Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az apa nélküli családok magas száma felel azért hogy sok fiatal férfi nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall a nőkkel mivel nincs férfi példaképük? Mit gondoltok erről?
És mi van azzal, akinek lúzer apja van?
Szerintem elég jó szemléltető ebből a szemszögből a "Vissza a jövőbe" film. Marty apja (George) egy lúzer volt, de maga Marty egy talpraesett srác. Suliba járt, barátnője volt, deszkázott, meg ilyenek.
Viszont pont George a példa arra, hogy egy lúzerből is lehet férfi, ha kiáll magáert, ha erőt vesz magán. Aki látta a filmet, az tudja, mire gondolok.
Az egy film 1#
Miért kevered a valósággal?
Ostobaság megemlíteni egy filmet példaként
Sajnos teljesen egyetértek a kérdezővel, legalábbis a környezetemben abszolút ezt látom. Ha az apa már a gyerek kiskorában lelépett, vagy elváltak, vagy maradt ugyan, de alkalmatlan volt mint apa és férj, akkor a fiúgyereknek felnőttként is nehézségei lettek. Szerencsétlen, férfiatlan lett, nem tanulta meg tisztelni a nőket, nem lett képes felelősséget vállalni stb.
Női szemmel mondhatom, a másik félre ugyanez igaz. Nekem anyám igazi "anti-anya", nem szeretetteljes, nem gondoskodó, igazi hárpia, sajnos emiatt nekem is sok bajom lett a nőiességem elfogadásával, hiszen az anyám lenne a női minta, de ő rossz minta, és nem nagyon ismertem senkit, aki példaképem lehetett volna helyette. Az idősebb nővérem mint nárcisztikus "gonosz mostoha", szintén nehezítette a dolgokat.
Ennek ellenére én nem lettem férfigyűlölő, sőt tisztelem a férfiakat, és sosem a külvilágtól várom a megoldást a problémáimra. Én inkább a többi nővel nem jövök ki jól, meg nem tudok azonosulni a "tipik női" viselkedéssel (shopping mánia, hiszti, műkörmök stb).
Így van, az egy film, jelentős túlzásokkal. Egyébként az egyik kedvencem, de akkor is csak egy film. Vegyük pl. azt a részt, ahol George "erőt vesz magán" és kiüti Biffet. A filmben ugye ez megváltoztatja a további viszonyukat, sőt George további életét is, de a való életben ennyi édes kevés lett volna.
Na de vissza a kérdéshez: szerintem is a hiányzó illetve hibás férfikép a legfőbb ok. Mellette sokszor a nőkről kialakult vélemény is torz lesz, mivel az egyedülálló anyák nagy része sem alkalmas pozitív női mintának. Ha ehhez még hozzá veszed, hogy ez nem csak a fiúkra, hanem a lányokra is ugyanúgy kihat, akkor megkapod a mostani eredményt.
"A filmben ugye ez megváltoztatja a további viszonyukat, sőt George további életét is, de a való életben ennyi édes kevés lett volna."
Természetesen az csak egy film. Viszont ha felretesszük, a részleteket, jól szemlélteti, hogy valaki, aki valaha lent volt, viheti többre. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, önmagának kell megváltoznia, nem a világnak.
Biff kiütése kis dolognak tűnik, de ha feltételezzük, hogy egész kamaszkorában félt tőle, akkor nagy dolog. Onnantól fogva nyilvánvaló lett, hogy nem kell csicskaként leélni az életét, mert több is van benne. Egy ilyen felismerés meg tudja változtatni egy ember életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!