivonja magát manapság az online világból. Sokaknak ez nem sikerül (mármint az egyensúly megtalálása).
2021. okt. 29. 17:05
 23/37 anonim ***** válasza:
88%
Már kezdtem azt hinni egy két válaszból, hogy én is incel vagyok. De nekem olyan minimálisra lett levéve az inger, hogy kezd kínos lenni ezek után a sikertelenség.
2021. okt. 29. 17:26
 24/37 anonim ***** válasza:
73%
"Mert a nők csak a topp pasikra mozdulnak". Én nem ezt látom. Béta, gamma férfiaknak is van párjuk. Gondolom béta nőnek is van igénye, hogy szeressék, esetleg / bár tudom ez a gyk-n elkepzelhetetlen/ meg kívánja is a szexet. Előbb utóbb eljut a szintjeig és osszejon egy szintén Béta férfivel.
2021. okt. 30. 03:24
 25/37 anonim ***** válasza:
64%
Aki odanőtt a számítógépéhez,ne csodálkozzon azon hogy az életben nem talál magához illő partnert. Aki offline társasági életet él, annak nincsenek ilyen problémái.
2021. okt. 30. 17:09
 26/37 anonim ***** válasza:
3: Akár logikusan is hangozhat, de a valóság másképp működik. Bár ha a 85 kilós Gizike neked a "top csajra rámozdulást" jelenti, akkor igazad van.
2021. nov. 1. 17:27
 27/37 anonim ***** válasza:
11%
35F incel
2021. nov. 1. 17:50
 28/37 anonim ***** válasza:
68%

25: Az az offline társasági élet is egyre kevésbé létezik és egyre nehezebb bekerülni oda. Gyakorlatilag ha nem sikerül 20 éves korodig, utána kiestél és lehetetlen lesz. És akkor sok embernek van offline társasáti élete, mégsem jut nőhöz.

Ez a mindenkinek van barátnője dolog meg megint egy rossz érv. Nyilván mivel sok férfinak ez szerepel az első helyen a prioritások között, sikerül az unikornisvadászat pár év alatt annak ellenére is, hogy a Tinderen le lehet ellenőrizni meg volt hivatalos cikk és arról, hogy a férfiak hány százaléka és kik kapják a matchek 90% -át.

De tegyük fel, hogy a férfiak 85% -ának ma is van esélye arra, hogy 2 év Tinderes meg egyéb szerencsétlenkedés útján kifogjon magának egy aranyhalat. Egy ilyen aranyhallal megéri belemenni egy hosszú távú párkapcsolatba csak azért, hogy konstans szexhez jussak? Mennyire működik egy ilyen kapcsolat, ha tudom, hogy a másik 5 perc alatt lecserélhet engem. Nem jelent problémát ilyenkor a két fél közötti értékkülönbség a kapcsolatban. Milyen érzés férfiként csak azért belemenni és szinészkedni egy brutálisan egyenlőtlen kapcsolatban, hogy megkaphassam azt, amit más nálam egyébként állkapcsot leszámítva genetikailag és minden egyéb szempontból selejtesebb férfiak és a párkapcsolatban lévő fél megkap 5 perc alatt?

Egyáltalán jól van ez így nekünk, férfiaknak és működni fog így a társadalok hosszú távon? Ha feltesszük, hogy az incel arány alacsony, én akkor is kimennék tüntetni a feminista rendszer leváltásáért és a párkapcsolati piac szabályozásáért.

És akkor ki tudja mekkora lehet az incel arány, amikor az ilyen felmérések nagy részét(volt olyan is, ami az angol egyetemen 60% -ot mért) balliberális feminista genderszakos kutatók csinálják önbevallásos alapon(a férfiak szeretnek hazudni fölfelé). Arról nem is beszélve, hogy sok ismerősöm van, aki valamikor régen tudott szerezni barátnőt 10 éve, de most Tinderen nem találna senkit ha szétválna.

2021. nov. 1. 21:25
 29/37 anonim ***** válasza:
Amit még észrevettem a "való élettel" kapcsolatban, hogy ott se mindegy, hogy milyen társaságban próbálkozik az ember. Nekem középiskola alatt kétféle társaságom volt. Az egyik csapattal rendszeresen az iskolai számtechterembe jártunk (nincs nő), a másikkal meg fociztam a téren, majd később átálltunk kosárlabdára (ott se voltak nők.
2021. nov. 1. 21:38
 30/37 anonim ***** válasza:
66%
Nem tartom modern kori problénak tegn úgy neveztèk agglegény. Kisebb városban élek kb 7000 lakos kapásból 10 középkorú férfit tudok aki sosem volt nős, és gyerekkoromból is emlékszem bácsikra a nagypapám két testvére is agglegény volt...ez ilyen több a férfi mint a nő eleve
2021. nov. 2. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!