Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nem kéne elfogadónak lenni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem kéne elfogadónak lenni a túlsúlyos emberekkel?

Figyelt kérdés

Nekem szimpatikus az ami nyugaton történik, hogy már egyre elfogadóbbak azzal, ha valaki túlsúlyos, ráadásul már nem csak vékony emberekkel reklámoznak. Azt kell tudni, hogy minden korban volt szépségideál, voltak olyan korszakok, ahol a kövérebb férfiak-nők számítottak vonzónak, nézzetek meg régi festményeket. Ezzel nem az egészségtelen életmódot akarom propagálni, mindenki jól teszi, ha foglalkozik az egészségével, de hazudik az az ember, aki azt mondja, hogy nem tud szexuálisan vonzódni a túlsúlyosakhoz. Ez egy hazugság! A kultúra rengeteget manipulál, volt olyan korszak, ahol a vékony volt a nem vonzó, de akkor is jól lehetett szexelni egy vékonnyal és egy túlsúlyossal, ez most is így van. Rengeteg olyan komponens van amitől vonzóvá válik számunkra a másik.

Aztán ott van a másik hazugság, hogy a túlsúlyos emberek lustaságból, igénytelenségből azok. Ez nem csak hazugság, body shaming is. Saját példa, jó ideje edzek egy héten többször, kevesebbet eszek, próbálok kevesebb szénhidrátot bevinni mégis van rajtam felesleg. Nagyrészt genetikán múlik az, hogy ki mennyire hízik, ki mennyire tud fogyni, izmosodni. Egyik barátom, ha egész nap nasizik egyáltalán nem hízik, karantén alatt rengeteg junk foodot evett, nem hízott semmit, jó genetikával született. Én akkoribban nem edzettem, én se nagyon figyeltem oda mit eszek, sokat híztam emiatt. Ilyenek miatt szigorú büntetéssel súlytanám a testszégyenítő embereket. Mindenkibe meglehet találni a szépet.

2021. okt. 6. 06:21
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
99%
Én elfogadok bárkit (értsd: nem bánok vele másképp, mint bárki mással), viszont a túlsúlyos (kövér) emberekhez nem vonzódom. Olyannal pedig nem jövök össze, akihez nem vonzódom.
2021. okt. 6. 06:32
 2/45 A kérdező kommentje:
Honnan tudod, hogy nem tartod vonzónak? Nem lehet, hogy hazudsz magadnak? Ha tesz érte, hogy ne legyen túlsúlyos, akkor is kizáró ok? Mondom a kultúra manipulál néha. Ezt ne felejtsétek el!
2021. okt. 6. 06:44
 3/45 anonim ***** válasza:
95%

Igen, valóban elfogadónak kell lennünk, és a body shaming nagyon káros. Az evészavarok ellen kellene küzdeni első körben és ebbe az anorexia ugyanúgy beletartozik, mint a túlevés.

Viszont testi vonzalmat nem lehet kikényszeríteni. Egy normális ember, ha szeret valakit, plusz mínusz 10-15 kiló nem fogja zavarni, de harminc már igen és jogosan. Én személy szerint már plusz 15 kilóval sem randizom, mert nem várom el senkitől, hogy vonzódjon hozzám, ha én sem látom magam vonzónak. Attól még emberileg elfogadnak és én is elfogadó vagyok.

2021. okt. 6. 06:46
 4/45 A kérdező kommentje:
Nem kell kikényszeríteni a vonzalmat, de esélyt lehet adni. Vannak olyan esetek, hogy valaki a párja mellett lesz vékonyabb, mert a boldogság miatt szárnyra kap, mellette szex miatt több kalóriát éget. Ezeket is figyelembe kell venni! Nem minden a jelenlegi külsőn múlik.
2021. okt. 6. 06:50
 5/45 A kérdező kommentje:
Úgy érzem ez a body positivity lényege, hogy ugyan figyelj az egészségedre, de lásd szépnek magad. Aki a külsejét elfogadja, szépnek találja magát vonzóbb lesz.
2021. okt. 6. 06:52
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
#4 Túlsúlyos nőként mondom, hogy nem, nem kell esélyt adni olyannak, aki nem vonz. Én a párom mellett híztam el többek között. Párkapcsolatban iszonyú nehéz fogyni
2021. okt. 6. 06:54
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadónak lenni valakihez és vonzódni valakihez két külön dolog. De még szeretni valakit is külön kategória lehet.

A leszbikusokat elfogadom.

Anyámat szeretem.

De egyik nő sem vonz, mert hetero vagyok.

Az meg nem érdekel, hogy egy számomra érdektelen ember számomra érdektelen tulajdonsága mögött mi áll. Nem én leszek az, aki leáll csúfolódni, de hazudni sem fogok, ha egyáltalán kérdeznek.

Amúgy mostanában pont esküvői ruhákat nézegettem és az egyik szalon honlapján csupa telt nő volt. Kicsit furcsán éreztem magam, mert tetszett a ruhájuk, de sehogy sem bírtam elképzelni a saját alakomon. Szóval szerintem bőven van változás, a ruhaboltokban is láttam több helyen plus size bábut. De ezt nem kérheted számon a párválasztáson, az nem tudatos dolog...

Ha zavar, hogy nem találnak komplett tömegek vonzónak, legyél olyan, mint a szépségideál, ami jelenleg a fitt, nem a túlsúlyos. Párt meg így is tudsz találni.

2021. okt. 6. 06:55
 8/45 anonim ***** válasza:
58%

Engem nem igazán érdekel a testalkat, amíg nem szélsőséges. Pont tegnap éreztem, hogy a mellettem álló férfi pocakjába úgy belemarkolnék.. Zsíros típus volt, feszült rajta a póló, úgy betűrte a nadrágjába, huszonéves srác volt, nagyon beindultam.. de tényleg, valahogy bejött az a pocak. Olyan 90-100 kiló lehetett, 180 magas, mackós. Nekem bejön az ilyesmi is, random emberekhez vonzódok szexuálisan, a múltkor a 165 magas 50 kilós, bajuszos 30körüli parkolóőrre indultam így be. Nem tudom mitől van, a mozdulataikat találom általában vonzónak azt hiszem.

A múltkor ült mellettem egy férfi, nem tudtam, hogy néz ki, csak a combját és a kezét láttam, olvastam. Le akart szólítani, láttam, ahogy hezitál, néha felém emelte a kezét, néha nem, a vállunk összekoccant.. na neki is husibb combja volt, simán beindultam akkor is, olyan kellemes volt a helyzet, hogy izgul szegény és tart tőlem.

Nálam sem testalkat függő a szexuális vonzalom, teljesen random embereknél esik meg, másoknál meg, akik szépek, szálkásan izmosak egyszerűen nem jön. Vagy hiába szimpatikus valaki, mint ember, nem érzek szexuális vonzalmat. Nagyon nehéz az ilyesmi, viszont egyszer biztos kipróbálom így random idegennel a szexet, mert tök ritka, hogy beinduljak valakire.

2021. okt. 6. 07:10
 9/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, mekkora túlsúlyról van szó. 5-10 kiló plusz simán jól is állhat valakinek, ha jól oszlik el. De onnantól, hogy egészségügyi kockázata van, már a legtöbb ember számára nem dekoratív.

Régen pedig azért volt vonzó a telt alak, mert a gazdagságot jelentette. Hiszen volt pénz ételre, még több is, mint amire szüksége volt. Ma már az a luxus, hogy legyen idód magadra, tudatos legyél, és persze hogy meg tudd fizetni a megfelelő orvosi ellátást, ha betegség miatt hízol. Ebben a korban nem teljesítmény túlfogyasztani.

Én sem vagyok az a fajta, aki bárkit bántana, mert meg van hízva, akkor sem, ha egészségtelen, mivel nem tartozik rám. De össze se kötném az életemet ilyen emberrel. Egyrészt nem vonzó számomra, amiben nyilván a médiának is hatása van, de tudatosan végiggondolva is támogatom az egészséges táplálkozást és a mozgásban gazdag életmódot. Ebben pedig benne van az is, hogy az anyagcsere problémákat kezelni kell.

2021. okt. 6. 07:22
 10/45 anonim ***** válasza:
98%

Nem adok esélyt olyannak, akit nem találok vonzónak. Egyébként szoktam látni olyan ducibb nőket, akiket agyba-főbe... khm... szeretgetnék, szóval nálam a vonzalom nem testsúlyfüggő (nincs ez, hogy csak 50 kg-os sportladyket tartanék vonzónak).

Ha viszont valakit megszeretek, annak az egészségéért is aggódni kezdek, tehát extrém túlsúlyt egy párkapcsolatban nem hagynék szó nélkül.

38F

2021. okt. 6. 07:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!